Vind hier de Ryanair vluchten met recht op een vergoeding

Kwam u op de luchthaven en was uw vlucht met Ryanair (FR) geannuleerd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. 

Uw rechten bij annulering vlucht door Ryanair

Sinds 2005 bestaat in de Europese Unie Verordening 261/2004. Hierin worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd. Er is vastgelegd dat u bij een geannuleerde vlucht mogelijk recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, die kan oplopen tot €600 per persoon. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding is het van belang dat uw vlucht start in een EU-land of vertrekt vanuit een EU-land, maar uitgevoerd is door een Europese vliegtuigmaatschappij. Ryanair is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt onder de Europese wetgeving.

Bij een geannuleerde vlucht is het van belang om te weten wanneer u hierover bent geïnformeerd door Ryanair:

Buitengewone omstandigheid, geen recht op vergoeding

Vliegtuigmaatschappijen geven vaak als reactie dat de vlucht is geannuleerd wegens een buitengewone omstandigheid. Wat een buitengewone omstandigheid inhoudt staat omschreven in Verordening 261/2004. U kunt bij een buitengewone omstandigheid denken aan stakingen van luchtverkeersleiders, slecht weer, terrorisme of extreme natuurverschijnselen. In deze situaties is er sprake van overmacht voor de vliegtuigmaatschappijen en heeft u als vliegtuigpassagier geen recht op een vergoeding.

Stel: u vliegt met Ryanair (FR) van Eindhoven Airport naar Porto. Een dag van tevoren annuleert Ryanair uw vlucht omdat de Franse luchtverkeersleiding gaat staken. Een staking van derden wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 dus geen recht op een vergoeding.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u niet op tijd bent geïnformeerd door Ryanair over uw geannuleerde vlucht heeft u recht op een vergoeding, oftwel compensatie. De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Check uw vlucht

Ryanair annuleert honderden vluchten in september, oktober en november

Afgelopen dagen heeft vliegtuigmaatschappij Ryanair honderden vluchten geannuleerd. Ze geven zelf meerdere redenen hiervoor, maar de voornaamste is de problemen met de personeelsplanning. Het personeel van Ryanair moet voor het einde van dit jaar nog veel vakantiedagen opmaken en hierdoor zijn problemen ontstaan met de personeelsplanning. Deze reden is geen buitengewone omstandigheid. Alle gedupeerde passagiers van Ryanair, die binnen twee weken voor vertrek zijn geïnformeerd, hebben dus recht op een vergoeding. Deze kan bij Ryanair vluchten oplopen tot €400 per persoon. Extra gemaakte kosten kunnen passagiers ook declareren bij de vliegtuigmaatschappij.

Ryanair heeft op 27 september bekendgemaakt dat ze nog meer vluchten gaan annuleren. Waarschijnlijk gaat de vliegtuigmaatschappij de hele winter vluchten annuleren. De eerste geannuleerde vluchten van november zijn bekendgemaakt. Door de annuleringen worden nog meer passagiers gedupeerd. 

Recent geannuleerde Ryanair vluchten

Wij hebben een lijst samengesteld met de meest actuele probleemvluchten van Ryanair. Staat uw vlucht er niet bij? Check dan uw vlucht in onze calculator. U ontvangt gelijk gratis advies. Dient u de claim bij ons in dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen hebben een slagingspercentage van 97%.

Recent geannuleerde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Kunt u uw Ryanair vlucht niet terug vinden in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel