Vleugel van een Ryanair vliegtuigtoestel in de lucht

Uw Ryanair vlucht geannuleerd?

Controleer snel en gemakkelijk waar u recht op heeft en wij helpen u verder.
Check uw vlucht

Vind hier de geannuleerde Ryanair vluchten met recht op een vergoeding

Heeft u een vliegticket geboekt met vliegtuigmaatschappij Ryanair (FR) en is uw Ryanair vlucht geannuleerd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Deze vergoeding is gebaseerd op de afstand van de vlucht en kan oplopen tot €600 per persoon. Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor  Vul dan uw Ryanair vluchtgegevens in onze calculator in en wij geven u direct advies over uw rechten.

Krijg vergoeding bij annulering vlucht door Ryanair

Sinds 2005 bestaat in de Europese Unie Verordening 261/2004. Hierin worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd. Er is vastgelegd dat u bij een geannuleerde vlucht mogelijk recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, die kan oplopen tot €600 per persoon. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding moet uw vlucht starten in een EU-land of vertrekken vanuit een EU-land, maar uitgevoerd door een Europese vliegtuigmaatschappij. Ryanair is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt onder de Europese wetgeving.

 

Bij een geannuleerde vlucht is het van belang om te weten wanneer u hierover bent geïnformeerd door Ryanair:

 

  • Bent u meer dan 2 weken voor vertrek geïnformeerd, dan heeft u geen recht op een vergoeding
  • Bent u tussen 14 en 7 dagen voor vertrek geïnformeerd en bent u meer dan 2 uur eerder vertrokken of met 4 uur later aangekomen, dan heeft u recht op een vergoeding
  • Bent u 7 dagen of korter voor vertrek geïnformeerd en bent u meer dan 1 uur eerder vertrokken of meer dan 2 uur later aangekomen, dan heeft u recht op een vergoeding

Vlucht Ryanair geannuleerd? Hier heeft u recht op

Naast dat u mogelijk recht heeft op een vergoeding voor het tijdsverlies heeft u als vliegtuigpassagier bij een geannuleerde vlucht nog meer rechten. Wanneer Ryanair uw vlucht heeft geannuleerd moeten zij u een nieuwe vlucht aanbieden naar de bestemming. Wanneer u deze nieuwe vlucht niet acceptabel vindt moet Ryanair u de originele ticketprijs terugbetalen. 

Corona-voucher voor vluchtannulering van Ryanair in uw bezit? 

Ryanair heeft veel vluchten moeten annuleren vanwege het coronavirus. Heeft u een corona-voucher ontvangen voor uw vliegticket nadat uw vlucht door Ryanair is geannuleerd? Weet u niet zeker waar u recht op heeft? Meld uw voucher dan aan bij EUclaim. Wij controleren de corona-voucher op rechtmatigheid en we verzorgen de communicatie met Ryanair. Wanneer u de voucher (deels) niet heeft gebruikt, zorgen wij ervoor dat u alsnog krijgt waar u recht op heeft: uw geld terug!

Buitengewone omstandigheid, geen recht op vergoeding

Vliegtuigmaatschappijen geven vaak als reactie dat de vlucht geannuleerd is wegens een buitengewone omstandigheid. Wat een buitengewone omstandigheid inhoudt staat omschreven in Verordening 261/2004. U kunt bij een buitengewone omstandigheid denken aan stakingen van luchtverkeersleiders, slecht weer, terrorisme of extreme natuurverschijnselen. In deze situaties is er sprake van overmacht voor de vliegtuigmaatschappijen en heeft u als vliegtuigpassagier geen recht op een vergoeding.

Stel: u vliegt met Ryanair (FR) van Eindhoven Airport naar Porto. Een dag van tevoren annuleert Ryanair uw vlucht omdat de Franse luchtverkeersleiding gaat staken. Een staking van derden wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 dus geen recht op een vergoeding.

De hoogte van de vergoeding bij geannuleerde Ryanair vlucht

Wanneer u niet op tijd bent geïnformeerd door Ryanair over uw geannuleerde vlucht heeft u recht op een vergoeding, oftwel compensatie. De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 

  • €250 vergoeding bij een geannuleerde Ryanair vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een geannuleerde Ryanair vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 

  • €250 vergoeding bij een geannuleerde Ryanair vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een geannuleerde Ryanair vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een geannuleerde Ryanair vlucht van meer dan 3500 km

Overzicht geannuleerde vluchten Ryanair

Wij hebben op basis van onze database een lijst samengesteld met de meest actuele probleemvluchten van Ryanair van en naar Nederland. Staat uw geannuleerde Ryanair vlucht er niet bij? Check dan uw vlucht in onze calculator. U ontvangt gelijk gratis advies over uw geannuleerde Ryanair vlucht. Dient u de claim bij ons in dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen hebben een slagingspercentage van 97%.

Recent geannuleerde vluchten

13454 passagiers hebben EUclaim een score van 4,5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 13454 ervaringen