luchthaven vertraagd

Vertraging met Corendon Dutch Airlines?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de Corendon Dutch Airlines (CND) vluchten met recht op een vergoeding

Heeft u een klacht over Corendon Dutch Airlines? Kwam uw vlucht met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming? Weet u niet zeker of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Geen probleem. Bekijk snel of uw vertraagde Corendon Dutch Airlines (CND) vlucht in lijst met vertraagde vluchten staat. De actuele lijst vindt u onderaan de pagina. Staat uw vlucht er niet bij? Controleer dan uw vlucht en wij geven u graag advies over uw rechten.

Recht op een vergoeding bij vluchtvertraging Corendon Dutch Airlines

Waar u als Europese vliegtuigpassagier recht op heeft is vastgelegd in Verordening 261/2004. Uw vlucht valt onder Verordening 261/2004 wanneer uw vlucht met Corendon Dutch Airlines: 

  • Meer dan drie uur vertraagd aankomt op de eindbestemming
  • Is gestart vanuit een EU-land
  • Of is aangekomen in een EU-land

Uw vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Wanneer er bij uw vlucht sprake was van een buitengewone omstandigheid heeft u geen recht op een vergoeding. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarbij de vliegtuigmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de ontstane vertraging. 

Stel: u vliegt met Corendon Dutch Airlines van Norwich naar Amsterdam. In Norwich is er dichte mist waardoor het zicht te slecht is om op te stijgen. Slechte weersomstandigheden worden gezien als buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 dus geen recht op een vergoeding.

Recht op vergoeding bij schemawijziging van Corendon Dutch Airlines

In Verordening 261/2004 is vastgelegd dat gedupeerde passagiers mogelijk ook recht hebben op een vergoeding wanneer de vluchttijden van de vlucht wijzigen. Om recht te hebben op een vergoeding is het belangrijk dat u minder dan twee weken voor vertrek bent geïnformeerd. Heeft u te maken gehad met een schemawijzing? Controleer waar u recht op heeft in onze calculator.

Passagiers over de service van EUclaim

Geschreven door Anje van M

Na aanleiding van onze vertraging van zes uur met Corendon, hebben mijn zoon en ik contact op genomen met EUclaim. We zijn netjes op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen, met als resultaat dat we na een aantal maanden, een leuke compensatie hebben gekregen.

Geschreven door Mevrouw

Dankzij de hulp van EUclaim hebben wij als groep reizigers een vergoeding gekregen voor de vertraging die wij met het vliegtuig hadden opgelopen. Dank voor het doorzetten van EUclaim voor het aanspannen van de zaak tegen Corendon.

Geschreven door Paul Beckers

Na onze melding over een grote vertraging van een Corendon, hoefden we alleen maar de benodigde gegevens in te vullen bij EUclaim. Een heldere manier van communiceren, o.a. middels geregelde updates, zorgde ervoor dat wij ervan overtuigd waren dat wij een goede beslissing hadden genomen. Kon niet beter; de vergoeding is inmiddels ook binnen!

Geschreven door Evert Van Brink

Vakantievlucht met Corendon naar Kreta geboekt, volgens de tickets zouden we 19.15 uur moeten landen, maar dit werd 00.15. Via EUclaim een claim ingediend die werd geaccepteerd. Zonder dat ik er zelf iets aan heb gedaan werd er na ca 6 weken een bedrag op mijn rekening overgemaakt. EUclaim bedankt voor de goede service.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u bij uw vertraagde Corendon Dutch Airlines vlucht recht heeft op een vergoeding, wordt de hoogte van het bedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Hoogte van vergoeding op basis van afstand vertraagde of geannuleerde vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Corendon Dutch Airlines vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Corendon Dutch Airlines vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Corendon Dutch Airlines vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Corendon Dutch Airlines vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde Corendon Dutch Airlines vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Recent vertraagde vluchten Corendon Dutch Airlines

12596 passagiers hebben EUclaim een score van 4.6 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 12.596 ervaringen
Vragen? Chat of bel