Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Is uw vlucht van of naar Amsterdam Schiphol Airport vertraagd?

Vloog u van of naar Amsterdam Schiphol? Had uw vlucht meer dan drie uur aankomstvertraging? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon.
Check uw vlucht

Is uw vlucht vanaf Schiphol vertraagd, geannuleerd of heeft u hem gemist door de personeelsproblemen en drukte?

Vind hier vertraagde vluchten van en naar Schiphol met recht op vergoeding

Is uw vlucht vertraagd? En vloog u van of naar Amsterdam Schiphol Airport? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon! Wij hebben de actuele vluchtvertragingen van Schiphol voor u op een rij gezet. Bekijk snel of uw vertraagde vlucht van of naar Amsterdam Schiphol Airport in de lijst onderaan deze pagina staat of check uw vertraagde vlucht in onze calculator. U ontvangt direct advies over uw rechten.

Uw rechten bij vluchtvertraging van en naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS)

Sinds 2005 zijn uw rechten als vliegtuigpassagiers vastgelegd in de Europese Verordening 261/2004. In deze Verordening staat dat gedupeerde passagiers recht hebben op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies bij een vertraagde vlucht. De vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Om recht te hebben op een vergoeding moet uw vertraagde vlucht aan een aantal punten voldoen:

  • Met meer dan drie uur vertraging aankomen op de eindbestemming
  • Starten vanuit een EU-land
  • Of aankomen in een EU-land en uitgevoerd zijn door een Europese vliegtuigmaatschappij

Amsterdam Schiphol Airport is een Europese luchthaven, dus als uw vertraagde vlucht vanaf hier vertrekt en er geen sprake is van een buitengewone omstandigheid, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt van Dubai naar Amsterdam met Emirates. Door een technische mankement aan het vliegtuig loopt de vlucht een vertraging op van ruim 10 uur. Een technisch mankement is geen buitengewone omstandigheid, maar toch heeft u in deze situatie volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding. U vliegt namelijk vanuit een niet EU-land met een niet Europese vliegtuigmaatschappij.

De hoogte van de vergoeding bij vluchtvertraging

Wanneer uw vertraagde vlucht van of naar Amsterdam Schiphol Airport onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km (b.v. Amsterdam naar Londen)
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km (b.v. Amsterdam naar Malaga)

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km (b.v. Amsterdam naar Genève)
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot en met 3500 km (b.v. Amsterdam naar Marrakech)
  • €600 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km (b.v. Amsterdam naar New York)

Wat is een buitengewone omstandigheid?

In Verordening 261/2004 is vastgelegd dat passagiers geen recht hebben op een vergoeding wanneer de vluchtvertraging is ontstaan door een buitengewone omstandigheid. Met een buitengewone omstandigheid wordt een situatie bedoeld waarbij er sprake is van overmacht. De vliegtuigmaatschappij kan geen invloed op uitoefenen op de onstane problemen. Om deze reden hoeft de vliegtuigmaatschappij geen vergoeding te geven aan de passagiers. In november 2017 kampte Schiphol Airport met een storing in de luchtverkeerstoren. Dit zorgde ervoor dat veel vliegtuigmaatschappijen vluchten moesten annuleren of dat vluchten moesten uitwijken naar een andere luchthaven. Deze situatie was een buitengewone omstandigheid en gedupeerde passagiers hadden dus geen recht op een vergoeding.

Vluchtgegevens luchthaven Schiphol

De meeste Nederlanders die vliegen doen dit vanaf Amsterdam Schiphol Airport. In 2018 maakten 71 miljoen passagiers gebruik van de Nederlandse luchthaven. Dit waren drie miljoen meer passagiers dan in 2017. Deze stijging was echter minder groot dan de jaren ervoor. Dit komt omdat Schiphol Airport sinds 2018 steeds dichter aan het maximum aantal vliegbewegingen zit. Met de toename van het aantal passagiers nemen gelukkig ook de mogelijkheden toe om op en om de luchthaven te parkeren. Veel passagiers gebruikten de luchthaven als overstapluchthaven voor verre bestemmingen buiten Europa. Schiphol is de thuisbasis voor de Nederlandse vliegtuigmaatschappijen KLM, Corendon, TUIfly en Transavia. Naast Nederlandse vliegtuigmaatschappijen gebruiken ook Delta Air Lines, Jet Airways, Vueling en easyJet de Amsterdamse luchthaven als basis. Het aantal vluchten waarbij passagiers recht hadden op een vergoeding was in 2018 4.988. Het ging hierbij om ongeveer 748.200 passagiers.

Heeft uw vlucht van of naar Schiphol ook een vertraging?

Is uw vlucht van of naar Schiphol Airport (AMS) vertraagd? Wilt u weten of u recht heeft op op geld terug voor uw vluchtvertraging? Kijk snel of uw vertraagde vlucht in onderstaande lijst staat. Elke dag werken wij op basis van onze database de lijst met actuele vluchtvertragingen bij. Staat uw vlucht er niet bij? U kunt altijd uw vlucht controleren in onze calculator. Wij geven u dan meteen gratis advies over uw rechten. Dient u uw claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij nemen al het werk voor u uit handen op basis van no cure, no pay. Weigert de vliegtuigmaatschappij te betalen dan gaan onze juristen ook voor u naar de rechtbank.

Recent vertraagde vluchten

13797 passagiers hebben EUclaim een score van 4,5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 13797 ervaringen