Notice: Undefined index: sun in /var/www/euclaim.nl/private_html/wp-content/mu-plugins/coresitefunctionality/classes/Utils/OfficeHours.php on line 26

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/euclaim.nl/private_html/wp-content/mu-plugins/coresitefunctionality/classes/Utils/OfficeHours.php on line 26

Notice: Undefined index: sun in /var/www/euclaim.nl/private_html/wp-content/mu-plugins/coresitefunctionality/classes/Utils/OfficeHours.php on line 27

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/euclaim.nl/private_html/wp-content/mu-plugins/coresitefunctionality/classes/Utils/OfficeHours.php on line 27

Notice: Undefined index: sun in /var/www/euclaim.nl/private_html/wp-content/mu-plugins/coresitefunctionality/classes/Utils/OfficeHours.php on line 28

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/euclaim.nl/private_html/wp-content/mu-plugins/coresitefunctionality/classes/Utils/OfficeHours.php on line 28
Blog over alles wat met vliegen te maken heeft - EUclaim
luchthaven vertraagd

Blog

Over alles wat te maken heeft met vliegen

Wij houden je wekelijks op de hoogte over alles wat te maken heeft met vliegen. Van de beste zomerbestemmingen, tips om te vliegen met kinderen tot aan waar je het beste kunt zitten in een vliegtuig en hoe je het beste een vliegtuig online kunt volgen.

 • Ryanair vliegtuig met ondergaande zon

  04-05-2021

  Hoe staat het nu met.. de personeelsstakingen van Ryanair uit 2018

  In de nieuwe rubriek ‘hoe staat het nu met..’ werpt EUclaim een terugblik op bijzondere momenten in de luchtvaart. Onze eerste terugblik zijn de stakingen van het eigen personeel van Ryanair in 2018. Deze stakingen hadden een behoorlijke impact op het vliegverkeer en een sluiting van een basis op Eindhoven Airport als gevolg. EUclaim vertelt over de (lopende) processen als gevolg van de Ryanair stakingen.

 • Familie loopt op het strand met een zonnetje

  19-04-2021

  Wil je graag een vakantie boeken, maar ben je bang dat deze niet door kan gaan vanwege corona? Een pakketreis biedt zekerheid.

  Een reis boeken in tijden van corona? Dat kan voor verschillende vragen zorgen: Is het straks mogelijk om te reizen naar mijn gekozen reisbestemming? Gaat mijn reis door als de reisaanbieder failliet is? In dit soort gevallen is het verstandig om voor een pakketreis te kiezen in plaats van een losse vlucht en accommodatie. EUclaim, expert op vlieggebied, geeft graag uitleg waarom.
 • http://jira:8080/browse/FRON-2397

  22-03-2021

  Mijn voucher is met twee maanden verlengd. Wat betekent dit voor mij?

  In maart 2020 is het vliegverkeer grotendeels stil komen te liggen door de wereldwijde corona pandemie. Reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen werden gedwongen om geplande reizen om te boeken of te annuleren. Om reisorganisaties meer financiële ruimte te geven om gedupeerden hun geld terug te betalen én de continuïteit van de organisaties niet in gevaar te brengen, is in maart 2020 de corona-voucher geïntroduceerd door de ANVR en SGR.
 • passagier met mondkopje kijkt naar vliegtuig

  05-03-2021

  Europese Commissie onderzoekt terugbetalingen van luchtvaartmaatschappijen tijdens corona

  De Europese Commissie heeft aangekondigd dat zij een onderzoek gaan instellen naar de vergoedingspraktijken van luchtvaartmaatschappijen tijdens de coronacrisis.
 • KLM vliegtuig stijgt op vanaf Schiphol Amsterdam

  24-02-2021

  Actuele aankomsttijden op Schiphol

  Staat er een vlucht naar Schiphol Airport op de planning? Of moet je iemand ophalen vanaf de luchthaven en wil je zeker weten of de vlucht op tijd is? Dan is het handig om de aankomsttijden op Schiphol te controleren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. EUclaim geeft tips waar je kunt kijken voor aankomsttijden.
 • Een wapperende Europese vlag door Londen

  26-01-2021

  Gevolgen van Brexit op vliegen van en naar Engeland

  Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is sinds 31 december 2020  een feit. Dit betekent dat er een hoop veranderingen plaatsvinden, waaronder het reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Maar wat verandert er nu precies in je rechten als vliegtuigpassagier door de Brexit? En waar staan de rechten vastgelegd? EUclaim legt het je graag uit.

 • Vliegtuig met een ondergaande zon

  05-01-2021

  Vliegbelasting per 1 januari: dit houdt het voor jou in

  Begin november heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt dat er per 1 januari een vliegbelasting voor passagiers vanuit Nederland komt. Wat valt er nu onder deze vliegbelasting en waarom moeten vliegtuigpassagiers dit betalen? EUclaim legt het uit!

 • Een leeg vliegtuigtoestel aan de binnenkant met schermen

  16-12-2020

  Geld terug in plaats van voucher, hoe werkt dat?

  Stond er een vakantie op de planning en ging deze niet meer door in verband met het coronavirus? Dan is de kans groot dat je een (corona)voucher van de vliegtuigmaatschappij of reisorganisatie hebt ontvangen, maar wat moet je doen als je liever je geld terugkrijgt dan een voucher? EUclaim legt uit wat je rechten zijn.

 • Stel op vakantie met rode koffers

  07-12-2020

  Mijn koffer is vertraagd. Wat nu?

  Een vakantie vieren zonder een goedgevulde koffer met kledingsets en toiletartikelen? Daar wil je natuurlijk niet aan denken. Het kan echter voorkomen dat je koffer niet op de vakantiebestemming aankomt. Zo worden er 180.000 koffers tijdens een drukke dag verwerkt op Schiphol en dat kan ervoor zorgen dat je koffer achterblijft of ergens anders terechtkomt.

 • Een ingepakt kerstcadeau met een lint eromheen

  27-11-2020

  Kerst in coronatijd? EUclaim deelt 5 ideeën

  De samenhang van de feestdagen is dit jaar nog onduidelijk door het coronavirus. Ondanks de bijzondere situatie is het zeker mogelijk om een gezellige Kerstmis in coronatijd te vieren. Hoe? EUclaim deelt vijf ideeën om van Kerstmis een gezellige tijd van te maken.

Vragen? Chat of bel