Rechten bij 2 uur vertraging

Meer dan €250,- extra kosten gemaakt door de vertraging?

Bij meer dan 2 uur vertraging heeft u recht op eten, drinken en als het nodig is een overnachting. Heeft u meer dan €250,- kosten gemaakt? Claim uw extra gemaakte kosten hier.
Claim gemaakte kosten

736.837 tevreden passagiers

Is uw vlucht twee uur of meer vertraagd? Dan heeft u recht op verzorging van de luchtvaatmaatschappij. In één geval heeft u ook recht op financiële compensatie voor het tijdverlies. Hoe dat zit, leggen we uit in dit artikel.

Recht op verzorging bij 2 uur vertraging

Als uw vlucht twee uur vertraagd is, dan heeft u recht op verzorging van de airline. Denk hierbij aan eten en drinken. Wordt de vertraging nog langer, of uiteindelijk zelfs geannuleerd? Dan heeft u ook recht op een hotelovernachting en vervoer naar de accommodatie.

Meestal geeft de airline vouchers waarmee u eten of drinken kunt halen, maar als dit niet geregeld wordt, kunt u zelf eten en drinken kopen. De kosten hiervan kunt u declareren bij de luchtvaartmaatschappij. Ditzelfde geldt voor een eventuele hotelovernachting die u heeft geboekt als direct gevolg van de vertraging. Belangrijk: bewaar uw bonnen goed!

Heeft u meer dan €250,- kosten gemaakt? Dan kunnen wij u helpen om deze terug te krijgen. Controleer direct of u hiervoor in aanmerking komt.

Krijg ik financiële compensatie bij twee uur vertraging?

Helaas, als uw vlucht 2 uur later aankomt dan gepland op de bestemming, dan heeft u geen recht op een financiële vergoeding. U heeft pas recht op een vergoeding bij een vertraging van minimaal 3 uur. Dit is vastgelegd in EU Verordening 261.

 

Er is één uitzondering: als uw vlucht binnen 7 dagen voor vertrek wordt geannuleerd. In dit geval moet de airline u de keuze bieden tussen een andere vlucht, of geld terug.

Kiest u voor een andere vlucht en komt deze minimaal 2 uur later aan dan de originele vlucht aan zou komen? Dan kunt u wel recht hebben op een vergoeding.

Uw easyJet-vlucht van Amsterdam naar Londen wordt een dag voor vertrek geannuleerd. easyJet biedt u een andere vlucht aan die 2,5 uur later aankomt. U heeft recht op een vergoeding van €250

U kunt ervoor kiezen om de omboeking te weigeren. In dat geval moet de airline binnen een week het ticketgeld terugstorten. Boekt u zelf een andere (redelijke) vlucht? Als het nieuwe ticket duurder is dan van uw eerste vlucht, dan moet de airline de meerprijs betalen.

Gecontroleerd door

Tjitze Noorderhaven is uitvoerend directeur bij EUclaim en is een bekende naam in de luchtvaartindustrie. Hij verschijnt al tientallen jaren in vooral buitenlandse media om duiding te geven aan EU Verordening 261.

Meer over Tjitze
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding