Vertraging met Vueling (VY)?

Controleer eenvoudig of u recht heeft op een vergoeding. De vergoeding voor uw vluchtvertraging kan oplopen tot €600 per persoon. Check uw vlucht
Foto Actie

Vind hier de vertraagde Vueling vluchten met recht op een vergoeding

Is uw vlucht met Vueling te laat aangekomen op de bestemming? Wanneer uw vertraging meer dan drie uur was, heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding, oftwel compensatie, voor het geleden tijdsverlies? Bekijk snel of uw Vueling vlucht in de lijst met actuele vertragingen, onderaan de pagina, staat.

Vueling (VY) vertragingen op 17 en 18 augustus 2018 met recht op vergoeding

Vueling had op vrijdag 17 augustus een flinke vertraging op de vluchten tussen Amsterdam en Ibiza. Passagiers van vluchten VY3322 en VY3323 hebben recht op een vergoeding van €4oo voor het tijdsverlies. 

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus had vliegtuigmaatschappij Vueling zeven vertraagde vluchten waarbij de passagiers recht hebben op een vergoeding. Het ging om de volgende vluchten:

Vueling vluchten van zaterdag 18 augustus 2018:

Vueling vluchten van zondag 19 augustus 2018:

Zat u aan boord van een vertraagde Vueling vlucht? Dan heeft u recht op een vergoeding voor het geleden tijdsvelies. Twijfelt u of u recht heeft? Controleer dan uw vluchtgegevens en wij geven u direct vrijblijvend advies.

Check uw recht op vergoeding

Passagiers over de service van EUclaim

Claim een vergoeding bij vertraagde Vueling vlucht

Het komt regelmatig voor dat vluchten met vertraging aankomen op de eindbestemming. Sinds 2005 is daarom Verordening 261/2004 in het leven geroepen. Hierin zijn uw rechten als vliegtuigpassagiers vastgelegd. Om recht te hebben op een vergoeding moet uw vertraagde vlucht aan een aantal punten voldoen:

Vueling is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus wanneer uw vlucht meer dan drie uur vertraging heeft en er geen sprake is van en buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met Vueling (VY) van Barcelona naar Eindhoven Airport. U zou om 11.05 uur landen in Nederland, maar uiteindelijk landt het vliegtuigtuig pas om 15.36 uur. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Check uw vlucht

Slechte zomer voor Vueling in 2016

Vorig jaar begon Vueling de zomerperiode slecht. De vliegtuigmaatschappij had veel last van operationele problemen. Dit zorgde voor grote chaos op het vliegveld van Barcelona. In drie dagen tijd dupeerde Vueling ruim 76.000 passagiers.  Uiteindelijk waren 80 vluchten meer dan drie uur vertraagd. De passagiers van Vueling hebben recht op een vergoeding voor de ontstane problemen.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u bij uw vertraagde Vueling vlucht recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, wordt de hoogte van het bedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Recent vertraagde Vueling vluchten

De Spaanse vliegtuigmaatschappij Vueling heeft haar vluchten van en naar Nederland de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Op basis van onze eigen ontwikkelde database hebben wij een  actuele lijst met probleemvluchten samengesteld. Mocht uw claim worden overgedragen naar onze juristen, dan gebruiken zij de kwalitatieve gegevens uit de database in de rechtszaal. Dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde vlucht niet in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel