Vertraging met easyJet?

Controleer eenvoudig of u recht heeft op een vergoeding. Check uw vlucht
Foto Actie

Vind hier de vertraagde easyJet (U2/EZY) vluchten met recht op een vergoeding

Kwam uw easyJet (U2/EZY) vlucht met meer dan drie uur vertraging aan op de bestemming? Wellicht heeft u recht op een vergoeding. Wilt u weten of u recht heeft op geld terug? Bekijk snel of uw vertraagde easyJet vlucht in de lijst onderaan de pagina staat. 

Tien vertraagde vluchten bij Easyjet op 6 augustus 2018

Gisteren had vliegtuigmaatschappij Easyjet (U2/EZY) meerdere vluchten die vertraagd waren. Tien vluchten kwamen gisteren met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming. Passagiers van deze vluchten hebben recht op een vergoeding voor het tijdsverlies.

Vertraagde Easyjet vluchten op 6 augusutus 2018:

Dient u de claim in bij EUclaim dan nemen wij al het werk voor u uit handen en zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Passagiers over de service van EUclaim

Wanneer heeft u recht op een vergoeding bij een vertraagde easyJet vlucht?

Sinds 2005 bestaat in de Europese Unie Verordening 261/2004. Met deze wetgeving worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd. Om recht te hebben op een vergoeding, ofwel compensatie, is het van belang dat:

EasyJet is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus wanneer uw vlucht meer dan drie uur vertraging heeft en er geen sprake is van een buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met easyJet van Amsterdam naar Londen. In Londen is er sprake van dichte mist, waardoor het vliegtuig niet genoeg zicht heeft om te landen. U komt uiteindelijk met meer dan zes uur vertraging aan. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding, omdat slecht weer een buitengewone omstandigheid is.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op geld terug. De hoogte van die vergoeding is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Check uw vlucht

Geld terug bij vertraagde easyJet vluchten

Low-cost vliegtuigmaatschappij easyJet (U2/EZY) vliegt steeds meer van en naar Nederland. De meest actuele vertraagde vluchten kun je vinden in onderstaaande lijst. De lijst vluchten van easyJet is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Veel voorkomende vluchten van easyJet die vaak langdurig vertraagd zijn, zijn:

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde vlucht niet in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel