Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vluchtproblemen door storm

Is uw vlucht vertraagd of geannuleerd door een storm? Lees waar u recht op heeft.

De harde wind tijdens een storm kan het vliegverkeer ontregelen. En dat kan consequenties hebben op uw vluchtschema. Lees meer over wat uw rechten zijn als u vluchtproblemen heeft door storm
Check uw vergoeding

750.371 tevreden passagiers

Storm, hoe komt het dat dit invloed heeft op het vliegverkeer?

Door de harde wind tijdens een storm kan het vliegverkeer ontregeld raken. Vliegtuigen moeten meer afstand van elkaar houden, waardoor een deel van de vluchten uitvallen of niet meer volgens schema kunnen vliegen.
Daarnaast is het lastig opstijgen en landen met zijwind, waardoor bij een storm landingsbanen dicht gaan. Ook dat is van invloed op het aantal vliegtuigen dat kan blijven vliegen bij een storm.

Uw rechten als door storm uw vlucht vertraagd of geannuleerd is.

Heeft u vluchtproblemen door de storm? Dan kunt u de airline daar helaas niet voor aansprakelijk stellen. Dit is immers overmacht. U kunt dus geen claim indienen voor uw vlucht als deze vertraagd of geannuleerd is door een storm.
Maar dat betekent niet dat u helemaal nergens recht op heeft.

Geen claim, wel recht op verzorging

Als uw vluchtschema door de war wordt gehaald door een storm, dan is de kans aanwezig dat u kosten moet maken die u anders niet had gemaakt. Deze kunt u vaak wel terugvorderen bij de airline als u langer dan 2 uur extra moet wachten. Denk aan kosten als eten en drinken, een overnachting en vervoerskosten. Maar let op: hou het wel redelijk. Alleen echt noodzakelijke kosten worden vergoed. Vergeet ook niet uw bonnetjes te bewaren.

Twijfelt u?

Weet u niet of uw vlucht vertraagd of geannuleerd is vanwege de storm of dat er andere redenen zijn waarmee u misschien alsnog kans maakt op een vergoeding?

Controleer dan uw vlucht in onze database, we kunnen het u gelijk vertellen.

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot. Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen

Meer weten over de consequenties van storm op het vliegverkeer in Nederland of in het buitenland?

Geschreven door Tjitze Noorderhaven

Tjitze Noorderhaven is uitvoerend directeur bij EUclaim en is een bekende naam in de luchtvaartindustrie. Hij verschijnt al tientallen jaren in buitenlandse media.

Meer over Tjitze

Hulp nodig? Neem contact op

Heeft u uw antwoord niet gevonden? Of heeft u hulp nodig bij het indienen van uw claim? Wij helpen u graag verder!

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding