luchthaven vertraagd

Nieuws

Blijf altijd op de hoogte van uw rechten

Naast onze dienstverlening voor vliegtuigpassagiers, zijn wij ook gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met passagiersrechten en het analyseren van het Europese vliegverkeer. Wij houden u met deze nieuwsberichten graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 • overvliegend easyjet toestel

  13-04-2021

  easyJet 25 jaar actief op Schiphol: EUclaim deelt cijfers

  Op maandag 6 april 2021 was er een mijlpaal voor easyJet. De Britse budgetmaatschappij vierde de 25e verjaardag van de route tussen Londen Luton en Schiphol. Deze route was in 1996 de eerste internationale verbinding van easyJet. Inmiddels heeft easyJet een basis op Schiphol en daarover deelt EUclaim interessante cijfers.

 • 06-04-2021

  D-reizen failliet: wat betekent dit voor u als klant van D-reizen?

  Vanmorgen werd bekend dat de Rechtbank in Haarlem reisbureauketen D-reizen failliet heeft verklaard. Een grote tegenslag voor de reisindustrie en vooral voor de meer dan 1.000 medewerkers.

  Als klant van D-Reizen kunt u zich nu afvragen wat uw rechten zijn. Wat als u nog een reis geboekt heeft staan? U nu op reis bent met D-Reizen? Of wat als u een corona-voucher heeft van D-reizen? EUclaim legt het uit.

 • Meneer zit in een rustige en bergachtige omgeving

  30-03-2021

  Europese Commissie geeft toestemming voor voucherbank

  Op dinsdag 30 maart 2021 is bekendgemaakt dat de Europese Commissie toestemming geeft voor de voucherbank. Door de voucherbank kunnen reisorganisaties per bedrijf maximaal 50 miljoen euro lenen om de corona-vouchers van gedupeerde reizigers uit te betalen.  

 • Vliegtuig in een heldere,blauwe lucht

  26-03-2021

  Meer dan 10.000 Europese vluchten op 25 maart

  Op donderdag 25 maart 2021 is de teller aan Europese vluchten over de 10.000 vluchten gegaan. Dit is een opmerkelijke situatie sinds het aantal vluchten in de laatste zes maanden onder de 10.000 vluchten is gebleven. Waar komt deze groei vandaan? EUclaim zocht het uit.

 • uitzicht op vliegtuig met ondergaande zon - vliegvouchers

  23-03-2021

  Europees Hof doet uitspraak over staking van eigen personeel luchtvaartmaatschappij

  Het Europees Hof van Justitie heeft op dinsdag 23 maart 2021 een uitspraak gedaan. De uitspraak gaat erover of een door de vakbond georganiseerde staking van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij onder een buitengewone omstandigheid valt.

 • Vliegtuig van United vliegt in de lucht

  22-02-2021

  Deel Boeing 777’s aan de grond na brand in motor

  Vliegtuigfabrikant Boeing adviseert om alle Boeing 777’s met Pratt & Whitney PW4000-112-motoren aan de grond gehouden. Gisteren, op zondag 21 februari 2021, kwam een vlucht van United in het nieuws nadat één van de motoren van de Boeing 777-200 die de vlucht uitvoerde in brand stond.

 • Ryanair vliegtuigen staan stil op luchthaven van Berlijn

  02-02-2021

  Dalende cijfers in de luchtvaart door corona

  Door de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus zien luchtvaartmaatschappijen en luchthavens nog steeds dalende cijfers. Op maandag 1 februari is bekendgemaakt dat Ryanair in het derde kwartaal van 2020 een nettoverlies van 306 miljoen euro heeft, vraagt HNA Group faillissement aan en hebben 23,6 miljoen passagiers gebruikgemaakt van Nederlandse luchthavens.

 • KLM vliegtuig stijgt op vanaf Schiphol Amsterdam

  28-01-2021

  Reisrestricties verantwoordelijk voor daling Europese vluchten

  De aangescherpte maatregelen in Nederland zorgen voor een daling in het aantal vluchten, vooral luchtvaartmaatschappij KLM is hard getroffen. Zo is het aantal KLM-vluchten voor de tweede week op rij met dubbele cijfers afgenomen. Ook in andere Europese landen neemt het aantal vluchten van overige luchtvaartmaatschappijen af.

 • Trap op lege luchthaven

  21-01-2021

  Aangescherpte maatregelen voor vliegverkeer

  Op 20 januari heeft het kabinet aangekondigd dat er een vliegverbod komt voor Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Naast het vliegverbod worden ook de maatregelen omtrent het test- en quarantainebeleid voor vliegtuigpassagiers aangescherpt.

 • Lege gate op Schiphol Airport

  18-01-2021

  Dagelijks reizen 35.000 passagiers van en naar Schiphol

  Afgelopen vrijdag 15 januari 2021 was Paul Vaneker, Senior Flight Intelligence bij EUclaim, te horen in een radio-uitzending van BNR. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over het aantal passagiers die van en naar Schiphol reizen, ondanks de aangescherpte maatregelen.

Vragen? Chat of bel