Vind hier de Corendon Dutch Airlines (CND) vluchten met recht op een vergoeding

Heeft u een klacht over Corendon Dutch Airlines? Kwam uw vlucht met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming? Weet u niet zeker of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Geen probleem. Bekijk snel of uw vertraagde Corendon Dutch Airlines (CND) vlucht in lijst met vertraagde vluchten staat. De actuele lijst vindt u onderaan de pagina. Staat uw vlucht er niet bij? Controleer dan uw vlucht en wij geven u graag advies over uw rechten.

Recht op een vergoeding bij vluchtvertraging Corendon Dutch Airlines

Waar u als Europese vliegtuigpassagier recht op heeft is vastgelegd in Verordening 261/2004. Uw vlucht valt onder Verordening 261/2004 wanneer uw vlucht met Corendon Dutch Airlines: 

Uw vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Wanneer er bij uw vlucht sprake was van een buitengewone omstandigheid heeft u geen recht op een vergoeding. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarbij de vliegtuigmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de ontstane vertraging. 

Stel: u vliegt met Corendon Dutch Airlines van Norwich naar Amsterdam. In Norwich is er dichte mist waardoor het zicht te slecht is om op te stijgen. Slechte weersomstandigheden worden gezien als buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 dus geen recht op een vergoeding.

Recht op vergoeding bij schemawijziging van Corendon Dutch Airlines

In Verordening 261/2004 is vastgelegd dat gedupeerde passagiers mogelijk ook recht hebben op een vergoeding wanneer de vluchttijden van de vlucht wijzigen. Om recht te hebben op een vergoeding is het belangrijk dat u minder dan twee weken voor vertrek bent geïnformeerd. Heeft u te maken gehad met een schemawijzing? Controleer waar u recht op heeft in onze calculator.

Vertraagde vluchten bij Corendon Dutch Airlines in augustus en september 2017

Op 7 september liep Corendon vlucht CND497 van Amsterdam naar Kos ruim 7 uur vertraging op. Passagiers hebben recht op een vergoeding. 

In augustus heeft Corendon Dutch Airlines problemen gehad met de vlucht van Amsterdam Schiphol Airport naar Nikos Kazantzakis. Het betreft de vlucht CND 393 van 16 augustus en de CND 934 van 17 augustus. Zondag 20 augustus 2017 zou de vlucht CND/CD 416 vanaf Nikos Kazantzakis (HER) vertrekken naar Brussel Zaventem National Airport (BRU). Wegens een technisch mankement zal de vlucht CND 416 hoogstwaarschijnlijk pas op 21 augustus 2017 aankomen in Brussel. Gedupeerde passagiers  van deze vluchten hebben recht op een vergoeding van €400 per persoon voor het geleden tijdsverlies.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u bij uw vertraagde Corendon Dutch Airlines vlucht recht heeft op een vergoeding, wordt de hoogte van het bedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde vlucht niet in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel