Is uw vlucht geannuleerd?

U heeft mogelijk recht op een vergoeding bij annulering

Is uw vlucht kort voor vertrek geannuleerd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Check uw vlucht

Wanneer heeft u recht op een vergoeding als uw vlucht is geannuleerd?

Om recht te hebben op een vergoeding bij een geannuleerde vlucht, is het volgens Verordening 261/2004 van belang wanneer u geïnformeerd bent over de annulering van uw vlucht:

Bent u 14 dagen voor vertrek geïnformeerd over uw geannuleerde vlucht? Dan is het nog van belang dat uw vlucht vanuit een EU-land zou vertrekken of dat u van buiten de EU naar de EU zou vliegen met een Europese vliegtuigmaatschappij. Alleen in deze situaties valt uw vlucht onder de Europese regelgeving Verordening 261/2004.

Buitengewone omstandigheden bij annulering van uw vlucht

Er zijn situaties waarbij u bij een geannuleerde vlucht geen recht heeft op een vergoeding. Dit is wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid. Dan kan de vliegtuigmaatschappij aantonen dat zij door externe omstandigheden de vlucht heeft moeten annuleren. U kunt hierbij denken aan slechte weersomstandigheden, stakingen van de luchtverkeersleiding en terrorisme.

Stel: u wordt vier dagen voor vertrek geïnformeerd dat uw vlucht geannuleerd is. Uw nieuwe vlucht vertrekt op dezelfde dag als uw originele vlucht, maar één uur eerder dan uw oorspronkelijke vertrektijd. In deze situatie heef u recht op een vergoeding.

Waar heeft u recht op bij een geannuleerde vlucht?

Valt uw geannuleerde vlucht onder Verordening 261/2004, dan  wordt de hoogte van het geldbedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de twee en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Check uw geannuleerde vlucht

De service van EUclaim

Wij geven passagiers al ruim tien jaar gratis advies over het recht op een vergoeding bij een geannuleerde vlucht. Is uw vlucht geannuleerd en wilt u graag advies? Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw vluchtgegevens van de geannuleerde vlucht. Vul uw vluchtnummer en datum in en u heeft direct duidelijkheid. Geeft u EUclaim de opdracht dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen. Tijdens de claimafhandeling wordt u op de hoogte gehouden van de status via uw eigen online dossier. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Passagiers over de service van EUclaim

Hoe claimt u geld terug bij een geannuleerde vlucht?

Wanneer u minder dan 14 dagen voor vertrek bent geïnformeerd over de annulering van uw vlucht heeft u mogelijk recht op een vergoeding. De vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. De vliegtuigmaatschappij moet u informeren over de wijziging van de vlucht en uw de vergoeding uitbetalen. EUclaim kan u hierbij helpen. Controleer vrijblijvend of u recht heeft op vergoeding.

Met welke vliegtuigmaatschappij vloog u?


Van of naar welke luchthaven vloog u?

Actuele lijst met probleemvluchten

Uw rechten bij annulering van uw vlucht

Is uw vlucht geannuleerd, dan moet de vliegtuigmaatschappij u kosteloos omboeken op een nieuwe vlucht. Bent u niet tevreden met de alternatieve vlucht, dan heeft u het recht om de boeking te annuleren en dan moet u de ticketprijs terugkrijgen.


10833 passagiers hebben EUclaim een score van 8.8 uit 10 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.
Bekijk 10.833 ervaringen
Vragen? Chat of bel