Uw Ryanair vlucht geannuleerd?

Controleer snel en gemakkelijk waar u recht op heeft en wij helpen u verder. Check uw vlucht

Vind hier de Ryanair vluchten met recht op een vergoeding

Kwam u op de luchthaven en was uw vlucht met Ryanair (FR) geannuleerd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. 

Actueel: Spaanse Ryanair piloten gaan staken in september

Meerdere piloten en cabinepersoneel van Ryanair hebben gedreigd met een staking. Het personeel van de vliegtuigmaatschappij is niet tevreden met de arbeidsomstandigheden en de lonen. Vorig jaar kreeg Ryanair ook al te maken met meerdere stakingen van het eigen personeel waardoor veel vluchten werden geannuleerd. De Portugese, Ierse en Britse piloten en het Spaanse cabinepersoneel wilden gaan staken. Op woensdag 21 augustus heeft het Hoge Raad in Ierland de staking van het Ierse Ryanair personeel verboden. De Spaanse piloten hebben nu aangekondigd te gaan staken op  19, 20, 22, 27 en 29 september. Het Spaanse cabinepersoneel zou staken op 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 29 september. Wanneer uw vlucht wordt geannuleerd door een staking van het Ryanair personeel heeft u mogelijk recht op een vergoeding, oftewel compensatie. Daarnaast moet Ryanair uw extra gemaakte kosten rondom de annulering of vertraging vergoeden. U moet hiervoor wel 14 dagen of minder voor vertrek geïnformeerd worden over de annulering van de vlucht.

Check uw Ryanair vlucht

Uw rechten bij annulering vlucht door Ryanair

Sinds 2005 bestaat in de Europese Unie Verordening 261/2004. Hierin worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd. Er is vastgelegd dat u bij een geannuleerde vlucht mogelijk recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, die kan oplopen tot €600 per persoon. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding is het van belang dat uw vlucht start in een EU-land of vertrekt vanuit een EU-land, maar uitgevoerd is door een Europese vliegtuigmaatschappij. Ryanair is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt onder de Europese wetgeving.

Bij een geannuleerde vlucht is het van belang om te weten wanneer u hierover bent geïnformeerd door Ryanair:

Passagiers over de service van EUclaim

Buitengewone omstandigheid, geen recht op vergoeding

Vliegtuigmaatschappijen geven vaak als reactie dat de vlucht is geannuleerd wegens een buitengewone omstandigheid. Wat een buitengewone omstandigheid inhoudt staat omschreven in Verordening 261/2004. U kunt bij een buitengewone omstandigheid denken aan stakingen van luchtverkeersleiders, slecht weer, terrorisme of extreme natuurverschijnselen. In deze situaties is er sprake van overmacht voor de vliegtuigmaatschappijen en heeft u als vliegtuigpassagier geen recht op een vergoeding.

Stel: u vliegt met Ryanair (FR) van Eindhoven Airport naar Porto. Een dag van tevoren annuleert Ryanair uw vlucht omdat de Franse luchtverkeersleiding gaat staken. Een staking van derden wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 dus geen recht op een vergoeding.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u niet op tijd bent geïnformeerd door Ryanair over uw geannuleerde vlucht heeft u recht op een vergoeding, oftwel compensatie. De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Check uw vlucht

Recent geannuleerde Ryanair vluchten

Wij hebben een lijst samengesteld met de meest actuele probleemvluchten van Ryanair. Staat uw vlucht er niet bij? Check dan uw vlucht in onze calculator. U ontvangt gelijk gratis advies. Dient u de claim bij ons in dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen hebben een slagingspercentage van 97%.

Recent geannuleerde vluchten Ryanair

Vragen? Chat of bel