Vertraging met easyJet?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de vertraagde easyJet (U2/EZY) vluchten met recht op een vergoeding

Kwam uw easyJet (U2/EZY/EJU) vlucht met meer dan drie uur vertraging aan op de bestemming? easyJet is een Europese vliegtuigmaatschappij dus de kans is groot dat uw vlucht valt onder Verordening 261/2004. Vul uw vluchtgegevens in onze calculator in en wij geven u gelijk inzicht of u recht heeft op een vergoeding. Wanneer u wilt kunt u de claim indienen bij EUclaim en zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Actueel: easyJet vluchten vertraagd op 12 en 14 juli

Op vrijdag 12 juli 2019 liep de easyJet vlucht van Amsterdam naar Genève een vertraging op. De vlucht U2/EZY/EJU 1360 liep een vertraging op van meer dan 24 uur. Op zondag 14 juli liep de vlucht van Amsterdam naar Parijs ook een vertraging op van meer dan drie uur. Gedupeerde passagiers van deze vluchten hebben mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies:

Check uw recht

Passagiers over de service van EUclaim

Wanneer heeft u recht op een vergoeding bij easyJet vertragingen?

Sinds 2005 bestaat in de Europese Unie Verordening 261/2004. Met deze wetgeving worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd. Om recht te hebben op een vergoeding, ofwel compensatie, is het van belang dat:

easyJet is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus wanneer uw vlucht meer dan drie uur vertraging heeft en er geen sprake is van een buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met easyJet van Amsterdam naar Londen. In Londen is er sprake van dichte mist, waardoor het vliegtuig niet genoeg zicht heeft om te landen. U komt uiteindelijk met meer dan zes uur vertraging aan. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding, omdat slecht weer een buitengewone omstandigheid is.

Hoeveel vergoeding krijgt u bij een easyJet vertraging?

Wanneer uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op geld terug. De hoogte van die vergoeding is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Check uw vlucht

Geld terug bij vertraagde easyJet vluchten

Low-cost vliegtuigmaatschappij easyJet (U2/EZY/EJU) vliegt steeds meer van en naar Nederland. Dit betekent dat ook steeds meer Nederlandse passagiers vliegen met de vliegtuigmaatschappij. Het aantal klachten over vertraagde easyJet vluchten stijgt daarom ook. De meest actuele vertraagde vluchten kunt u vinden in onderstaaande lijst. De lijst vluchten van easyJet is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Veel voorkomende vluchten van easyJet die vaak langdurig vertraagd zijn, zijn:

Recent vertraagde vluchten easyJet

Vragen? Chat of bel