• 97% slagingskans

 • In 3 minuten geregeld

 • No cure no pay

 • Kosteloze juridische procedure

 • Beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren

Luchthaven vertraging

Blog

Over alles wat te maken heeft met vliegen

Wij houden je wekelijks op de hoogte over alles wat te maken heeft met vliegen. Van de beste zomerbestemmingen, tips om te vliegen met kinderen tot aan waar je het beste kunt zitten in een vliegtuig en hoe je het beste een vliegtuig online kunt volgen.

 • Overnachten op Schiphol

  30-11-2022

  Overnachten op Schiphol, kan dat?

  Het kan zijn dat je lang moet wachten op Schiphol. Bijvoorbeeld omdat je vlucht op het laatste moment vertraagd is, geannuleerd is of op een onmogelijke tijd gepland staat. Dan is een eigen plek om bij te komen, te slapen of je op te frissen, geen overbodige luxe. Wist je dat er na de het inchecken, ook mogelijkheden zijn om een hotelkamer te boeken en te overnachten op Schiphol?

  We vertellen je er alles over in deze blog.

 • Vluchtnummers

  22-11-2022

  Vluchtnummers, wat kun je ervan afleiden?

  Het vluchtnummer is de identificatiecode van jouw vlucht – zoals de kentekenplaat van een auto. Je kunt bijvoorbeeld op basis van jouw vluchtnummer snel de juiste gate te vinden op de monitor op de luchthaven. Dit is vooral handig als verschillende vliegtuigen tegelijkertijd naar dezelfde bestemming vliegen – en dat gebeurt vaak in het hoogseizoen.

  Daarom beantwoorden we hier alle belangrijke vragen over vluchtnummers.

 • slots

  15-11-2022

  Luchthavenslots: wat zijn het en hoe werken deze slots?

  Airlines willen het liefst op tijd vliegen. Niet alleen omdat je als passagier met veel vertraging een claim kunt indien. Ook omdat airlines vastzitten aan slots. En vliegen ze meer dan 20% niet volgens de tijdslots, dan kunnen ze het slot verliezen. Misschien heb jij de gezagvoerder wel eens horen zeggen: „We moeten opschieten, dadelijk verliezen we ons slot.“

 • inpaklijst

  01-11-2022

  De meest complete inpaklijst voor je vakantie

  Je koffer inpakken voordat je op vakantie gaat kost de nodige tijd en stress. Wat neem je mee? Vergeet ik niets? EUclaim wenst jou een relaxte vakantie toe en heeft een inpaklijst voor je gemaakt die zo volledig mogelijk is. Doe er je voordeel mee, pak die koffer georganiseerd in en vink af!

 • koffer inpakken

  25-10-2022

  7 tips voor het stressvrij pakken van je koffer

  Jouw reis komt dichterbij. De stress over het inpakken van je koffer is verleden tijd na het lezen van onze tips. Lees ze en pak stressvrij jouw koffer in!

  Jouw reis komt dichterbij. De stress over het inpakken van je koffer is verleden tijd na het lezen van onze tips. Lees ze en pak stressvrij jouw koffer in!

 • vlucht overboekt

  12-10-2022

  Jouw vlucht is overboekt, wat nu?

  Je was op tijd op het vliegveld. Stond netjes in de rij voor de securitycheck en wacht nu bij de gate om te boarden of bij de incheckbalie. Eindelijk ben je aan de beurt! De vriendelijke stewardess kijkt ietwat moeilijk en vertelt met een bedrukt gezicht dat de vlucht overboekt is. Met jou staan er nog een aantal passagiers te wachten. Jullie worden geweigerd. Waarom is jouw vlucht overboekt en wat zijn jouw rechten?
 • Kleding in vliegtuig

  11-10-2022

  9 tips voor de perfecte vliegtuigoutfit

  Iedereen kent het kledingadvies voor als je gaat vliegen: laagjes, laagjes, laagjes. Maar wat voor kledingstukken kies je dan uit? En wat als het hartje zomer is en je hebt niks anders nodig dan een paar slippers en die fleurige zomerjurk? Lees onze 9 tips voor de perfecte vliegtuigoutfit.

 • Cijfers Europa

  27-09-2022

  Wat gebeurde er afgelopen zomer in Europa?

  Afgelopen zomer stonden er ruim 2.576.000 miljoen vluchten in de planning. Welke airline had de meeste vertragingen, welke de meeste annuleringen en welke grote stakingen hadden invloed op jouw vakantiepret? We hebben alle cijfers voor je op een rij gezet en een vergelijking gemaakt met 2018 en 2019.

 • 10 tips voor een lange vliegreis

  06-09-2022

  10 tips voor een lange vliegreis

  Jouw droomvakantie is geboekt, een prachtige rondreis door Mexico. Je koffer is gepakt, jouw handbagage staat klaar en het vervoer naar Schiphol is geregeld. Nu alleen nog bedenken hoe je die 8.400 km in het vliegtuig overleeft. Het internet staat vol met tips tegen verveling. De geijkte spelletjes, boek lezen, muziek luisteren en nog veel meer.

  Wij geven je 10 tips om te zorgen dat jouw lange vliegreis zo aangenaam mogelijk verloopt.

 • vliegangst

  16-08-2022

  Wat is vliegangst?

  Iedereen die wel eens heeft gevlogen kent het wel. Het gevoel van spanning als je het vliegtuig instapt. Laat staan als het vliegtuig onderweg turbulentie heeft. De meeste mensen kunnen dit relativeren. Maar wat nou als je hierdoor echt doodsangsten uitstaat en niet durft te vliegen? Of als je maag zich al omdraait, als je alleen nog maar aan vliegen denkt?
  Waar komt vliegangst vandaan en hoe kun je het oplossen?