Vind hier de vertraagde TUI fly (OR) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw TUI fly vlucht meer dan drie uur vertraging en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Geen probleem, EUclaim helpt u verder! Bekijk snel of uw TUI fly vlucht onder Verordening 261/2004 valt met behulp van onze calculator.  

Uw rechten bij een vertraagde TUI fly vlucht

In de Europese Unie zijn de rechten van vliegtuigpassagiers vastgelegd in Verordening 261/2004. Om recht te hebben op een vergoeding, oftewel compensatie, is het belangrijk dat de vlucht met meer dan drie uur vertraging is aangekomen op de eindbestemming. Verder is het belangrijk dat de vlucht:

Wanneer uw TUI fly vlucht voldoet aan bovenstaande punten, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met TUI fly van Amsterdam naar Barcelona. U vertrekt met een vertraging van 3,5 uur vanuit Amsterdam. Uiteindelijk komt u aan met een vertraging van 2 uur en 50 minuten. De vliegtuigmaatschappij heeft tijdens de vlucht de vertraging ingehaald. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding.

 

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van het bedrag, de compensatie, is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van het aantal kilometers van de vlucht:

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Uw rechten bij een schemawijziging van TUI fly

Het komt regelmatig voor dat TUI fly passagiers te maken krijgen met een schemawijziging. Zijn uw vluchttijden kort voor vertrek veranderd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van maximaal €600 per persoon. Zijn uw vluchttijden gewijzigd en wilt u weten waar u recht op heeft? Vul in onze calculator uw gewijzigde vluchttijden in en wij geven u gratis advies over uw rechten.

Check uw vlucht

Vertraagde TUI fly vluchten

De actuele lijst met probleemvluchten van TUI fly is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. Op basis van onze database weten wij dat een aantal routes van TUI fly vaker langdurig vertraagd zijn. Het gaat om de volgende routes:

De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

De meest vertraagde bestemmingen van TUI fly in 2017

Vliegtuigmaatschappij TUI (OR) heeft veel bestemmingen waarop ze vliegen vanaf Nederland. EUclaim heeft gekeken naar de top vijf meest vertraagde bestemmingen van 2017. Het gaat om vluchten vanaf Amsterdam Schiphol Airport die met meer dan drie uur vertraging aan zijn gekomen op de eindbestemming. 

  1. Malaga Airport (AGP)
  2. Palma de Mallorca Airport (PMI)
  3. Tenerife South Airport (TFS)
  4. Las Palmas de Gran Canaria Airport (LPA)
  5. Antalya Airport (AYT)

Vliegt u naar een van bovenstaande TUI bestemmingen en heeft u vlucht meer dan drie uur vertraging? Controleer dan uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u gratis advies over uw rechten.

TUI fly vlucht OR341 van 22 januari en OR342 van 23 januari 2018 langdurig vertraagd

De vlucht van TUI fly van Amsterdam Schiphol Airport (AMS) naar Sangster International Airport (MBJ) en Punta Cana Airport (PUJ) van maandag 22 januari 2018 heeft vertraging opgelopen. De vlucht zou rond 11.00 uur vertrekken, maar dit werd uitgesteld naar 18.00 uur. Om deze reden is ook de vlucht terug naar Amsterdam (OR342) met meer dan 11 uur vertraging aangekomen. Passagiers van beide vluchten hebben recht op een vergoeding van €600 per persoon!

Geld terug voor uw vertraagde TUI fly vlucht

Is uw TUI fly (OR) vlucht langdurig vertraagd en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Bekijk de actuele vluchtvertragingen in onderstaande lijst of controleer uw vlucht in onze calculator. Wij geven u direct gratis advies over uw rechten. Wilt u dat EUclaim de vergoeding voor u ophaalt bij TUI fly? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze service is op basis van no cure, no pay en hiermee loopt u geen enkel risico.

Check uw vlucht

Recent vertraagde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Staat uw vertraagde TUI vlucht niet in bovenstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel