Luchthaven vertraging

Rechten bij 2 uur vertraging

Is uw vlucht twee uur vertraagd? Dan heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding voor de vertraging van uw vlucht. Maar als u 2 uur of langer vertraging heeft, dan heeft u wel andere rechten. Lees verder over wat uw rechten zijn.

Recht op vergoeding bij twee uur vertraging

In principe moet uw vlucht met minimaal 3 uur vertraging aankomen om recht te hebben op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon. Dit staat vastgelegd in Verordening 261/2004.

Alleen als uw vlucht korter dan 7 dagen van tevoren is geannuleerd en u komt met een vertraging van meer dan 2 uur aan op de plaats van bestemming, dan heeft u recht op een vergoeding voor de opgelopen vertraging. In andere gevallen heeft u geen recht op een vergoeding voor aankomstvertraging.

Uw vlucht van Amsterdam naar London met easyJet wordt op het laatste moment geannuleerd vanwege een onverwachte staking van de piloten. U krijgt uw geld terug en boekt zelf een nieuwe vlucht waardoor u 2,5 uur later aankomt. Dit valt niet onder een buitengewone omstandigheid en daarom heeft u recht op een vergoeding van €250 per persoon.

Recht op verzorging bij twee uur vertraging

Als uw vlucht twee uur vertraagd is, heeft u vanaf dat moment recht op verzorging van de airline. U kunt hierbij denken aan eten en drinken en indien nodig een hotelovernachting. Meestal geeft de airline vouchers voor het kopen van eten of drinken, maar als dit niet geregeld wordt, mag u dit zelf aanschaffen en de kosten declareren. Daarvoor is het wel belangrijk dat u de aankoopbonnen goed bewaart. Is uw vlucht langdurig vertraagd of zelfs geannuleerd en heeft u daardoor extra kosten moeten maken? Bijvoorbeeld voor een hotelovernachting, vervoer en maaltijden? En wilt u weten of je recht op een vergoeding hebt? Dan kunt u dit altijd bij EUclaim checken.

Uw vlucht van New York naar Amsterdam wordt geannuleerd vanwege een sneeuwstorm. U kunt pas drie dagen later naar Nederland vliegen en hebt geen overnachtingsplaats. U heeft geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies, aangezien sneeuw een buitengewone omstandigheid is. Wel heeft u recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en een hotel tot u weer naar Nederland kunt.

Uw vergoeding bij vluchtvertraging claimt u met EUclaim

  • Check gratis in onze database of u recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon
  • U loopt geen enkel risico
  • Onze service is gratis. Pas als u uw geld krijgt, draagt u 29% + 33 euro dossierkosten af per persoon
  • 97% succesvolle claimafhandeling
  • In 32% is een rechtszaak nodig. Kosten voor een juridische procedure zijn inbegrepen
  • EUclaim neemt u al het werk uit handen
  • Wij strijden al sinds 2007 voor de rechten van vliegtuigpassagiers

Uw rechten bij meer dan 2 uur vertraging

Bij 2 uur vertraging heeft u dus het zogenaamde ‘recht op verzorging’ van de airline. Kosten die u redelijkerwijs maakt kunt u declareren. Pas als u met meer dan 3 uur vertraging aan komt op de plaats van bestemming heeft u meer rechten. Tenminste, als de vertraging niet is veroorzaakt door een situatie van onmacht.

Lees meer over waar u recht op heeft:

Direct een claim indienen

Krijg ook waar u recht op heeft en dien een claim in! De juristen van EUclaim gaan voor u aan de slag en zorgen ervoor dat de airline u uw vergoeding gaat betalen.

Vragen? Chat of bel