Vertraging met Vueling (VY)?

Controleer eenvoudig of u recht heeft op een vergoeding. De vergoeding voor uw vluchtvertraging kan oplopen tot €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de vertraagde Vueling vluchten met recht op een vergoeding

Is uw vlucht met Vueling te laat aangekomen op de bestemming? Wanneer uw vertraging meer dan drie uur was, heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding, oftwel compensatie, voor het geleden tijdsverlies? Bekijk snel of uw Vueling vlucht in de lijst met actuele vertragingen, onderaan de pagina, staat.

Actueel: Vueling vlucht vertraagd op 28 november

Op woensdag 28 november waren er twee Vueling vluchten vertraagd tussen Amsterdam Schiphol Airport (AMS) en Londen Luton Airport (LTN). De passagiers van deze vertraagde vluchten kwamen met meer dan vijf uur vertraging aan op de eindbestemming en hebben daarom mogelijk recht op €250 per persoon. 

Vertraagde Vueling vluchten van 28 november 2018:

Check uw Vueling vlucht

Passagiers over de service van EUclaim

Claim een vergoeding bij vertraagde Vueling vlucht

Het komt regelmatig voor dat vluchten met vertraging aankomen op de eindbestemming. Sinds 2005 is daarom Verordening 261/2004 in het leven geroepen. Hierin zijn uw rechten als vliegtuigpassagiers vastgelegd. Om recht te hebben op een vergoeding moet uw vertraagde vlucht aan een aantal punten voldoen:

Vueling is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus wanneer uw vlucht meer dan drie uur vertraging heeft en er geen sprake is van en buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met Vueling (VY) van Barcelona naar Eindhoven Airport. U zou om 11.05 uur landen in Nederland, maar uiteindelijk landt het vliegtuigtuig pas om 15.36 uur. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Check uw vlucht

Slechte zomer voor Vueling in 2018

Vueling had weer een moeilijke zomer dit jaar vanwege operationele problemen. Ook op 5 oktober liepen vier vluchten weer een lange vertraging op. De Vueling vluchten VY8318 en VY8319 tussen Amsterdam en Barcelona liepen een vertraging van meer dan drie uur. Ook de Vueling vluchten VY8366 en VY8367 tussen Malaga en Amsterdam waren meer dan drie uur vertraagd. Alle passagiers van deze vluchten hebben recht op een vergoeding.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u bij uw vertraagde Vueling vlucht recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, wordt de hoogte van het bedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Recent vertraagde Vueling vluchten

De Spaanse vliegtuigmaatschappij Vueling heeft haar vluchten van en naar Nederland de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Op basis van onze eigen ontwikkelde database hebben wij een  actuele lijst met probleemvluchten samengesteld. Mocht uw claim worden overgedragen naar onze juristen, dan gebruiken zij de kwalitatieve gegevens uit de database in de rechtszaal. Dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent vertraagde vluchten

Vragen? Chat of bel