luchthaven vertraagd

Blog

Over alles wat te maken heeft met vliegen

Wij houden je wekelijks op de hoogte over alles wat te maken heeft met vliegen. Van de beste zomerbestemmingen, tips om te vliegen met kinderen tot aan waar je het beste kunt zitten in een vliegtuig en hoe je het beste een vliegtuig online kunt volgen.

 • Man geniet van uitzicht over een vallei met uitzicht

  22-07-2021

  Tot rust komen? Dit zijn de beste plekken voor een retraite!

  De komst van technologie geeft veel voordelen, maar het heeft ook zo zijn nadelen. De honderden of misschien wel duizenden prikkels die je dagelijks krijgt van bijvoorbeeld je telefoon, je mail en je omgeving kunnen vermoeiend zijn. Notificaties die blijven oppoppen op je scherm, het oneindig scrollen door Facebook en wat denk je van de hoeveelheid video’s op YouTube? Het blijft daarom lastig om ‘offline’ te zijn, om even stil te staan en te kijken waar je nu staat in het leven. Komt dit je bekend voor? Dan is deze blog voor jou bestemd!

 • Vliegtuigen met een ondergaande zon op achtergrond

  19-07-2021

  Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

  Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

 • passagiers slapen op het vliegveld

  12-07-2021

  6 tips voor slapen op Schiphol

  Uren wachten op je vertraagde vlucht of een overstap laat in de nacht: slapen op een vliegveld als Schiphol kan ons allemaal gebeuren. Daarom is het een kunst om dit zo comfortabel mogelijk voor elkaar te krijgen, aangezien je moet slapen op een krakkemikkig stoeltje of op de grond. Mocht het dus zover komen dat jij de nacht moet doorbrengen op het vliegveld, dan EUclaim een paar tips voor

 • Passagier met leren jas loopt met een roze handbagagekoffer

  08-07-2021

  Wat is een PIR-formulier?

  ‘Je moet even een PIR-formulier invullen en dan komt alles goed’, is iets wat je altijd te horen krijgt wanneer jouw bagage beschadigd of vertraagd is. Maar wat is een PIR-formulier eigenlijk en waarom is deze zo belangrijk bij problemen met bagage? EUclaim legt het uit.

 • Dalend vliegtuig

  01-07-2021

  Hoe is het nu met.. vertragingen van Bulgaria Air in zomer 2015?

  In de zomer van 2015 was Bulgaria Air verantwoordelijk voor de vluchten vanuit Amsterdam naar badplaats Bourgas. Deze vluchten liepen helaas vaak een vervelende vertraging op. Het gevolg? In de zomer van 2015 hebben 148 passagiers zich gemeld bij EUclaim.

 • Een leeg vliegtuigtoestel aan de binnenkant met schermen

  28-06-2021

  Kans op besmetting in het vliegtuig héél klein

  Het gaat de goede kant op met de corona-besmettingen. Steeds meer vakantiebestemmingen krijgen ook een geel (of zelfs groen) reisadvies. De zomer is begonnen en we denken er allemaal aan weer lekker op vakantie te gaan. Maar misschien dit jaar toch maar met de auto of een camper… Dan zit je in ieder geval niet met een heleboel vreemden dicht op elkaar in een afgesloten ruimte zoals in een vliegtuig. Hier hoef je je gelukkig niet zo veel zorgen om te maken werd duidelijk na onderzoek van het RIVM.

 • passagier met mondkopje kijkt naar vliegtuig

  24-06-2021

  Op reis met het coronapaspoort

  Op 20 mei werd het officieel, Europa gaat een coronapaspoort invoeren. Vanaf 1 juli moet hij overal functioneel zijn. Wat houdt het coronapaspoort, of het Digitaal Corona Certificaat (DCC), precies in? Wat is het verschil met het gele boekje? Wanneer krijg je een groen certificaat? EUclaim legt het uit.

 • man tankt vliegtuig vol

  17-06-2021

  Brandstofprijzen sky high! Stijgt de vliegticketprijs ook?

  Als je de auto voltankt op het tankstation voel je de hoge prijs direct in je portemonnee. Je zou denken dat de hoge brandstofprijzen direct effect hebben op de prijs die jij voor je vliegticket betaalt. Deze aanname blijkt niet helemaal te kloppen. EUclaim legt uit wat de relatie is tussen de hoge brandstofprijzen en de kosten van jouw vliegticket.

 • KLM vliegtuig wacht aan gate met lege stoelen

  11-06-2021

  Hoe staat het nu met… de KLM PH-BFL ‘City of Lima’

  In de derde editie van ‘hoe staat het nu met…’ staat een specifiek toestel van KLM centraal, namelijk het toestel met registratienummer PH-BFL, beter bekend als de ‘City of Lima’. Zoals alle KLM 747-400 toestellen is ook dit toestel vernoemd naar een hoofdstad. 

 • strandvakantie in tijden van coronavirus

  08-06-2021

  Een annuleringsverzekering afsluiten in tijden van corona: waar moet je op letten?

  We willen allemaal graag weer op vliegvakantie. Heel erg begrijpelijk na een lange periode waarin dat niet mogelijk was! Misschien denk je na over het boeken van een reis en overweeg je een annuleringsverzekering af te sluiten. Zo weet je in ieder geval zeker dat je je geld niet kwijt bent! Of werkt dat niet zo? Of een annuleringsverzekering uitkeert is van een heleboel factoren afhankelijk. En wegen de kosten wel op tegen de baten?

Vragen? Chat of bel