Vleugel Transavia vliegtuig

Vertraging met Transavia?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Transavia vluchten van en naar Faro vertraagd op 13 februari

Op zaterdag 13 februari waren er vluchten van Transavia (HV) langer dan drie uur vertraagd. Het ging om de vluchten tussen Faro Airport (FAO) en Amsterdam-Schiphol Airport (AMS). Gedupeerde passagiers van HV 5355 en HV 5356 hebben mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. EUclaim helpt je graag met indienen van een claim voor het geleden tijdsverlies.

Vind hier de Transavia (HV) vluchten met recht op een vergoeding

Kwam uw Transavia vlucht met drie uur of meer aan op de bestemming? U kunt in deze situatie recht hebben op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon. Wilt u weten of u hier recht op heeft? Bekijk dan snel of uw vertraagde Transavia (HV) vlucht in de lijst staat onderaan deze pagina staat. De actuele lijst met vertraagde vluchten van Transavia is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. Staat uw vlucht er niet bij? Dan kunt u ook de vluchtgegevens invullen in onze calculator. Binnen enkele minuten weet u wat uw rechten zijn.

Wanneer heeft u recht op een vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht?

Sinds 2004 geldt in Europa Verordening 261/2004. In deze wetgeving worden uw rechten als vliegtuigpassagier beschermd wanneer u te maken heeft gehad met een vluchtvertraging. Om bij een vertraagde Transavia vlucht recht te hebben op een vergoeding moet de vlucht aan een aantal punten voldoen:

  • Met meer dan drie uur vertraging aankomen op de eindbestemming
  • De vlucht moet vertrekken vanuit een EU-land
  • Of de vlucht moet landen in een EU-land en uitgevoerd zijn door een Euoprese vliegtuigmaatschappij

Wanneer er bij uw vlucht sprake is van een buitengewone omstandigheid heeft u helaas geen recht op een vergoeding. Bij een buitengewone omstandigheid heeft de vliegtuigmaatschappij geen invloed gehad op de ontstane problemen.

Passagiers over de service van EUclaim

Geschreven door Mevr. Moerman-Hania, Bauwien

Ik ben zeer tevreden over de goede en snelle afhandeling na onze vertraging van onze Transavia vlucht naar Malaga. Ik wil EUclaim bedanken voor de profesionele hulp.

Geschreven door Mevr. Vink.

Na een vertraging van meer dan 16 uur bij Transavia een claim ingediend via euclaim. Na het inloggen werden we goed op de hoogte gehouden van de stappen die gemaakt werden door EUclaim. Via EUclaim hebben wij een behoorlijke vergoeding gekregen. We zijn er zeer blij mee.

Geschreven door Monique

Wij hebben helaas al 2 keer een lange vertraging met Transavia meegemaakt en hebben bij beiden gevallen EUclaim ingeschakeld. Ze vechten voor je tot de laatste adem, het heeft 2,5 jaar geduurd maar het is EUclaim na verschillende rechtszaken toch gelukt!! 

 

Geschreven door R. Nagtegaal

Wij hadden 29 uur vertraging i.v.m. uitvallen gezagvoerder Transavia. Na negatief telefonisch contact met Transavia en ook de reisorganisatie besloten alles over te dragen aan EUclaim. Na de 1e weigering, dankzij de ervaring van EUclaim uiteindelijk de claim uitgekeerd gekregen. 

Waar heeft u recht op wanneer uw Transavia vlucht vertraagd is?

Wanneer uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding, oftewel compensatie, voor het geleden tijdsverlies. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht:

Hoogte van vergoeding op basis van afstand vertraagde of geannuleerde vlucht

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde Transavia vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Geld terug bij vertraagde Transavia vlucht

Heeft u vertraging gehad met Transavia? Kwam u hierdoor met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming en heeft u hier een klacht over? De kans is groot dat u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Volgens Verordening 261/2004 hebben passagiers binnen Europa dan mogelijk recht op een vergoedig van maximaal €600 per persoon. Twijfels over u rechten? Vul dan de vluchtgegevens van uw vertraagde Transavia vlucht in en wij geven u direct een vrijblijvend advies. Wilt u zelf niet al het werk hebben rondom de claim? Dan kunt u de claim indienen bij EUclaim. Op basis van no cure, no pay nemen wij al het werk uit handen en gaan wij zelfs voor u naar de rechtbank.  EUclaim zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Recent vertraagde vluchten Transavia Airlines

12586 passagiers hebben EUclaim een score van 4.5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 12.586 ervaringen
Vragen? Chat of bel