Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Geld terug bij vertraging vlucht

Krijg tot €600 terug bij vluchtvertraging, annulering, gemiste aansluiting of overboeking

Heeft u problemen met uw vlucht gehad? Krijg geld terug en ontvang een vergoeding van maximaal €600 per persoon!
Check uw vergoeding

743.256 tevreden passagiers

Claim waar u recht op heeft bij een vertraging

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, heeft u uw aansluitende vlucht gemist, is uw vlucht geannuleerd of bent u geweigerd op uw vlucht? U heeft dan mogelijk recht om geld terug te krijgen. Wij zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Uw rechten als vliegtuigpassagier

Uw rechten als Europese vliegtuigpassagier zijn vastgelegd in Verordening 261/2004.  De regelgeving is alleen geldig binnen de Europese Unie en dit houdt in dat u alleen beroep kunt doen op Verordening 261/2004 wanneer:

 • U vliegt vanuit een EU-land
 • Of wanneer u vliegt vanuit een niet Europees land naar een EU-land met een Europese vliegtuigmaatschappij

Voldoet uw vlucht aan bovenstaande punten en is uw vlucht met drie uur of meer vertraging aangekomen op de eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op geld terug. De vergoeding, oftewel compensatie, voor het geleden tijdsverlies kan oplopen tot 600 euro per persoon.

Uw rechten bij twee uur vertraging vlucht

Op het moment dat u meer dan twee uur vluchtvertraging heeft, is de vliegtuigmaatschappij verplicht om u te voorzien van eten, drinken en waar nodig een hotelovernachting. Wanneer u dit niet aangeboden krijgt van de vliegtuigmaatschappij, kunt u het geld hiervoor terug krijgen door de kosten achteraf te declareren bij de betreffende de vliegtuigmaatschappij.

Geen geld terug bij een buitengewone omstandigheid

Wanneer er sprake was van een buitengewone omstandigheid dan heeft u geen recht op een vergoeding voor het tijdverlies. Bij een buitengewone omstandigheid kan de vliegtuigmaatschappij aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de opgelopen vertraging. U kunt hierbij denken aan extreme weersomstandigheden, stakingen van derden en terrorisme.

Hoeveel geld kunt u terugkrijgen bij vertraging van uw vlucht

Vluchten die vallen onder Verordening 261/2004 hebben recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Hoeveel geld u terugkrijgt, is bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Vergoeding
per persoon

 • flight

  €250

  Korte afstand

  tot 1500 km

  Bijv. Amsterdam – Barcelona

 • flight

  €400

  Middellange afstand

  1500 – 3500 km

  Bijv. Amsterdam – Marrakesh

 • flight

  €600

  Lange afstand

  vanaf 3500 km

  Bijv. Amsterdam – Singapore

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u volgens het Sturgeon arrest recht op 50% van de vergoeding.

Dit is hoe u geld terugkrijgt bij vertraging van uw vlucht

Wij geven u gratis advies over uw recht op een vergoeding. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw vluchtgegevens. Vul uw vluchtnummer en datum in en wij controleren in onze unieke database wat uw rechten zijn. U heeft daardoor direct duidelijkheid of u geld terug kunt krijgen voor uw vertraagde vlucht. Dient u de claim in bij EUclaim dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen.

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding