Was uw vlucht van of naar Amsterdam Schiphol Airport vertraagd?

Vind hier de vertraagde vluchten met recht op vergoeding

Vloog u van of naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) en had uw vlucht een vertraging van meer dan drie uur? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Bekijk snel of uw vlucht van of naar Amsterdam Schiphol Airport in onderstaande lijst staat.

Vlucht checken

Dagelijks zijn er vluchten vertraagd van of naar Amsterdam Schiphol Airport. Alle vluchtgegevens van de luchthaven worden geregistreerd in de database van Lennoc Flight Intelligence. Vertraging van of naar Schiphol (AMS)?

Heeft u gevlogen van of naar Amsterdam Schiphol Airport en twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding? Check dan of u recht heeft op een vergoeding met behulp van onze calculator.

Vluchtgegevens luchthaven Schiphol

De grootste luchthaven van Nederland groeit nog elk jaar in het aantal vluchten en passagiers dat via deze luchthaven reist. In 2016 steeg het aantal passagiers die gebruikmaakten van Amsterdam Schiphol naar ruim 64 miljoen. Schiphol is de thuisbasis voor de Nederlandse vliegtuigmaatschappijen KLM, Corendon, TUIfly en Transavia. Naast Nederlandse vliegtuigmaatschappijen gebruiken ook Delta Air Lines, Jet Airways, Vueling en easyJet de Amsterdamse luchthaven als basis.

Uw rechten bij vluchtvertragingen op Amsterdam Schiphol Airport

Uw rechten als vliegtuigpassagiers zijn vastgelegd in Verordening 261/2004. Om recht te hebben op een vergoeding moet uw vertraagde vlucht aan een aantal punten voldoen:

Amsterdam Schiphol Airport is een Europese luchthaven, dus als uw vertraagde vlucht hier vertrekt en er geen sprake is van een buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt van Dubai naar Amsterdam met Emirates. Door een technische mankement aan het vliegtuig loopt de vlucht een vertraging op van ruim 10 uur. Een technisch mankement is geen buitengewone omstandigheid, maar toch heeft u in deze situatie volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding. U vliegt namelijk vanuit een niet EU-land met een niet Europese vliegtuigmaatschappij.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde vlucht van of naar Amsterdam Schiphol Airport onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Langdurig vertraagde vluchten in november 2017

In het tweede weekend van november waren er meerdere vluchten van en naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) langdurig vertraagd. Bij deze vluchten was er geen sprake van een buitengewone omstandigheid en hebben passagiers recht op een vergoeding. Zat u op een van onderstaande vluchten? U heeft recht  op een vergoeding!

Vluchtnummer Vertrekdatum Vertrekluchthaven Aankomstluchthaven Vergoeding
KL 1058 10 november 2017  Cardiff-Wales Airport (CWL) Amsterdam Schiphol Airport (AMS) €250
TP 669 10 november 2017 Amsterdam Schiphol Airport (AMS) Lisboa Airport (LIS) €400
VY 8318 10 november 2017 Amsterdam Schiphol Airport (AMS) Barcelona Airport (BCN) €250
JU 364 10 november 2017 Beograd Airport (BEG) Amsterdam Schiphol Airport (AMS) €250
AF 1875 10 november 2017 Amsterdam Schiphol Airport (AMS) Marseille Airport (MRS) €250
JU 365 10 november 2017 Amsterdam Schiphol Airport (AMS) Beograd Airpor (BEG) €250
VY 8323 11 november 2017 Amsterdam Schiphol Airport (AMS) Barcelona Airport (BCN) €250
KL 1206 12 november 2017 Kjevik Airport (KRS) Amsterdam Schiphol Airport (AMS) €250
KL 861 12 november 2017 Amsterdam Schiphol Airport (AMS) Narita Airport (NRT) €600
KL 1798 12 november 2017  Munchen Franz Josef Strauss Airport (MUC) Amsterdam Schiphol Airport (AMS) €250
KL 1692 13 november 2017 Lisboa Airport (LIS) Amsterdam Schiphol Airport (AMS) €400

Recent vertraagde vluchten van en naar Amsterdam Schiphol Airport

De actuele lijst met probleemvluchten van de luchthaven Amsterdam Schiphol Airport is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde vlucht van of naar Schiphol niet in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel