Luchthaven vertraging

Nieuws

Blijf altijd op de hoogte van uw rechten

Naast onze dienstverlening voor vliegtuigpassagiers, zijn wij ook gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met passagiersrechten en het analyseren van het Europese vliegverkeer. Wij houden u met deze nieuwsberichten graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 • Drukte Schiphol

  12-08-2022

  Goed nieuws voor passagiers die hun vlucht misten door drukte bij security op Schiphol

  Passagiers die hun vlucht gemist hebben door de drukte bij de security op Schiphol krijgen hun kosten vergoed.

  Passagiers die hun vlucht gemist hebben door de drukte bij de security op Schiphol krijgen hun kosten vergoed.

 • Luchthaven Fes Marokko

  02-08-2022

  Luchtverkeersleiding Marokko staakt

  De luchtverkeersleiding in Marokko heeft aangegeven te gaan staken. De staking vindt vermoedelijk plaats van 3 augustus tot 18 augustus.
 • 26-07-2022

  Nieuwe staking: Lufthansa

  Wederom worden veel vakantiegangers gedupeerd door een staking. 27 juli legt het grondpersoneel van Lufthansa het werk neer.

 • pilotenstaking Ryanair

  13-07-2022

  Opnieuw pilotenstaking bij Ryanair in België en Frankrijk

  Je vakantie is geboekt, je koffers zijn al bijna gepakt en je lift naar het vliegveld is geregeld. Je wilde de drukte op Schiphol vermijden en koos ervoor vanuit België te gaan vliegen. Slecht nieuws: Ryanair kondigt een nieuwe staking aan. Wat is er aan de hand? Gaat jouw vlucht nog wel door? En wat moet je doen?

  We vertellen je hier meer over de op handen zijnde pilotenstaking van Ryanair.

 • Drukte schiphol Hendrik bij Max vakantieman

  21-06-2022

  ’Oplossing’ drukte Schiphol: 13.500 stoelen per dag schrappen

  De wachtrijen op Schiphol zeggen meer dan 1000 woorden. Het is druk, veel te druk. Er moet een oplossing komen voordat de “echte” zomerdrukte op Schiphol begint. Vluchten uit laten wijken naar andere airports lukt niet meer, omdat daar ook geen capaciteit is om verder op te schalen. Schiphol heeft daarom een vergaande maatregel aangekondigd: het schrappen van 13.500 stoelen per dag. Deze maatregel is nog nooit eerder genomen.

 • vliegtuig van easyJet op de landingsbaan in Duitsland

  31-05-2022

  IT-storing easyJet

  Momenteel worden veel vluchten geannuleerd. Een groot deel van de geannuleerde vluchten wordt veroorzaakt door een IT-storing bij easyJet. Ben jij gedupeerd door de IT-storing? We leggen je uit wat jouw rechten zijn.

 • 16-05-2022

  EUclaim daagt drie kibbelende airlines voor de rechter

  Drie airlines (KLM, Aero Mexico en Delta Airlines) zijn door EUclaim tegelijk -in één dagvaarding- voor de rechter gedaagd. Passagiers hebben recht op een teruggave van de ticketkosten bij annuleren van een vlucht, maar luchtvaartmaatschappijen wijzen naar elkaar voor de terugbetaling.
 • Overboeking voorkomen

  12-05-2022

  Hoe uniek was de situatie op Schiphol de afgelopen vakantieperiode?

  Chaos op Schiphol! De kranten stonden er vol mee. Nu de meivakantie is afgelopen maken we de balans op. Hoe uniek was de situatie op Schiphol eigenlijk?

 • 06-05-2022

  Drukte Schiphol: verslag RTL nieuws met een uitleg van de situatie

  De drukte op Schiphol houdt aan. RTLnieuws was bij EUclaim op kantoor voor een interview en zond op woensdagavond 5 mei een uitzending uit. In de uitzending wordt de situatie geschetst en duidelijk uitgelegd wat jouw rechten zijn als gedupeerde passagier.

  In de video wordt heel helder uitgelegd waar je als reiziger wel of geen recht op hebt:

 • drukte schiphol

  04-05-2022

  Drukte Schiphol: 92.000 vertrekkende passagiers ernstig gedupeerd in eerste deel meivakantie

  Het was de bedoeling dat er op Schiphol tussen 22 april en 2 mei 2022 6.943 vliegtuigen opstegen. Dat aantal vliegtuigen is door drukte, stakingen en tekort aan personeel niet vertrokken. Ook hebben een aantal vluchten vertraging opgelopen. Dat het chaos was, was duidelijk. Schiphol vroeg zelfs passagiers om niet meer naar Schiphol te komen en vroeg airlines vluchten te annuleren. Maar wat is de daadwerkelijke schade in deze eerste periode van de meivakantie?