Luchthaven vertraging

Oranje reisadvies voor Griekse eilanden door toename coronabesmettingen

8 september 2020

Het reisadvies voor de Griekse eilanden is sinds vanmorgen aangescherpt naar code oranje. Dit houdt in dat niet-noodzakelijke reizen naar Griekenland, zoals vakanties, worden afgeraden.

vliegtuigvleugel in de lucht bij Grieks eiland

Update: Wil je meer lezen over het gewijzigde reisadvies naar de Zuid-Egeïsche eilanden van 31-05-2021? In het nieuwsartikel Griekse eilanden terug op oranje; wat zijn je rechten? lees je er alles over!

Niet-noodzakelijke reizen afgeraden vanwege coronavirus Griekse eilanden

Op dinsdag 8 september is het gele reisadvies veranderd naar code oranje. Dit geldt voor de Griekse eilanden. Het reisadvies is aangescherpt vanwege het toenemend aantal coronabestemmingen onder reizigers die terugkeren van een vakantie uit Griekenland, zo schrijft het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het reisadvies voor het Griekse vasteland en het schiereiland Peloponnesos blijft geel (let op: veiligheidsrisico’s).

Transavia vluchten naar oranje reisgebieden

Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt ook tijdens corona op veel populaire bestemmingen in Griekenland. Code oranje is onder andere van toepassing op de volgende Transavia bestemmingen:

 • Corfu
 • Chania
 • Heraklion
 • Mykonos
 • Santorini
 • Kos
 • Kythira
 • Rhodos
 • Samos
 • Zakynthos

Corendon vakanties naar Griekenland

Reisorganisatie Corendon geeft aan zij contact opnemen met reizigers wanneer een reis naar Griekenland niet doorgaat vanwege het oranje reisadvies.

TUI en Kras reizigers worden geinformeerd over gevolgen voor de reis

Veel reizigers van TUI zitten op dit moment op populaire bestemmingen zoals Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos. Veel van hen zullen zoveel mogelijk op de oorspronkelijke vlucht naar Nederland terugreizen. TUI geeft aan dat reizigers die nog naar Griekenland zouden vertrekken persoonlijk worden geïnformeerd over de annulering van hun reis.

Terugkerende reizigers in corona-thuisquarantaine

Reizigers die terugkeren van een Grieks eiland, moeten in Nederland tien dagen in thuisquarantaine.

Wat zijn je rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege corona

Als jouw reis door de reisorganisatie wordt geannuleerd vanwege het coronavirus, heb je recht op de teruggave van de reiskosten. Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is, heb je geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004.

Meer over vliegen en code oranje

 • 2020-08-17

  Oranje reisadvies en quarantaine voor diverse bestemmingen vanwege corona

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor een aantal gebieden opnieuw reisadviezen aangescherpt vanwege het coronavirus. Vanaf 16 augustus geldt code oranje voor onder andere Brussel, Parijs, Madrid, Mallorca en Ibiza.

 • 2020-09-08

  Oranje reisadvies voor Griekse eilanden door toename coronabesmettingen

  Het reisadvies voor de Griekse eilanden is sinds vanmorgen aangescherpt naar code oranje. Dit houdt in dat niet-noodzakelijke reizen naar Griekenland, zoals vakanties, worden afgeraden.

 • 2021-05-31

  Griekse eilanden terug op oranje; wat zijn je rechten?

  De positieve trend van versoepelende reisadviezen bleek voor de Zuid-Egeïsche eilanden helaas van korte duur. Vanaf zondag 30 mei 2021 geldt voor de Griekse eilandengroep opnieuw een oranje reisadvies. Misschien had jij wel net een reis geboekt naar Kos, Mykonos of Rhodos of was jij net lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie op een Grieks strand. Hoe komt een reisadvies tot stand en wat zijn je rechten en plichten bij het (plotseling) wijzigen ervan? EUclaim zoekt het voor je uit.

 • 2020-08-25

  Oranje reisadvies voor Spanje en gebieden van Frankrijk

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanwege het coronavirus het reisadvies voor Spanje aangepast naar oranje. Hetzelfde geldt voor delen van Frankrijk en voor Monaco. Alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding