luchthaven vertraagd

Nieuws

Blijf altijd op de hoogte van uw rechten

Naast onze dienstverlening voor vliegtuigpassagiers, zijn wij ook gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met passagiersrechten en het analyseren van het Europese vliegverkeer. Wij houden u met deze nieuwsberichten graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 • klm vliegtuigen geparkeerd op schiphol airport

  03-09-2021

  EUclaim bij BNR over bagageproblemen op Schiphol

  Vanochtend, op vrijdag 3 september 2021, was EUclaim te horen in een radio-uitzending van BNR. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over dat reizigers op Schiphol steeds vaker te maken krijgen met chaos op de bagagebanden.

 • Stad Hvar in Kroatie

  26-08-2021

  Reisadvies aangepast voor Zweden, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië

  Op donderdag 26 augustus 2021 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken aangekondigd dat het reisadvies voor verschillende landen veranderd wordt. De verandering van het reisadvies geldt voor Zweden, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië.

 • Ilona wordt geinterviewd voor MAX Vakantieman

  05-08-2021

  EUclaim in de uitzending van MAX Vakantieman

  Op maandag 23 augustus 2021 was EUclaim te zien in de aflevering van MAX Vakantieman. Hierin worden de problemen en vele klachten tegen eDreams besproken. Ze spreken ook met het Europees Consumenten Centrum (ECC) en de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus (ANVR). 

 • Resibureau desk

  28-07-2021

  EUclaim in de uitzending bij EenVandaag over D-reizen

  Op woensdag 28 juli 2021 verscheen EUclaim in een uitzending van EenVandaag. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over dat D-reizen vlak voor het faillissement haar klanten, touroperators en de SGR heeft misleid door onverzekerde vliegtickets om te zetten in pakketreizen.

 • 26-07-2021

  Kabinet past reisbeleid aan: alle EU-landen vanaf morgen groen of geel

  Op maandag 26 juli 2021 heeft het kabinet belangrijke aanpassingen voor het reizen binnen de EU bekendgemaakt. Het reizen naar een EU-land wordt niet meer afgeraden. Alle EU-landen krijgen een code groen of geel. Voor terugkerende reizigers die niet gevaccineerd zijn wordt een testplicht ingevoerd.

 • Vliegtuig in een heldere,blauwe lucht

  20-07-2021

  EU Green Deal: Wat moet de luchtvaart bijdragen?

  Vorige week werd de Europese Green Deal gepresenteerd. De plannen zijn ambitieus en raken alles en iedereen. Dus ook de luchtvaart. Hoewel de luchtvaart niet de grootste vervuiler is, is het wel de snelst groeiende uitstoter. Om klimaatneutraal in 2050 moet er wat veranderen. EUclaim legt de Europese Green Deal presentatie onder het licht: wat moet de luchtvaart bijdragen?

 • Uitzicht op een strand met ondergaande zon op Ibiza

  16-07-2021

  TUI annuleert alle vluchten naar Spaanse eilanden

  TUI annuleert alle vluchten naar de Spaanse eilanden vanwege code oranje. Wat is de impact hiervan? EUclaim duikt in de cijfers. Lees hier meer.

 • Ryanair vliegtuig met ondergaande zon

  14-07-2021

  ING: 2022 wordt een belangrijk jaar voor herstel luchtvaart

  Door verschillende reisregels en toenemende besmettingen met de Delta-variant van het coronavirus gaat het herstel voor de luchtvaartsector lastig worden. De luchtvaart komt waarschijnlijk rond de 50 procent uit van het aantal reizigers dat in 2019 vervoerd werd. Volgens de economen van ING zal het herstel pas plaatsvinden in 2022.

 • KLM vliegtuig aan de gate

  08-07-2021

  EUclaim sleept KLM voor de rechter

  EUclaim spant namens 65 gedupeerden een rechtszaak aan tegen KLM. In april van dit jaar ging D-reizen failliet, waardoor het reeds terugbetaalde geld van KLM verloren is gegaan. De klanten van D-reizen wachten dus nog steeds op hun geld. EUclaim strijdt voor de rechten van vliegtuigpassagiers. De gedupeerde klanten van D-reizen hebben recht op hun geld terug en daar zullen wij hen in bijstaan.
 • Transavia vlucht met een ondergaande zon

  01-07-2021

  EUclaim bij BNR over terugbetalingen van geannuleerde vluchten

  Op donderdag 1 juli 2020 was Hendrik Noorderhaven, directeur van EUclaim, te horen in een radio-uitzending van BNR. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over het feit dat vele duizenden gedupeerden nog altijd op geld van hun geannuleerde vlucht door corona wachten.

Vragen? Chat of bel