Fotofabriek

Geld terug bij vertraging vlucht

Ontvang een vergoeding bij vluchtvertraging, annulering, gemiste aansluiting of instapweigering

Heeft u problemen met uw vlucht gehad? Ontvang een vergoeding tot €600 per persoon Check uw vlucht

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, heeft u uw aansluitende vlucht gemist, is uw vlucht geannuleerd of bent u geweigerd op uw vlucht? U heeft dan mogelijk recht om geld terug te krijgen. Wij zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Uw rechten als vliegtuigpassagier

Uw rechten als Europese vliegtuigpassagier zijn vastgelegd in Verordening 261/2004.  De regelgeving is alleen geldig binnen de Europese Unie en dit houdt in dat u alleen beroep kunt doen op de Verordening 261/2004 wanneer:

Op het moment dat u meer dan twee uur vluchtvertraging heeft, is de vliegtuigmaatschappij verplicht om u te voorzien van eten, drinken en waar nodig een hotelovernachting. Wanneer u dit niet aangeboden krijgt van de vliegtuigmaatschappij, kunt u de kosten achteraf declareren bij betreffende vliegtuigmaatschappij.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Recht op geld terug bij vluchtproblemen

Valt uw vlucht onder de Europese regelgeving en komt u met meer dan drie uur vertraging aan op uw eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding, oftewel compensatie, voor het geleden tijdsverlies. Wanneer er sprake was van een buitengewone omstandigheid, dan heeft u geen recht op een vergoeding. Bij een buitengewone omstandigheid kan de vliegtuigmaatschappij aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de opgelopen vertraging. U kunt hierbij denken aan extreme weersomstandigheden en terrorisme.

Hoogte van de vergoeding

Vluchten die vallen onder Verordening 261/2004 hebben recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u volgens het Sturgeon arrest recht op 50% van de vergoeding.

Met welke vliegtuig­maatschappij vloog u?

Vertraagde vluchten

Vueling

Geannuleerde vluchten

Hoe krijg ik geld terug bij vertraging van mijn vlucht

Wij geven u gratis advies over uw recht op een vergoeding. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw vluchtgegevens. Vul uw vluchtnummer en datum in en u heeft direct duidelijkheid. Geeft u EUclaim de opdracht dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen.

Check uw vluchtCheck uw vlucht

Vragen? Chat of bel