Vertraging met TUI fly (voorheen Arkefly)?

Controleer eenvoudig met behulp van onze calculator of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Check uw vlucht

Vind hier de vertraagde TUI fly (OR) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw TUI fly vlucht meer dan drie uur vertraging en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Geen probleem, EUclaim helpt u verder! Bekijk snel of uw TUI fly vlucht onder Verordening 261/2004 valt met behulp van onze calculator.  

Actueel: TUI fly vluchten van en naar Curaçao vertraagd in februari 2019

Op donderdag 7 februari heeft TUI fly (OR) problemen op de route Amsterdam en Curaçao. De vlucht van Amsterdam naar Curaçao had meer dan acht uur vertraging. Hierdoor liep ook de terugvlucht een lange vertraging op van meer dan 36(!) uur. Ook de TUI fly vlucht OR370 van 9 februari van Curaçao naar Amsterdam heeft al meer dan 24 uur vertraging. De vertragingen zijn ontstaan door een technisch mankement. Passagiers van deze vluchten hebben daarom recht op een vergoeding van €600 per persoon. Controleer uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u vrijblijvend advies over uw rechten.

TUI fly vluchten met recht op vergoeding van 7 en 9 februari 2019:

Actueel: TUI fly vertragingen van en naar Canarische eilanden

Op zondag, 10 februari 2019, liepen TUI fly passagiers van Eindhoven naar Las Palmas en Gran Canaria een lange vertraging op van bijna zes uur(!). De TUI fly crew liep door de vertraging uit het maximale aantal toegestade werkuren, waardoor de terugvlucht van Las Palmas naar Eindhoven ook een lange vertraging opliep van bijna 24 uur. 

TUI fly vluchten op 10 februari met recht op vergoeding:

Check uw TUI fly vlucht

Passagiers over de service van EUclaim

Uw rechten bij een vertraagde TUI fly vlucht

In de Europese Unie zijn de rechten van vliegtuigpassagiers vastgelegd in Verordening 261/2004. Om recht te hebben op een vergoeding, oftewel compensatie, is het belangrijk dat de vlucht met meer dan drie uur vertraging is aangekomen op de eindbestemming. Verder is het belangrijk dat de vlucht:

Wanneer uw TUI fly vlucht voldoet aan bovenstaande punten, heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 per persoon.

Stel: u vliegt met TUI fly van Amsterdam naar Barcelona. U vertrekt met een vertraging van 3,5 uur vanuit Amsterdam. Uiteindelijk komt u aan met een vertraging van 2 uur en 50 minuten. De vliegtuigmaatschappij heeft tijdens de vlucht de vertraging ingehaald. In deze situatie heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van het bedrag, de compensatie, is vastgelegd in de Verordening en wordt bepaald op basis van het aantal kilometers van de vlucht:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Uw rechten bij een schemawijziging van TUI fly

Het komt regelmatig voor dat TUI fly passagiers te maken krijgen met een schemawijziging. Zijn uw vluchttijden kort voor vertrek veranderd? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van maximaal €600 per persoon. Zijn uw vluchttijden gewijzigd en wilt u weten waar u recht op heeft? Vul in onze calculator uw gewijzigde vluchttijden in en wij geven u gratis advies over uw rechten.

Check uw vlucht

Vertraagde TUI fly vluchten

De actuele lijst met probleemvluchten van TUI fly is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. Op basis van onze database weten wij dat een aantal routes van TUI fly vaker langdurig vertraagd zijn. Het gaat om de volgende routes:

De zeer kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

De meest vertraagde bestemmingen van TUI fly in 2018

Vliegtuigmaatschappij TUI (OR) heeft veel bestemmingen waarop ze vliegen vanaf Nederland. EUclaim heeft gekeken naar de top vier meest vertraagde bestemmingen van 2018. Het gaat om vluchten vanaf Amsterdam Schiphol Airport die met meer dan drie uur vertraging aan zijn gekomen op de eindbestemming. 

  1. Tenerife South Airport (TFS)
  2. Las Palmas de Gran Canaria Airport (LPA)
  3. Kos Airport (KGS)
  4. Palma de Mallorca Airport (PMI)

Heeft u naar bovenstaande bestemmingen gevlogen met TUI fly en heeft u hier een klacht over? Bij een vluchtvertraging van meer dan drie uur vertraging heeft u mogelijk recht op een vergoeding. U kunt in Nederland tot twee jaar na de vluchtdatum een claim indienen. Controleer daarom uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u gratis advies over uw rechten.

Geld terug voor uw vertraagde TUI fly vlucht

Is uw TUI fly (OR) vlucht langdurig vertraagd en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Bekijk de actuele vluchtvertragingen in onderstaande lijst of controleer uw vlucht in onze calculator. Wij geven u direct gratis advies over uw rechten. Wilt u dat EUclaim de vergoeding voor u ophaalt bij TUI fly? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze service is op basis van no cure, no pay en hiermee loopt u geen enkel risico.

Check uw vertraagde vlucht

Recent vertraagde vluchten van TUI fly

Vragen? Chat of bel