Luchthaven vertraging

Nieuws

Blijf altijd op de hoogte van uw rechten

Naast onze dienstverlening voor vliegtuigpassagiers, zijn wij ook gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met passagiersrechten en het analyseren van het Europese vliegverkeer. Wij houden u met deze nieuwsberichten graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 • British airways betaald

  10-11-2022

  Na 6 jaar mag British Airways alsnog betalen

  Na 6 jaar krijgen passagiers eindelijk de bevestiging. Zij hebben recht op compensatie voor hun gemiste aansluiting in 2016 door een vertraging bij British Airways.

 • brandstoftoeslag doorberekenen

  08-11-2022

  Verhoging van jouw reissom door een brandstoftoeslag, mag dat?

  Een tijd geleden heb je een vliegreis geboekt. Je kijkt er enorm naar uit. Maar ineens ontvang je het bericht dat door de steeds verder stijgende brandstofkosten, jouw reissom wordt verhoogd met een brandstoftoeslag. Daar had je niet op gerekend! Mag de reissom na jouw boeking nog verhoogd worden? EUclaim legt je uit waarom dit mogelijk is.

 • 04-11-2022

  Spaans vliegverkeer ontregeld door neerstortend ruimtepuin van Chinese raket

  Vandaag keert het ruimteobject CZ-5B terug naar de aarde. De voorspelling is dat deze vandaag bij Spanje crasht. Vandaar dat vandaag het luchtruim boven Spanje deels gesloten is. En dat zorgt voor een ontregeling van het vliegverkeer.
  Vandaag keert het ruimteobject CZ-5B terug naar de aarde. De voorspelling is dat deze vandaag bij Spanje crasht. Vandaar dat vandaag het luchtruim boven Spanje deels gesloten is. En dat zorgt voor een ontregeling van het vliegverkeer.
 • Staking Franse luchtverkeersleiding zorgt voor onrust in heel Europa

  20-09-2022

  Staking Franse luchtverkeersleiding zorgt voor onrust in Europa

  Franse luchtverkeersleiders staken zo’n drie tot vijf keer per jaar. Je zou het bijna regelmatig noemen. Toch sprong de staking van vrijdag 16 september er bovenuit. Waarom heeft deze staking zoveel impact gehad op al het Europese vliegverkeer? En wat zijn de gevolgen van deze staking?

 • Staking Lufthansa piloten

  01-09-2022

  Pilotenstaking bij Lufthansa in Duitsland treft ook Nederlandse vluchten

  Lufthansa kampt morgen opnieuw met een staking. Ditmaal leggen de piloten het werk een hele dag neer om de eis voor loonsverhoging kracht bij te zetten. Ook vluchten naar Nederland worden geschrapt.

 • Staking NS Midden Nederland

  30-08-2022

  Staking NS: regionale staking midden Nederland wordt landelijke staking

  Utrecht Centraal ligt er vandaag verlaten bij en niet alleen Utrecht Centraal maar bijna alle NS stations in Nederland. In plaats van een regionale staking in Midden Nederland heeft Ns personeel gisterenavond besloten de staking landelijk door te zetten.

 • NS stakingen vliegverkeer

  23-08-2022

  Gaan de NS stakingen voor problemen zorgen in het vliegverkeer?

  De cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en werkgever NS lopen alles behalve gestroomlijnd. Het NS personeel heeft daarom een estafettestaking aangekondigd en leggen het werk neer. Uiteraard heeft dit consequenties voor de vakantiegangers of zakenreizigers die hun reis beginnen met de trein om op het vliegveld te komen. Hoe ga jij voorkomen dat je jouw vlucht mist?

 • Drukte Schiphol

  12-08-2022

  Goed nieuws voor passagiers die hun vlucht misten door drukte bij security op Schiphol

  Passagiers die hun vlucht gemist hebben door de drukte bij de security op Schiphol krijgen hun kosten vergoed.

  Passagiers die hun vlucht gemist hebben door de drukte bij de security op Schiphol krijgen hun kosten vergoed.

 • Luchthaven Fes Marokko

  02-08-2022

  Luchtverkeersleiding Marokko staakt

  De luchtverkeersleiding in Marokko heeft aangegeven te gaan staken. De staking vindt vermoedelijk plaats van 3 augustus tot 18 augustus.
 • 26-07-2022

  Nieuwe staking: Lufthansa

  Wederom worden veel vakantiegangers gedupeerd door een staking. 27 juli legt het grondpersoneel van Lufthansa het werk neer.