Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Problemen met uw vlucht?

Had u problemen met uw vlucht, zoals een vertraging, een geannuleerde vlucht of gewijzigde vlucht? EUclaim strijdt voor de rechten van vliegtuigpassagiers en helpt u als gedupeerde vliegtuigpassagier te krijgen waar u recht op heeft. Gelijk weten of u recht heeft op een vergoeding?
Check uw vergoeding

671.774 tevreden passagiers

De meeste vluchten gaan netjes volgens planning. U heeft net die ene vlucht die daarvan afwijkt. Dat is balen! Natuurlijk wilt u weten wat u kunt doen in uw situatie en of u misschien recht heeft op een vergoeding voor het ongemak en geleden tijdverlies.

EUclaim helpt passagiers met vluchtproblemen. Onze juristen geven u graag meer duidelijkheid en zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Lees meer over wat u moet doen bij vluchtproblemen, wat uw rechten zijn en hoe u een claim kunt indienen.

Wilt u meer weten over wat u moet doen in uw specifieke situatie?

Ik heb problemen met mijn vlucht, vanwege:

Recente probleemvluchten waarbij u recht heeft op een vergoeding

Benieuwd of u een claim in kunt dienen? EUclaim heeft het eerste uitzoekwerk al voor u gedaan. In onze database verzamelen wij gedetailleerde vlucht, weer- en nieuwsgegevens. Daarmee kunnen we u direct aangeven of u een claim in kunt dienen voor uw vlucht.

De vluchten die recentelijk problemen hebben ervaren én die aan de voorwaarden voldoen om aanspraak te maken op een vergoedingen, hebben we voor u op een rijtje gezet.

Staat uw vlucht hier niet tussen? Dat betekent niet dat u geen vergoeding kunt krijgen. Bovenstaand overzicht is slechts een selectie. U kunt zelfs tot 2 jaar na vluchtdatum een claim indienen.

Benieuwd of u met uw vlucht een claim in kunt dienen?

Een claim indienen gaat als volgt

Wilt u graag de vergoeding krijgen voor uw vluchtprobleem, dan kunt u eenvoudig via deze website uw claim indienen. De juristen van EUclaim gaan er vervolgens voor u mee aan de slag.

Lees meer over onze service.

 • 2023-03-23

  25 feitjes die je wilt weten (of juist niet) als je gaat vliegen

  Vraag jij je van alles af als je het vliegtuig in stapt? Waarom zit er een gaatje in het raam, wat gebeurt er als een vliegtuig wordt geraakt door de bliksem of hoeveel kerosine verbruikt een vliegtuig? Lees de antwoorden op de 25 meest gestelde vragen over vliegtuigen.

 • 2023-03-15

  Bijna een jaar na staking Ryanair krijgen vliegtuigpassagiers eindelijk hun gemaakte kosten vergoed

  In de meivakantie van 2022 werd er in België drie dagen gestaakt door het vliegend personeel van Ryanair. Veel passagiers hadden hier last van, omdat hun vlucht werd geannuleerd of langdurig vertraagd. Wanneer het personeel van de luchtvaartmaatschappij zelf staakt, dan hebben passagiers recht op compensatie. Vandaag worden 126 passagiers uitbetaald zich met hun problemen meldden bij EUclaim. EUclaim zette zich niet alleen in voor hun compensatie, daarnaast vergoedde Ryanair voor deze 126 passagiers gezamenlijk €29.491,89 aan extra gemaakte kosten.

 • 2023-03-14

  Ongekende hoeveelheid stakingen in het Europese vliegverkeer dupeert meer dan 70.000 passagiers in één week

  Afgelopen week waren er 4.877 vluchten geannuleerd of langdurig vertraagd (langer dan 3 uur) in Europa. Dit kwam voornamelijk door stakingen in de luchtvaartsector. Hierdoor werden meer dan 70.000 passagiers gedupeerd; 2,5 keer zoveel dan de week ervoor.

 • 2023-03-07

  Je bagage versturen en 5 andere tips om jouw bagage niet kwijt te raken

  Altijd spannend… ligt jouw koffer wel op de bagageband bij aankomst? Leest onze tips hoe je de kans verkleint om jouw koffer kwijt te raken.

Bekijk alle blogs > Bekijk alle nieuwsberichten >

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht?

Kijk of uw vraag niet al is beantwoord tussen de veelgestelde vragen, of neem contact op met ons over uw specifieke situatie.

13799 passagiers hebben EUclaim een score van 4,5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 13799 ervaringen