luchthaven vertraagd

Blog

Over alles wat te maken heeft met vliegen

Wij houden je wekelijks op de hoogte over alles wat te maken heeft met vliegen. Van de beste zomerbestemmingen, tips om te vliegen met kinderen tot aan waar je het beste kunt zitten in een vliegtuig en hoe je het beste een vliegtuig online kunt volgen.

 • 21-09-2021

  Tips voor vliegen met slecht weer

  Slecht weer heeft effect op het verkeer, ook op het vliegverkeer. Vooral harde wind, onweer, mist en sneeuw kunnen het vliegverkeer behoorlijk ontregelen. Hoe kunt u de ongemakken van vliegen met slecht weer het beste vermijden? En wat zijn uw rechten bij vluchtproblemen door slecht weer? We leggen het u graag uit.

 • 21-09-2021

  5 redenen voor online inchecken

  De ene passagier zweert erbij en de ander vindt het alleen maar lastig: online inchecken. Toch is online inchecken steeds makkelijker, sneller en vaak goedkoper dan inchecken op de luchthaven. Waarom online inchecken toch écht het overwegen waard is, vertellen we u graag.

 • beste zitplek in vliegtuig tijdens corona bij het raam

  21-09-2021

  Het effect van vliegen op uw lichaam

  Dagelijks vliegen er ruim 43.000 vliegtuigen rond de wereld en daarvan maken ongeveer 2.6 miljoen reizigers gebruik. Dat zoveel reizigers met het vliegtuig reizen is heel begrijpelijk, want het is een eenvoudige en snelle manier om naar uw bestemming te reizen. Echter heeft het vliegen ook een nadelige kant, specifiek voor uw lichaam. 

 • 21-09-2021

  Dineren in de lucht: Waar krijgt u goed eten aan boord?

  Vliegtuigeten staat niet bepaald bekend om zijn goeie smaak en fraaie presentatie. Toch zit er veel verschil tussen de standaarden van luchtvaartmaatschappijen, om nog maar over de verschillen tussen economy en businessclass te zwijgen. EUclaim heeft luchtvaartmaatschappijen vergeleken op hun maaltijden in verschillende reisklassen.

 • vliegtuig in de lucht vliegt over

  21-09-2021

  De voordelen van Business Class

  Als passagier in de business class kunt u voor het vliegen al genieten van allerlei gemakken. U krijgt toegang tot luxe lounges waar u kunt werken, relaxen en/of een hapje eten en drinken. Als u een verre reis maakt voor langere tijd heeft business class vliegen nog een voordeel: u mag namelijk meer bagage inchecken.

 • example-image

  21-09-2021

  De meest luxe vluchten ter wereld

  Het blijft leuk om te dromen over de luxe mogelijkheden die vliegtuigmaatschappijen hedendaags aanbieden. Zo kunt u heerlijk slapen in een eigen suite, heeft u de mogelijkheid tot een persoonlijke mini-bar en kunt u een sterrenchef-menu proeven. Kijk mee, en begin alvast met sparen voor een retourtje First Class.

 • Mannen tillen koffers op een band

  09-09-2021

  10 fun facts over bagage

  Elke dag reizen er meer dan honderd duizend passagiers via Schiphol Airport Amsterdam. En bijna al die passagiers reizen met grote koffers of tassen. Bij EUclaim weten we wel het een en ander over bagage. We hebben 10 interessante fun facts over bagage voor je op een rijtje gezet.

 • Roze koffer met kleding en schoenen

  08-09-2021

  Inpaklijst voor een stedentrip

  Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

 • Man fotografeert met zijn mobiel op luchthaven

  08-09-2021

  Handbagage: hoeveel mag je meenemen?

  Luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende regels voor de hoeveelheid en afmetingen van handbagage. Vliegtickets worden steeds goedkoper vanwege de onderlinge concurrentie. Veel luchtvaartmaatschappijen proberen dan via ruimbagage en services aan boord extra geld te verdienen. Het reserveren van stoelen bijvoorbeeld: bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je al bijbetalen als je naast elkaar wilt zitten. Het gevolg? Passagiers reizen massaal met alleen handbagage naar hun bestemming om kosten te besparen.

 • karren met bagage op een luchthaven

  06-09-2021

  Tips voor ruimbagage op Schiphol

  Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als je op reis gaat. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren weet wat je allemaal mag meenemen in je ruimbagage en welke regels hierbij horen. Weet jij of je afwijkende bagage hebt en hoe de security jouw bagage controleert? EUclaim deelt het graag met jou!

Vragen? Chat of bel