Geld terug bij vertraging vlucht

U kunt geld terug krijgen bij vluchtvertraging, annulering, gemiste aansluiting of overboeking

Heeft u problemen met uw vlucht gehad? Krijg geld terug en ontvang een vergoeding van maximaal €600 per persoon! Check uw vlucht

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, heeft u uw aansluitende vlucht gemist, is uw vlucht geannuleerd of bent u geweigerd op uw vlucht? U heeft dan mogelijk recht om geld terug te krijgen. Wij zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Uw rechten als vliegtuigpassagier

Uw rechten als Europese vliegtuigpassagier zijn vastgelegd in Verordening 261/2004.  De regelgeving is alleen geldig binnen de Europese Unie en dit houdt in dat u alleen beroep kunt doen op Verordening 261/2004 wanneer:

Voldoet uw vlucht aan bovenstaande punten en is uw vlucht met drie uur of meer vertraging aangekomen op de eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op geld terug. De vergoeding, oftewel compensatie, voor het geleden tijdsverlies kan oplopen tot €600 per persoon.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Uw rechten bij twee uur vertraging vlucht

Op het moment dat u meer dan twee uur vluchtvertraging heeft, is de vliegtuigmaatschappij verplicht om u te voorzien van eten, drinken en waar nodig een hotelovernachting. Wanneer u dit niet aangeboden krijgt van de vliegtuigmaatschappij, kunt u het geld hiervoor terug krijgen door de kosten achteraf te declareren bij de betreffende de vliegtuigmaatschappij.

Geen geld terug bij een buitengewone omstandigheid

Wanneer er sprake was van een buitengewone omstandigheid dan heeft u geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Bij een buitengewone omstandigheid kan de vliegtuigmaatschappij aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de opgelopen vertraging. U kunt hierbij denken aan extreme weersomstandigheden, stakingen van derden en terrorisme.

Hoeveel geld kunt u terugkrijgen bij vertraging van uw vlucht

Vluchten die vallen onder Verordening 261/2004 hebben recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Hoeveel geld u terugkrijgt, is bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u volgens het Sturgeon arrest recht op 50% van de vergoeding.

Dit is hoe u geld terugkrijgt bij vertraging van uw vlucht

Wij geven u gratis advies over uw recht op een vergoeding. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw vluchtgegevens. Vul uw vluchtnummer en datum in en wij controleren in onze unieke database wat uw rechten zijn. U heeft daardoor direct duidelijkheid of u geld terug kunt krijgen voor uw vertraagde vlucht. Dient u de claim in bij EUclaim dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen.

Check uw vluchtCheck uw recht

Met welke vliegtuig­maatschappij vloog u?

Vertraagde vluchten

Vueling

Geannuleerde vluchten

Vragen? Chat of bel