Vind hier de vertraagde Vueling vluchten met recht op een vergoeding

Is uw vlucht met Vueling te laat aangekomen op de bestemming? Wanneer uw vertraging meer dan drie uur was, heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding, oftwel compensatie, voor het geleden tijdsverlies? Bekijk snel of uw Vueling vlucht in de lijst met actuele vertragingen, onderaan de pagina, staat.

Claim een vergoeding bij vertraagde Vueling vlucht

Het komt regelmatig voor dat vluchten met vertraging aankomen op de eindbestemming. Sinds 2005 is daarom Verordening 261/2004 in het leven geroepen. Hierin zijn uw rechten als vliegtuigpassagiers vastgelegd. Om recht te hebben op een vergoeding moet uw vertraagde vlucht aan een aantal punten voldoen:

Vueling is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus wanneer uw vlucht meer dan drie uur vertraging heeft en er geen sprake is van en buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met Vueling (VY) van Barcelona naar Eindhoven Airport. U zou om 11.05 uur landen in Nederland, maar uiteindelijk landt het vliegtuigtuig pas om 15.36 uur. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Check uw vlucht

Slechte zomer voor Vueling in 2016

Vorig jaar begon Vueling de zomerperiode slecht. De vliegtuigmaatschappij had veel last van operationele problemen. Dit zorgde voor grote chaos op het vliegveld van Barcelona. In drie dagen tijd dupeerde Vueling ruim 76.000 passagiers.  Uiteindelijk waren 80 vluchten meer dan drie uur vertraagd. De passagiers van Vueling hebben recht op een vergoeding voor de ontstane problemen.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u bij uw vertraagde Vueling vlucht recht heeft op een vergoeding, oftewel compensatie, wordt de hoogte van het bedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

 Vueling (VY) vlucht vanaf Lissabon langdurig vertraagd op 17 januari 2018

De Vueling vlucht van Lissabon (LIS) naar Amsterdam Schiphol (AMS) had gisteren meer dan 3,5 uur vertraging. Vliegtuigmaatschappij Vueling (VY) is verantwoordelijk voor de ontstane vertraging en daarom hebben passagiers van de vlucht VY8413 van 17 januari 2018 recht op een vergoeding van €400 per persoon.

Recent vertraagde Vueling vluchten

De Spaanse vliegtuigmaatschappij Vueling heeft haar vluchten van en naar Nederland de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Op basis van onze eigen ontwikkelde database hebben wij een  actuele lijst met probleemvluchten samengesteld. Mocht uw claim worden overgedragen naar onze juristen, dan gebruiken zij de kwalitatieve gegevens uit de database in de rechtszaal. Dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde Vueling vlucht niet in bovenstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel