Vertraging met Corendon Dutch Airlines?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de Corendon Dutch Airlines (CND) vluchten met recht op een vergoeding

Heeft u een klacht over Corendon Dutch Airlines? Kwam uw vlucht met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming? Weet u niet zeker of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Geen probleem. Bekijk snel of uw vertraagde Corendon Dutch Airlines (CND) vlucht in lijst met vertraagde vluchten staat. De actuele lijst vindt u onderaan de pagina. Staat uw vlucht er niet bij? Controleer dan uw vlucht en wij geven u graag advies over uw rechten.

Update: Corendon vertraging vanuit Alghero op 5 oktober 

Op maandag 5 oktober had Corendon Dutch Airlines (CND) technische problemen op de route Alghero Airport (AHO) naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS). Passagiers van de vlucht CND 194 worden pas vandaag, op dinsdag 6 oktober, opgehaald met een vervangend toestel. Zij komen in aanmerking voor een vergoeding voor het geleden tijdverlies en een teruggave van de extra kosten die zij maken tijdens de vertraging. EUclaim helpt u graag!

Check uw vergoeding

Recht op een vergoeding bij vluchtvertraging Corendon Dutch Airlines

Waar u als Europese vliegtuigpassagier recht op heeft is vastgelegd in Verordening 261/2004. Uw vlucht valt onder Verordening 261/2004 wanneer uw vlucht met Corendon Dutch Airlines: 

Uw vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Wanneer er bij uw vlucht sprake was van een buitengewone omstandigheid heeft u geen recht op een vergoeding. Een buitengewone omstandigheid is een situatie waarbij de vliegtuigmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de ontstane vertraging. 

Stel: u vliegt met Corendon Dutch Airlines van Norwich naar Amsterdam. In Norwich is er dichte mist waardoor het zicht te slecht is om op te stijgen. Slechte weersomstandigheden worden gezien als buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 dus geen recht op een vergoeding.

Recht op vergoeding bij schemawijziging van Corendon Dutch Airlines

In Verordening 261/2004 is vastgelegd dat gedupeerde passagiers mogelijk ook recht hebben op een vergoeding wanneer de vluchttijden van de vlucht wijzigen. Om recht te hebben op een vergoeding is het belangrijk dat u minder dan twee weken voor vertrek bent geïnformeerd. Heeft u te maken gehad met een schemawijzing? Controleer waar u recht op heeft in onze calculator.

Passagiers over de service van EUclaim

De hoogte van de vergoeding

Wanneer u bij uw vertraagde Corendon Dutch Airlines vlucht recht heeft op een vergoeding, wordt de hoogte van het bedrag bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Recent vertraagde vluchten Corendon Dutch Airlines

Vragen? Chat of bel