Recht op een vergoeding bij een gemiste aansluiting

In Verordening 261/2004 zijn uw rechten beschermd op het moment dat u uw aansluitende vlucht mist door vertraging of annulering van uw eerste vlucht. Verordening 261/2004 is een Europese regelgeving en daarom heeft u alleen recht op een vergoeding bij een gemiste aansluiting als:

In Verordening 261/2004 is ook vastgelegd dat u alleen recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, wanneer u met meer dan drie uur vertraging aankomt op de eindbestemming.

Buitengewone omstandigheden als u uw aansluitende vlucht mist

Er zijn situaties waarbij u als gedupeerde passagier geen recht heeft op een vergoeding. Dit is wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid. De vliegtuigmaatschappij kan dan aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de gemiste aansluiting. U kunt hierbij denken aan slechte weersomstandigheden, stakingen van de luchtverkeersleiding en terrorisme.

Stel: u vliegt van Amsterdam naar New York. U heeft een overstap in Londen. Beide vluchten staan in één boeking. Uw vlucht van Amsterdam naar Londen heeft uiteindelijk een vertraging van 45 minuten waardoor u in Londen uw aansluitende vlucht mist. De eerst volgende vlucht naar New York gaat pas 12 uur later. In deze situatie heeft u recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Hoogte van de vergoeding

Heeft u recht op een vergoeding door een gemiste aansluiting, dan wordt de hoogte van de vergoeding bepaald op basis van de afstand van de totale vluchtroute:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Passagiers over de service van EUclaim

Geld terug bij gemiste aansluiting

Wij geven u gratis advies over uw recht op een vergoeding, omdat u uw aansluitende vlucht heeft gemist. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw vluchtgegevens. Vul uw vluchtnummer en datum in en u heeft direct duidelijkheid. Geeft u EUclaim de opdracht dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen.

Check uw vlucht
Vragen? Chat of bel