Oranje reisadvies voor Griekse eilanden door toename coronabesmettingen

Het reisadvies voor de Griekse eilanden is sinds vanmorgen aangescherpt naar code oranje. Dit houdt in dat niet-noodzakelijke reizen naar Griekenland, zoals vakanties, worden afgeraden.

vliegtuigvleugel in de lucht bij Grieks eiland

Niet-noodzakelijke reizen afgeraden vanwege coronavirus Griekse eilanden

Op dinsdag 8 september is het gele reisadvies veranderd naar code oranje. Dit geldt voor de Griekse eilanden. Het reisadvies is aangescherpt vanwege het toenemend aantal coronabestemmingen onder reizigers die terugkeren van een vakantie uit Griekenland, zo schrijft het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het reisadvies voor het Griekse vasteland en het schiereiland Peloponnesos blijft geel (let op: veiligheidsrisico’s).

Transavia vluchten naar oranje reisgebieden

Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt ook tijdens corona op veel populaire bestemmingen in Griekenland. Code oranje is onder andere van toepassing op de volgende Transavia bestemmingen:

Corendon vakanties naar Griekenland

Reisorganisatie Corendon geeft aan zij contact opnemen met reizigers wanneer een reis naar Griekenland niet doorgaat vanwege het oranje reisadvies.

TUI en Kras reizigers worden geinformeerd over gevolgen voor de reis

Veel reizigers van TUI zitten op dit moment op populaire bestemmingen zoals Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos. Veel van hen zullen zoveel mogelijk op de oorspronkelijke vlucht naar Nederland terugreizen. TUI geeft aan dat reizigers die nog naar Griekenland zouden vertrekken persoonlijk worden geïnformeerd over de annulering van hun reis.

Terugkerende reizigers in corona-thuisquarantaine

Reizigers die terugkeren van een Grieks eiland, moeten in Nederland tien dagen in thuisquarantaine.

Wat zijn je rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege corona

Als jouw reis door de reisorganisatie wordt geannuleerd vanwege het coronavirus, heb je recht op de teruggave van de reiskosten. Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is, heb je geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004.

  • Corona-voucher ontvangen vanwege een geannuleerde reis?

    Heb jij een corona-voucher ontvangen voor een geannuleerde reisvanwege het coronavirus? EUclaim helpt je graag bij het controleren en beheren van je voucher.
    Meld je voucher aan
Vorig nieuwsitem
Alweer vluchtvertragingen op Eindhoven Airport door zieke luchtverkeersleider
Volgende nieuwsitem
ANVR naar rechter om luchtvaartmaatschappijen corona-betalingen af te dwingen

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel