Heeft u uw aansluitende vlucht gemist?

U heeft mogelijk recht op een vergoeding

Bent u met meer dan drie uur vertraging aangekomen op uw eindbestemming? Dan heeft u recht op maximaal €600 per persoon! Check uw vlucht

Aansluitende vlucht gemist, wat nu?

Heeft uw eerste vlucht een vertraging opgelopen waardoor u de aansluitende vlucht heeft gemist? Dan moet de vliegtuigmaatschappij waarmee u vloog verzorging aanbieden. Dit houdt het volgende in:

Komt u met meer dan drie uur vertraging aan op uw eindbestemming? Dan heeft u mogelijk ook recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Wanneer u uiteindelijk met een vertraging van drie uur of meer aankomt op de eindbestemming, heeft u mogelijk ook recht op een vergoeding tot €600 per persoon.

Recht op een vergoeding bij een gemiste aansluiting

In Verordening 261/2004 zijn uw rechten beschermd op het moment dat u uw aansluitende vlucht mist door vertraging of annulering van uw eerste vlucht. Verordening 261/2004 is een Europese regelgeving en daarom heeft u alleen recht op een vergoeding bij een gemiste aansluiting als:

In Verordening 261/2004 is ook vastgelegd dat u alleen recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, wanneer u met meer dan drie uur vertraging aankomt op de eindbestemming.

Check uw vlucht

Waar heeft u recht op bij een overstap buiten Europa

Bij twee aansluitende vluchten kan het voorkomen dat uw tweede vlucht vertraging heeft. U mist dan niet de aansluitende vlucht, maar komt wel met een vertraging van meer dan drie uur aan op de eindbestemming. Sinds mei 2018 heeft het Europees Hof bepaalt dat passagiers ook in deze situatie recht hebben op een vergoeding tot €600 per persoon. U heeft dan ook recht wanneer u vanuit een EU-land vertrekt, maar de overstap plaatsvindt buiten de EU. Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding voor het tijdsverlies? Vul dan uw vluchtgegevens in onze calculator in en wij geven u vrijblijvend advies.

Stel: u heeft een ticket geboekt met Emirates van Amsterdam naar Manilla. U heeft hierbij een overstap in Dubai. Uw vlucht naar Dubai komt met 30 minuten vertraging aan en hierdoor mist u de vlucht naar Manilla. Uiteindelijk komt u met 22 uur vertraging aan op de eindbestemming. In deze situatie heeft u recht op €600 per persoon.

Buitengewone omstandigheden als u uw aansluitende vlucht mist

Er zijn situaties waarbij u als gedupeerde passagier geen recht heeft op een vergoeding. Dit is wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid. De vliegtuigmaatschappij kan dan aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de gemiste aansluiting. U kunt hierbij denken aan slechte weersomstandigheden, stakingen van de luchtverkeersleiding en terrorisme.

Hoogte van de vergoeding als u uw aansluitende vlucht heeft gemist

Heeft u recht op een vergoeding door een gemiste aansluiting, dan wordt de hoogte van de vergoeding bepaald op basis van de afstand van de totale vluchtroute:

Hoogte van vergoeding op basis van afstand aansluitende vlucht

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Passagiers met een gemiste vlucht over de service van EUclaim

Geschreven door Ronald Van Den Broek

Zeer blij met EUclaim. Na een gemiste aansluitingsvlucht meerdere keren zelf de vliegtuigmaatschappij benaderd maar steeds werd medegedeeld dat we geen recht hadden op een vergoeding. EUclaim gaf aan dat dit wel mogelijk is en hebben zich er in vast gebeten.

Geschreven door Jan

Zonder EUclaim was het ons waarschijnlijk niet gelukt om geld terug te krijgen, nadat wij onze aansluiting op Mexico City hadden gemist. Pas nadat EUclaim dreigde om naar de rechter te gaan, is de maatschappij overstag gegaan. Als privé persoon lukt je dit nooit. Je kan er wel mee dreigen, maar ze weten dat je dat toch nooit zal doen.

Geschreven door Jenny van Eekelen

Na een gemiste aansluiting 18 uur vertraging. Een berichtje naar EUclaim en ze gingen daar met onze claim aan de slag. Zeer naar tevredenheid geholpen. Wij hadden dit zelf nooit voor elkaar gekregen.

Hoe krijgt u een vergoeding als u uw aansluitende vlucht heeft gemist?

Wij geven u gratis advies over uw recht op een vergoeding. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn de vluchtgegevens van uw volledige vlucht. In onze database controleren wij dan of u vlucht voldoet aan Verordening 261/204. Vul uw vluchtnummer en datum in en u heeft direct duidelijkheid over u rechten. Wanneer u recht heeft op een vergoeding kunt u EUclaim de opdracht geven en dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen.

Check uw vlucht

Jouw rechten bij gemiste aansluiting

Om bij een gemiste aansluiting recht te hebben om een vergoeding, is het belangrijk dat alle vluchten op één boeking staan. Heeft u de vluchten los geboekt, dan heeft u bij een gemiste aansluiting geen recht op een vergoeding.


12303 passagiers hebben EUclaim een score van 4.5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.
Bekijk 12.303 ervaringen
Vragen? Chat of bel