Vueling vliegtuig in de lucht

Is uw vlucht met Vueling Airlines (VY) geannuleerd?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de Vueling Airlines vluchten met recht op een vergoeding

Is uw vlucht met Vueling Airlines kort van tevoren geannuleerd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon! Wilt u zeker weten of u recht heeft op een vergoeding en u een claim kunt indienen voor uw vlucht met Vueling? Bekijk dan snel of uw geannuleerde Vueling Airlines vlucht in de lijst onderaan op deze pagina staat. Staat de vlucht er niet bij dan kunt u ook heel snel controleren of u recht heeft op een vergoeding door uw vluchtnummer te checken in onze database. Wij geven u dan direct een vrijblijvend advies over uw rechten gebaseerd op Verordening 261/2004.

Vueling vlucht geannuleerd? Hier heeft u recht op

In Verordening 261/2004 worden de rechten van vliegtuigpassagiers beschermd wanneer zij te maken hebben gehad met een geannuleerde vlucht. Wanneer Vueling uw vlucht kort voor vertrek annuleert heeft u mogelijk recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon. Of u daadwerkelijk aanspraak maakt op de vergoeding is afhankelijk van een aantal punten.

Zo moet uw vlucht vertrekken vanuit een EU-land of vertrekken vanuit een niet EU-land en uitgevoerd zijn door een Europese vliegtuigmaatschappij. Wanneer u vliegt met Vueling voldoet u aan deze voorwaarden aangezien Vueling een Europese vliegtuigmaatschappij is.

Bij een geannuleerde vlucht wordt er ook gekeken naar het moment waarop u bent geïnformeerd over de vluchtannulering. Dit moment en uw vluchtvertraging bepaalt of u recht heeft op een vergoeding:

 • Meer dan 2 weken voor vertrek geïnformeerd, dan heeft u geen recht op een vergoeding
 • Tussen 14 en 7 dagen voor vertrek geïnformeerd en bent u meer dan 2 uur eerder vertrokken of met 4 uur later aangekomen, dan heeft u recht op een vergoeding
 • 7 dagen of korter voor vertrek geïnformeerd en bent u meer dan 1 uur eerder vertrokken of meer dan 2 uur later aangekomen, dan heeft u recht op een vergoeding

Verder is het van belang dat Vueling geen invloed heeft gehad op de reden van de geannuleerde vlucht. Dit wordt dan gezien als overmacht en hoeft de vliegtuigmaatschappij geen vergoeding te betalen aan de gedupeerde passagiers. Wanneer er sprake is van slecht weer, staking van luchtverkeersleiding of medische noodlandingen dan zijn dit buitengewone omstandigheden en vervalt uw recht op een vergoeding.

Twijfelt u of uw geannuleerde Vueling vlucht onder de regels valt? Check dan uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u direct advies.

Stel: de piloten van Vueling gaan staken en hierdoor wordt uw vlucht een dag voor vertrek geannuleerd. Uw vervangende vlucht vertrekt een dag later dan uw originele vlucht. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

De hoogte van de vergoeding bij geannuleerde Vueling vlucht

Wanneer Vueling u niet op tijd heeft geïnformeerd over de annulering van de vlucht heeft u dus mogelijk recht op een vergoeding, oftwel compensatie. Wanneer uw geannuleerde vlucht onder de regels van Verordening 261/2004 valt wordt de hoogte van de vergoeding bepaald op basis van de afstand van de vlucht.

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 

 • €250 vergoeding bij een geannuleerde Vueling vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een geannuleerde Vueling vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 

 • €250 vergoeding bij een geannuleerde Vueling vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een geannuleerde Vueling vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
 • €600 vergoeding bij een geannuleerde Vueling vlucht van meer dan 3500 km

Recent geannuleerde Vueling vluchten

Wij tonen u een actuele lijst met probleemvluchten van Vueling (VY) is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. Bekijk snel of uw vlucht erbij staat. Staat uw vlucht er niet bij? Check dan uw vluchtgegevens in onze calculator en u ontvang vrijblijvend een advies over uw rechten. Dient u de claim in bij EUclaim? Dan nemen wij al het werk voor u uit handen en zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze service is op basis van no cure, no pay dus u loopt geen enkel risico!

Recent geannuleerde vluchten

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen

Een vergoeding voor uw geannuleerde vlucht van Vueling, claimt u met EUclaim

 • Check gratis in onze database of u recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon
 • U loopt geen enkel risico
 • Onze service is gratis. Pas als u uw geld krijgt, draagt u 29% + 33 euro dossierkosten af per persoon
 • 97% succesvolle claimafhandeling
 • In 32% is een rechtszaak nodig. Kosten voor een juridische procedure zijn inbegrepen
 • EUclaim neemt u al het werk uit handen
 • Wij strijden al sinds 2007 voor de rechten van vliegtuigpassagiers
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding