Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Is uw vlucht met SAS geannuleerd?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de SAS vluchten met recht op een vergoeding

Is uw vlucht met Scandinavian Airlines (SK) geannuleerd? U heeft mogelijk recht op een vergoeding. Om te weten of u recht heeft op een vergoeding kunt u kijken of uw SAS vlucht in de lijst onderaan deze pagina staat. Staat uw vlucht er niet bij? Controleer dan uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u gratis advies over uw rechten. 

Geannuleerde SAS vlucht? Dit zijn uw rechten

Is uw vlucht Scandinavian Airlines (SK) geannuleerd en bent hierdoor eerder of later aangekomen op uw eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Wanneer u recht heeft op een vergoeding bij een geannuleerde vlucht is vastgelegd in Verordening 261/2004. Sinds 2005 worden de rechten van vliegtuigpassagiers hierdoor beschermd. Verordening 261/2004 is een Europese regelgeving en om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet uw vlucht: starten vanuit een EU-land of vertrekken vanuit een niet EU-land naar een EU-land met een Europese vliegtuigmaatschappij.

 

Wanneer u vlucht wordt geannuleerd is de vliegtuigmaatschappij verplicht u hiervan op de hoogte te brengen. Het moment waarop ze dit doen is van belang om aanspraak te maken op de vergoeding:

 

Bij een geannuleerde vlucht is het van belang om te weten wanneer u hierover bent geïnformeerd door SAS:

 

  • Bent u meer dan 2 weken voor vertrek geïnformeerd, dan heeft u geen recht op een vergoeding
  • Bent u tussen 14 en 7 dagen voor vertrek geïnformeerd en bent u meer dan 2 uur eerder vertrokken of met 4 uur later aangekomen, dan heeft u recht op een vergoeding
  • Bent u 7 dagen of korter voor vertrek geïnformeerd en bent u meer dan 1 uur eerder vertrokken of meer dan 2 uur later aangekomen, dan heeft u recht op een vergoeding

Hoogte van de vergoeding

Wanneer SAS u niet op tijd heeft geïnformeerd over de annulering van uw vlucht heeft u recht op een vergoeding, oftewel compensatie. De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 

  • €250 vergoeding bij een geannuleerde SAS vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een geannuleerde SAS vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 

  • €250 vergoeding bij een geannuleerde SAS vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een geannuleerde SAS vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een geannuleerde SAS vlucht van meer dan 3500 km

Ontvang vergoeding voor uw geannuleerde SAS vlucht

Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding voor uw Scandinavian Airlines vlucht? Controleer uw vluchtgegevens in onze calculator en binnen enkele minuten weet u waar u recht op heeft. De vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Dient u uw claim in bij EUclaim dan nemen wij al het werk voor u uit handen. De service van EUclaim is op basis van no cure, no pay en hierdoor loopt u geen enkel risico. Wij gaan zelfs voor u naar de rechtbank als dit nodig is. U ontvangt waar u recht op heeft!

Recent geannuleerde vluchten

13599 passagiers hebben EUclaim een score van 4,5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 13599 ervaringen