Geld terug bij vertraging vlucht

U kunt geld terug krijgen bij vluchtvertraging, annulering, gemiste aansluiting of overboeking

Heeft u problemen met uw vlucht gehad? Krijg geld terug en ontvang een vergoeding van maximaal €600 per persoon! Check uw vlucht

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, heeft u uw aansluitende vlucht gemist, is uw vlucht geannuleerd of bent u geweigerd op uw vlucht? U heeft dan mogelijk recht om geld terug te krijgen. Wij zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Uw rechten als vliegtuigpassagier

Uw rechten als Europese vliegtuigpassagier zijn vastgelegd in Verordening 261/2004.  De regelgeving is alleen geldig binnen de Europese Unie en dit houdt in dat u alleen beroep kunt doen op Verordening 261/2004 wanneer:

Voldoet uw vlucht aan bovenstaande punten en is uw vlucht met drie uur of meer vertraging aangekomen op de eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op geld terug. De vergoeding, oftewel compensatie, voor het geleden tijdsverlies kan oplopen tot €600 per persoon.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Uw rechten bij twee uur vertraging vlucht

Op het moment dat u meer dan twee uur vluchtvertraging heeft, is de vliegtuigmaatschappij verplicht om u te voorzien van eten, drinken en waar nodig een hotelovernachting. Wanneer u dit niet aangeboden krijgt van de vliegtuigmaatschappij, kunt u het geld hiervoor terug krijgen door de kosten achteraf te declareren bij de betreffende de vliegtuigmaatschappij.

Geen geld terug bij een buitengewone omstandigheid

Wanneer er sprake was van een buitengewone omstandigheid dan heeft u geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Bij een buitengewone omstandigheid kan de vliegtuigmaatschappij aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de opgelopen vertraging. U kunt hierbij denken aan extreme weersomstandigheden, stakingen van derden en terrorisme.

Hoeveel geld kunt u terugkrijgen bij vertraging van uw vlucht

Vluchten die vallen onder Verordening 261/2004 hebben recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Hoeveel geld u terugkrijgt, is bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Geld terug op basis van afstand vertraagde of geannuleerde vlucht

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u volgens het Sturgeon arrest recht op 50% van de vergoeding.

Passagiers over de service van EUclaim

Geschreven door dr. Ronald

20 maanden geleden vertraagde vlucht, pas de volgende dag kunnen vliegen. Eerst zelf geprobeerd schade te claimen. Vergeet het maar… EUclaim kreeg het wel voor elkaar maar pas na heel veel stappen. Hulde voor hun vasthoudendheid.

Geschreven door Anita

Op 10 sep. ’17 met 2 personen een vertraagde vlucht gehad van bijna 13 uur. Bij terugkomst claim ingediend via EUclaim. Vanaf het begin heel duidelijk hoe je je claim kan indienen. Kost geen enkele moeite. Ik kan het iedereen aanraden.

Geschreven door heer Honings

EUclaim werkt je claim snel af en informeert je op meerdere momenten over de status van jouw claim. We zijn zeer tevreden, want nu hebben we het idee dat we in ieder geval een juiste tegemoetkoming hebben gekregen voor de vertraging!

Geschreven door G.

3 jaar moeten wachten maar tussentijds keurig op de hoogte gehouden. Nu toch nog zeer onverwacht opgelost en geld terug gekregen van een ongelofelijk vertraagde vlucht. Blij mee!

Dit is hoe u geld terugkrijgt bij vertraging van uw vlucht

Wij geven u gratis advies over uw recht op een vergoeding. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw vluchtgegevens. Vul uw vluchtnummer en datum in en wij controleren in onze unieke database wat uw rechten zijn. U heeft daardoor direct duidelijkheid of u geld terug kunt krijgen voor uw vertraagde vlucht. Dient u de claim in bij EUclaim dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen.

Check uw vlucht Check uw recht

Met welke vliegtuig­maatschappij vloog u?

Vertraagde vluchten

Vueling

Geannuleerde vluchten

Vragen? Chat of bel