Is uw vlucht met British Airways geannuleerd?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de British Airways vluchten met recht op een vergoeding

Had u een vlucht met British Airways (BA) geboekt en werd deze vlak voor vertrek geannuleerd? U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding. op basis van Verordening 261/2004. Onderaan deze pagina vindt u een lijst met actuele vluchtproblemen van British Airways. Staat uw geannuleerde vlucht er niet bij controleer dan uw rechten in onze calculator.

Uw rechten bij een geannuleerde British Airways vlucht

Vliegtuigpassagiers hebben niet alleen rechten bij een vertraagde vlucht maar ook wanneer de vlucht kort voor vertrek wordt geannuleerd. Deze rechten liggen vast in Verordening 261/2004. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding, oftewel compensatie, moet uw vlucht zijn gestart in een EU-land of vanuit een land buiten de EU naar de EU met een Europese vliegtuigmaatschappij. British Airways (BA) is een Europese vliegtuigmaatschappij en daarmee valt uw vlucht onder Verordening 261/2004.

Om bij een annulering recht te hebben op een vergoeding is het moment waarop u bent geïnformeerd over de geannuleerde vlucht van belang:

Bij een geannuleerde vlucht heeft u dus ook rechten wanneer u eerder vertrekt dan uw originele geboekte vlucht.

Check uw geannuleerde vlucht

Geen recht bij een buitengewone omstandigheid

Het kan voorkomen dat de geannuleerde vlucht is onstaan door een oorzaak waar de vliegtuigmaatschappij geen invloed op kan uitoefenen. Dit wordt een buitengewone omstandigheid genoemd. U kunt hierbij denken aan mist, storm, stakingen van de luchtverkeersleiding of noodlandingen. Op basis van Verordening 261/2004 heeft u in deze situaties geen recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Stel: U vliegt met British Airways van Amsterdam naar Londen. Een paar uur voor vertrek hoort u dat de vlucht is geannuleerd door een storm. U heeft in deze situatie geen recht op een vergoeding.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw British Airways vlucht is geannuleerd en u bent niet op tijd geïnformeerd hierover, heeft u recht op een vergoeding. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. De hoogte van het bedrag wordt bepaald door de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Recent geannuleerde British Airways vluchten

Is uw British Airways vlucht kort voor vertrek geannuleerd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Twijfelt u of u recht heeft? Kijk dan snel of uw vlucht in onderstaande lijst staan of controleer uw vluchtgegevens in onze calculator. Wij geven u direct vrijblijvend advies over uw rechten.

Recent geannuleerde vluchten British Airways

Vragen? Chat of bel