Vind hier de Transavia (HV) luchten met recht op een vergoeding

Heeft Transavia uw vlucht geannuleerd? Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding, oftwel compensatie? Geen probleem, EUclaim helpt u verder! Bekijk snel of uw geannuleerde Transavia (HV) vlucht in de lijst onderaan deze pagina staat of controleer uw vlucht met behulp van onze calculator.

Pilotenstaking Transavia zorgt voor 28 geannuleerde vluchten op 19 februari

Maandag 19 februari 2018, staakten de Transavia (HV) piloten van 0:01 uur tot 12:00 uur. Transavia heeft hierdoor 28 vluchten geannuleerd. De Transavia piloten gingen staken omdat nieuwe onderhandelingen voor een nieuwe CAO en arbeidsvoorwaarden op niets zijn uitgelopen. De passagiers van deze geannuleerde Transavia vluchten hebben recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Deze vergoeding kan volgens Verordening 261/2004 oplopen tot €600 per persoon.

Uw rechten als vliegtuigpassagier bij Transavia

De rechten van gedupeerde vliegtuigpassagiers zijn beschermd in Verordening 261/2004. Dit houdt in dat wanneer uw vlucht is geannuleerd u mogelijk recht heeft op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding is het van belang dat uw vlucht start in een EU-land of vertrekt vanuit een EU-land, en uitgevoerd is door een Europese vliegtuigmaatschappij. Transavia is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt onder de Europese wetgeving.

Bij een geannuleerde vlucht is het van belang om te weten wanneer u hierover bent geïnformeerd door Transavia:

Passagiers over de service van EUclaim

Een buitengewone omstandigheid bij geannuleerde vlucht

In Verordening 261/2004 staat dat wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid de gedupeerde passagier geen recht heeft op een vergoeding. U kunt hierbij denken aan stakingen van luchtverkeersleiders, slecht weer, terrorisme of extreme natuurverschijnselen. In deze situaties is er sprake van overmacht voor de vliegtuigmaatschappijen.

Stel: Transavia laat u vijf dagen voor vertrek weten dat de vlucht is geannuleerd. Uw vervangende vlucht vertrekt op dezelfde dag als uw originele vlucht, maar vertrekt een aantal uur eerder. U komt uiteindelijk dus ook eerder aan op uw eindbestemming. In deze situatie heeft u recht op een vergoeding.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u niet op tijd bent informeert door Transavia over uw geannuleerde vlucht heeft u recht op een vergoeding, oftewel compensatie. De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Check uw geannuleerde vlucht

Recent geannuleerde Transavia vluchten

De actuele lijst met probleemvluchten van Transavia is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent geannuleerde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Kunt u uw geannuleerde vlucht niet terug vinden in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel