Vleugel van een Ryanair vliegtuigtoestel in de lucht

Vertraging met Ryanair?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de vertraagde Ryanair (FR) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw vlucht met Ryanair meer dan drie uur vertraging? Een langdurige vertraging is nooit leuk, maar EUclaim staat voor u klaar. Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor uw vertraagde vlucht? Bekijk dan of uw vlucht in de lijst onderaan deze pagina staat . De lijst met actuele vertraagde vluchten van Ryanair (FR) is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Geschreven door Dhr. Boetes

EUclaim doet uitstekend werk. Ryanair is een maatschappij die niet snel de vertraging vergoed. Door de advocaten die EU claim inschakelde toch een ruime compensatie gekregen voor de opgelopen vertraging van 13 uur bij onze vlucht.

Geschreven door Karin

Het duurde uiteindelijk bijna 3 jaar, maar zelf of alleen had ik het niet voor elkaar gekregen om mijn vergoeding wegens vertraging te krijgen bij Ryanair.

Geschreven door Marco

In verband met een vertraging van meer dan drie uur bij Ryanair een claim ingediend. Na het uploaden van de benodigde gegevens handelt EUclaim alles verder keurig af, inclusief proces en proceskosten. Uiteindelijk na 7 maanden een bedrag terugontvangen.

Geschreven door Marion

Mijn vriendin en ik hebben zo’n 2 jaar geleden een claim m.b.t. giga vertraging bij Ryanair door EU-claim laten oppakken. We hadden er eerlijk gezegd weinig verwachtingen van (Ryanair heeft de reputatie nooit een claim te “honoreren”), maar na 2 jaar tóch gelukt! Top!

Vergoeding bij een vertraagde Ryanair vlucht?

Komt u met meer dan drie uur vertraging aan op uw eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding, oftwel compensatie. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Uw rechten als vliegtuigpassagier zijn vastgelegd in Verordening 261/2004. In deze wetgeving staan een aantal punten waaraan uw vlucht moet voldoen om in aanmerking te komen voor de vergoeding:

  • Uw vlucht moet met meer dan drie uur vertraging aankomen op de eindbestemming
  • Vertrekken vanuit een EU-land
  • Of vertrekken vanuit een niet EU-land naar een EU-land met een Europese vliegtuigmaatschappij

Er zijn ook situaties waarin u helaas geen recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. U moet hierbij denken aan buitengewone omstandigheden als natuurrampen, slecht weer en stakingen van de luchtverkeersleiding. 

Stel: U vliegt met Ryanair van Eindhoven Airport naar Malaga. Wegens slecht weer in Eindhoven loopt uw vlucht 4 uur en 15 minuten vertraging op. Slecht weer wordt gezien als een buitengewone omstandigheid en daarom heeft u geen recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Wat is de hoogte van de vergoeding bij vertraging Ryanair?

Valt uw vluchtvertraging onder de Verordening 261/2004? U heeft dan recht op geld terug. De hoogte van die vergoeding is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Hoogte van vergoeding op basis van afstand vertraagde of geannuleerde vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Ryanair vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Ryanair vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Ryanair vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Ryanair vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde Ryanair vlucht van meer dan 3500 km

Bereken de afstand van uw vlucht

Claim indienen voor uw vertraagde Ryanair vlucht

Heeft u een klacht over uw Ryanair vlucht, maar staat uw vlucht niet in onderstaande lijst? Dan kunt u altijd uw vluchtgegevens controleren in onze calculator. Wij geven u direct advies over uw rechten. Dient u uw claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Recent vertraagde vluchten Ryanair

12586 passagiers hebben EUclaim een score van 4.5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 12.586 ervaringen
Vragen? Chat of bel