Recht op een vergoeding bij een gemiste aansluiting

In Verordening 261/2004 zijn uw rechten beschermd op het moment dat u uw aansluitende vlucht mist door vertraging of annulering van uw eerste vlucht. Mist u uw aansluiting en komt u met meer dan drie uur vertraging aan op uw eindbestemming, dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding.

Buitengewone omstandigheden als u uw aansluitende vlucht mist

Er zijn situaties waarbij u als gedupeerde passagier geen recht heeft op een vergoeding. Dit is wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid. De vliegtuigmaatschappij kan dan aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de gemiste aansluiting. U kunt hierbij denken aan slechte weersomstandigheden, stakingen en terrorisme.

Stel: u vliegt van Amsterdam naar New York. U heeft een overstap in Londen. Beide vluchten staan in één boeking. Uw vlucht van Amsterdam naar Londen heeft uiteindelijk een vertraging van 45 minuten waardoor u in Londen uw aansluitende vlucht mist. De eerst volgende vlucht naar New York gaat pas 12 uur later. In deze situatie heeft u recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Heeft u recht op een vergoeding door een gemiste aansluiting, dan wordt de hoogte van het geldbedrag bepaald op basis van de afstand van de totale vluchtroute:

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Geld terug bij gemiste aansluiting

Wij geven u gratis advies of u recht heeft op een vergoeding, omdat u uw aansluitende vlucht heeft gemist. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw vluchtgegevens. Vul uw vluchtnummer en datum in en u heeft direct duidelijkheid. Geeft u EUclaim de opdracht dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen.

Vragen? Chat of bel