Vertraging met TUI fly (voorheen Arkefly)?

Vind hier de vertraagde TUI fly (OR) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw TUI fly vlucht meer dan drie uur vertraging en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Geen probleem, EUclaim helpt u verder! Bekijk snel of uw TUI fly vlucht onder Verordening 261/2004 valt met behulp van onze calculator.  Is uw TUI fly (OR) vlucht vertraagd?

Controleer eenvoudig met behulp van onze calculator of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Uw rechten bij een vertraagde TUI fly vlucht

In de Europese Unie zijn de rechten van vliegtuigpassagiers vastgelegd in Verordening 261/2004. Om recht te hebben op een vergoeding is het belangrijk dat de vlucht met meer dan drie uur vertraging is aangekomen op de eindbestemming. Verder is het belangrijk dat de vlucht:

Wanneer uw TUI fly vlucht voldoet aan bovenstaande punten, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met TUI fly van Amsterdam naar Barcelona. U vertrekt met een vertraging van 3,5 uur vanuit Amsterdam. Uiteindelijk komt u aan met een vertraging van 2 uur en 50 minuten. De vliegtuigmaatschappij heeft tijdens de vlucht de vertraging ingehaald. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding.

Technische problemen bij TUI fly in zomer 2016

TUI fly kreeg einde van de zomer van 2016 te maken met meerdere technische mankementen. Dit zorgde uiteindelijk voor veel langdurig vertraagde vluchten. 129 vluchten van en naar Nederland hadden meer dan drie uur vertraging. Hierdoor raakten ruim 19.000 TUI fly passagiers gedupeerd. Afgelopen juni kreeg TUI fly wederom te maken met een aantal technische mankementen. Gedupeerde passagiers van TUI fly hebben zowel in 2016 als afgelopen juni recht op een vergoeding. 

Vertraagde TUI fly vluchten op 8 augustus 2017

Vandaag zijn twee TUI fly (OR) vluchten langdurig vertraagd. Het gaat om de OR 511 en de OR 512. De OR 511 vlucht vertrekt met een lange vertraging pas vanmiddag van Amsterdam Schiphol Airport (AMS) naar Puerto del Rosario Airport (FUE). Hierdoor loopt ook de vlucht van Puerto del Rosario Airport  (FUE) terug naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) een lange vertraging op. De verwachting is dat de OR 512 pas rond middennacht vanavond landt op Schiphol. Gedupeerde passagiers van de TUI fly vluchten van vandaag hebben recht op een vergoeding van €400 per persoon.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van het bedrag is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van het aantal kilometers van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Vertraagde TUI fly vluchten

De actuele lijst met probleemvluchten van TUI fly is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. Op basis van onze database weten wij dat een aantal routes van TUI fly vaker langdurig vertraagd zijn. Het gaat om de volgende routes:

De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde TUI vlucht niet in bovenstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel