Vertraging met Ryanair?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht
Foto Actie

Vind hier de Ryanair (FR) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw vlucht met Ryanair meer dan drie uur vertraging? Een langdurige vertraging is nooit leuk, maar EUclaim staat voor u klaar. Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor uw vertraagde vlucht? Bekijk dan of uw vlucht in de lijst onderaan deze pagina staat . De lijst met actuele vertraagde vluchten van Ryanair (FR) is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Lange vertragingen voor Ryanair passagiers op 11 oktober

Passagiers die donderdag 11 oktober met Ryanair tussen Eindhoven en London Stansted vlogen kregen te maken met vertragingen van vier en zeven(!) uur. Passagiers van FR9273 en FR9274 hebben recht op een vergoeding van €250 per persoon op basis van de aankomstvertraging. 

Recht op vergoeding bij stakingen van personeel Ryanair op 28 september

Het blijft onrustig bij vliegtuigmaatschappij Ryanair. Het personeel van Ryanair staakt omdat ze betere werkomstandigheden willen bij de vliegtuigmaatschappij. Na de stakingen zitten de onderhandelingen met de Nederlandse vakbond VNV nog steeds muurvast. De laatste staking van het Ryanair personeel in Nederland, België, Portugal, Spanje en Italië was op vrijdag 28 september 2018. Door deze staking werden 190 vluchten in Europa geannuleerd. Gedupeerde passagiers hebben bij een vertraging van meer dan drie uur recht op een vergoeding tot €400 per persoon.

Uw Ryanair vlucht vertraagd door de staking? Controleer in onze calculator waar u recht op heeft.

Check uw recht

Passagiers over de service van EUclaim

Heeft u recht op een vergoeding bij een vertraagde Ryanair vlucht?

Komt u met meer dan drie uur vertraging aan op uw eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding, oftwel compensatie. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Uw rechten als vliegtuigpassagier zijn vastgelegd in Verordening 261/2004. In deze wetgeving staan een aantal punten waaraan uw vlucht moet voldoen om in aanmerking te komen voor de vergoeding:

Er zijn ook situaties waarin u helaas geen recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. U moet hierbij denken aan buitengewone omstandigheden als stakingen van de luchtverkeersleiding, natuurrampen en slecht weer.

Stel: U vliegt met Ryanair van Eindhoven Airport naar Malaga. Wegens slecht weer in Eindhoven loopt uw vlucht 4 uur en 15 minuten vertraging op. Slecht weer wordt gezien als een buitengewone omstandigheid en daarom heeft u geen recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Controleer uw vergoeding

Wat is de hoogte van de vergoeding?

Valt uw vluchtvertraging onder de Verordening 261/2004? U heeft dan recht op geld terug. De hoogte van die vergoeding is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Claim indienen voor uw vertraagde Ryanair vlucht

Heeft u een klacht over uw Ryanair vlucht, maar staat uw vlucht niet in onderstaande lijst? Dan kunt u altijd uw vluchtgegevens controleren in onze calculator. Wij geven u direct advies over uw rechten. Dient u uw claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Check uw vlucht

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde vlucht niet in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel