easyJet vliegtuig in de lucht

Problemen met uw vlucht?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

easyJet vlucht vanaf Birmingham vertraagd op 15 november

Op maandag 15 november liep er een vlucht van easyJet (EZY) een langdurige vertraging op. Het ging om de vlucht van Birmingham Airport (BHX) naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS). Gedupeerde passagiers op de vlucht EZY 7912 hebben mogelijk recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. EUclaim helpt u graag met het indienen van een claim!

Vind hier de vertraagde easyJet (U2/EZY) vluchten met recht op een vergoeding

Kwam uw easyJet (U2/EZY/EJU) vlucht met meer dan drie uur vertraging aan op de bestemming? easyJet is een Europese vliegtuigmaatschappij dus de kans is groot dat uw vlucht valt onder Verordening 261/2004. Vul uw vluchtgegevens in onze calculator in en wij geven u gelijk inzicht of u recht heeft op een vergoeding. Wanneer u wilt kunt u de claim indienen bij EUclaim en zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Mijn easyJet vlucht is vertraagd. Wat nu?

Is uw easyJet vlucht lang vertraagd? Dan moet vliegtuigmaatschappij easyJet u verzorging bieden. U kunt hierbij denken aan eten en drinken en waar nodig een hotelovernachting. easyJet zou dit zelf moeten aanbieden, maar wanneer dit niet gebeurt kunt u gerust zelf eten en drinken kopen. Het is hierbij wel belangrijk dat dit in verhouding staat met de vertragingstijd. De kosten kunt u achteraf terugvragen bij easyJet. U moet hierbij wel de bonnen van de kosten meesturen als bewijs. Als uw vlucht drie uur of meer vertraagd is heeft u ook mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. 

Wanneer heeft u recht op een vergoeding bij easyJet vertragingen?

Sinds 2005 bestaat in de Europese Unie Verordening 261/2004. Met deze wetgeving worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd. Om recht te hebben op een vergoeding, ofwel compensatie, is het van belang dat:

 • Uw vlucht met meer dan drie uur vertraging is aangekomen op de eindbestemming
 • De vlucht start vanuit een EU-land
 • Of aankomt in een EU-land en is uitgevoerd door een Europese vliegtuigmaatschappij

easyJet is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus wanneer uw vlucht meer dan drie uur vertraging heeft en er geen sprake is van een buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met easyJet van Amsterdam naar Londen. In Londen is er sprake van dichte mist, waardoor het vliegtuig niet genoeg zicht heeft om te landen. U komt uiteindelijk met meer dan zes uur vertraging aan. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding, omdat slecht weer een buitengewone omstandigheid is.

Hoeveel vergoeding krijgt u bij een easyJet vertraging?

Als uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op geld terug. De hoogte van die vergoeding is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 • €250 vergoeding bij een vertraagde easyJet vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vertraagde easyJet vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 • €250 vergoeding bij een vertraagde easyJet vlucht tot 1500 km
 • €400 vergoeding bij een vertraagde easyJet vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
 • €600 vergoeding bij een vertraagde easyJet vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Geld terug bij vertraagde easyJet vluchten

Low-cost vliegtuigmaatschappij easyJet (U2/EZY/EJU) vliegt steeds meer van en naar Nederland. Dit betekent dat ook steeds meer Nederlandse passagiers vliegen met de vliegtuigmaatschappij. Het aantal klachten over vertraagde easyJet vluchten stijgt daarom ook. De meest actuele vertraagde vluchten kunt u vinden in onderstaande lijst. De lijst vluchten van easyJet is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Veel voorkomende vluchten van easyJet die vaak langdurig vertraagd zijn, zijn:

 • Elmas naar Malpensa (U2/EZY/EJU 2880)
 • Amsterdam naar Catania  (U2/EZY/EJU 7965)
 • Catania naar Amsterdam (U2/EZY/EJU 7966)

Recent vertraagde vluchten

12929 passagiers hebben EUclaim een score van 4.6 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 12.929 ervaringen
Vragen? Chat of bel