Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Was uw vlucht van of naar Eindhoven Airport vertraagd?

Heeft u gevlogen van of naar Eindhoven Airport en twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding? Check dan of recht heeft op een vergoeding met behulp van onze calculator.
Check uw vlucht

Vind hier de vertraagde vluchten met recht op vergoeding

Vloog u van of naar Eindhoven Airport en had uw vlucht een vertraging van meer dan drie uur? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Wij hebben een lijst met de meest actuele vluchtvertragingen van Eindhoven Airport samengesteld. Bekijk snel of uw vertraagde vlucht in de lijst onderaan deze pagina staat.

Vlucht checken

De database van Lennoc Flight Intelligence registreert alle vluchtbewegingen van Europa. Wij maken gebruik van deze database om te bepalen of u recht heeft op een vergoeding volgens Verordening 261/2004.

Eindhoven luchthaven

Het vliegveld in Eindhoven is de tweede luchthaven van Nederland. In 2016 heeft Eindhoven Airport een enorme groei laten zien in het aantal vluchten en passagiers dat gebruik maakt van de luchthaven. De groei van het aantal passagiers komt onder andere door de groei in bestemmingen. Dit maakt het voor steeds meer passagiers aantrekkelijk om voor Eindhoven vliegveld te kiezen. Voornamelijk low-cost vliegtuigmaatschappijen als Ryanair, Vueling en Transavia maken gebruik van de regionale luchthaven.

Waar heeft u recht op bij vluchtvertragingen op Eindhoven Airport

Sinds 2005 bestaat in de Europese Unie de wetgeving Verordening 261/2004. Uw rechten als vliegtuigpassagier worden hierin vastgelegd. Om recht te hebben op een vergoeding moet uw vertraagde vlucht aan een aantal punten voldoen:

  • Meer dan drie uur vertraagd aankomen op de eindbestemming
  • Starten vanuit een EU-land
  • Of aankomen in een EU-land en uitgevoerd zijn door een Europese vliegtuigmaatschappij

Eindhoven Airport is een Europese luchthaven, dus als uw vertraagde vlucht hier vertrekt en er geen sprake is van een buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon. Bij een buitengewone omstandigheid wordt er gekeken naar de mate waarin de vliegtuigmaatschappij verantwoordelijk is voor de ontstane vluchtvertraging.

Stel: u vliegt vanaf Eindhoven Airport met Ryanair naar Dublin. U bent op tijd op de luchthaven, maar uiteindelijk vertrekt de vlucht ruim vier uur later. De vertraging is ontstaan, omdat Ryanair een nieuwe crew moest oproepen door een andere lange vertraging. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding.

Vergoeding bij vluchtvertraging

Wanneer uw vertraagde vlucht van of naar Eindhoven Airport onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

afstand-globe-wereldkaart-vergoeding-euclaim

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Recent vertraagde vluchten van en naar Eindhoven Airport

De actuele lijst met probleemvluchten van de luchthaven Eindhoven Airport is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent vertraagde vluchten

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen
Vragen? Chat of bel
Was uw vlucht vertraagd? Check uw vergoeding