Schaduw van een vliegtuig over een wit strand

Is uw vlucht of vakantie geannuleerd door het coronavirus?

Krijg het geld terug van uw vliegtickets

Is uw vlucht geannuleerd door een opmars van het coronavirus? Dan heeft u het recht het geld terug te krijgen dat u betaald heeft voor uw vliegtickets.
Hoewel de vliegtuigmaatschappijen vanuit de Europese verordening 261/2004 daartoe verplicht zijn, betalen veel vliegtuigmaatschappijen haar passagiers niet uit.

Met EUclaim kunt u uw ticketkosten terugvorderen. Wij behartigen de belangen van alle gedupeerde vliegtuigpassagiers en zullen de vliegtuigmaatschappij voor de rechter dagen als zij niet tot betaling overgaan. U kunt zich kosteloos bij ons aansluiten. Pas als u uw geld terugkrijgt, draagt u een vergoeding af voor onze werkzaamheden.

Uw rechten bij geannuleerde vlucht door corona

Heeft u een vliegreis of vakantie geboekt en gooit corona roet in het eten?

Dit zijn uw rechten:

 • U kunt ervoor kiezen uw reis om te boeken naar een vergelijkbare reis.
 • Wilt u dit niet of is er geen gelijkwaardige reis meer beschikbaar? Dan heeft u altijd het recht uw geld terug te vorderen bij de vliegtuigmaatschappij

Kortom, bij annulering van uw vlucht door aangepaste reisadviezen, heeft u altijd het recht om het geld van uw vliegtickets terug te vorderen.

Heeft u een pakketreis geboekt via bijvoorbeeld TUI, Sunweb, Corendon of een andere reisorganisatie? Neem dan contact op met de reisorganisatie voor het terugkrijgen van uw reiskosten.

Hoe u de kosten van uw vliegtickets terugvordert van de vliegtuigmaatschappij

Vliegtuigmaatschappijen zijn volgens de Europese Verordening 261/2004 verplicht u uw geld terug te betalen. Maar veel vliegtuigmaatschappijen geven daar geen gehoor aan. Zelfs grote maatschappijen als KLM, Lufthansa en British Airways verzuimen massaal hun plicht. U zult zelf in actie moet komen om uw geld terug te krijgen.

Vraag zelf het geld van uw vliegtickets terug bij de vliegtuigmaatschappij

U kunt uw geld terugvragen door rechtstreeks contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij. Helaas wordt vaak geen gehoor gegeven aan het verzoek de ticketkosten terug te storten: ze zijn onbereikbaar of wijzen uw verzoeken voor een terugbetaling van de ticketkosten af. Als particulier staat u dan wel in uw recht, vliegtuigmaatschappijen schatten de kans klein in dat u daadwerkelijk een rechtszaak begint. Ze steken hun kop in het zand.

Laat u het daar niet bij zitten en daagt u in uw eentje alsnog de vliegtuigmaatschappij voor de rechter? Dat zal u veel tijd, energie én geld kosten. En ook dan is het de vraag of u als niet-jurist succesvol bent en de kosten voor de vliegtickets én andere gemaakte kosten terugkrijgt. De kans is groot dat u als particulier zult ervaren hoe lastig het is te krijgen waar u recht op heeft.

Vorder het geld van uw vliegtickets terug samen met andere gedupeerde vliegtuigpassagiers via belangenbehartiger EUclaim

EUclaim biedt u het alternatief om samen met andere vliegtuigpassagiers uw geld terug te claimen. EUclaim behartigt de belangen van alle gedupeerde vliegtuigpassagiers en neemt het volledige claimproces voor u uit handen.

Kiest u ervoor het geld van uw vliegtickets terug te vorderen via EUclaim? Dan betaalt u in eerste instantie niets voor deze dienstverlening. Onze juristen zullen er alles aan doen het geld voor u terug te krijgen. Inclusief eventuele rechtszaken, deurwaarderskosten en beslagleggingen. Pas als u het volledige bedrag terugkrijgt, draagt u een vergoeding af voor de uitgevoerde werkzaamheden. Deze bedraagt 29% van het ontvangen bedrag, plus € 33,- dossierkosten (inclusief BTW) per persoon. Voor deze relatief kleine vergoeding kunnen wij u én andere toekomstig gedupeerde vliegtuigpassagiers helpen.

Hoe het werkt

Via deze website kunt u uw claim indienen voor de terugbetaling van uw vliegtickets. Het kost u slechts enkele minuten van uw tijd. Wij regelen de rest!

Na het indienen van de claim krijgt u toegang tot uw eigen online dossier. In het online dossier vindt u alle communicatie tussen EUclaim en de vliegtuigmaatschappij. Zijn er nog documenten of aanvullende informatie nodig? Dan kunt u deze ook toevoegen in uw online dossier. Zo heeft u zo min mogelijk papierwerk en kunnen wij ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft!

En heeft u toch nog vragen? Dan kunt u altijd even persoonlijk contact opnemen met een van onze juristen.

Waarom het geld van uw vliegticket terugvorderen via EUclaim

 • EUclaim is al 14 jaar dé belangenbehartiger van vliegend Nederland
 • Met een slagingspercentage van 97% is uw claimafhandeling met EUclaim het meest succesvol
 • In slechts 3 minuten weet u wat uw rechten zijn en dient u uw claim in
 • Wij bieden kosteloze juridische hulp en schuwen een eventuele rechtszaak niet
 • U draagt alleen een percentuele vergoeding bij als de vliegtuigmaatschappij u betaald heeft
 • Krijg het geld terug van uw vliegtickets en dien een claim in!

  Krijg waar u recht op heeft en vorder de kosten van uw vliegticket terug.
  Claim uw geld terug

Meer weten over passagiersrechten en corona

 • 2020-11-19

  Annuleren ivm corona? Dit zijn je rechten

  De vakantieplannen zijn dit jaar aangepast of zelfs geannuleerd voor veel vakantiegangers. Zo is het niet meer mogelijk om naar bepaalde vakantiebestemmingen te reizen en schrappen vliegtuigmaatschappijen vluchten vanwege het coronavirus. Wat zijn nu precies je rechten als je wilt annuleren in verband met corona? Wij leggen het uit.

 • 2020-03-11

  Vlucht geannuleerd door het coronavirus? Dit zijn je rechten

  De impact van het coronavirus is duidelijk merkbaar in de luchtvaart. De vraag naar vliegtickets neemt af, vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten en reisadviezen wijzigen dagelijks. Heb je een ticket geboekt naar een van de risicogebieden? Dan is de kans aanwezig dat jouw vlucht wordt geannuleerd. Wat zijn je rechten als jouw vlucht wordt geannuleerd vanwege het coronavirus? En wat als je pakketreis wordt geannuleerd?

  Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent het coronavirus? Lees dan ons meest actuele nieuwsitem over de situatie.

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding