Is uw vlucht met KLM (KL) geannuleerd?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de KLM vluchten met recht op een vergoeding

Is uw KLM vlucht geannuleerd? Wilt u weten of u daarom recht heeft op een vergoeding? Wij vertellen u graag waar u recht op heeft in deze situatie. Staat uw geannuleerde vlucht in de lijst onderaan deze pagina dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Staat uw KLM vlucht niet in de lijst? Controleer dan de vluchtgegevens van uw geannuleerde vlucht in onze calculator. U ontvangt binnen enkele minuten uw advies.

Geannuleerde KLM vluchten op 8 en 10 augustus 2020

8 augustus 2020
KLM vlucht met vluchtnummer KL 1420 van Birmingham Aiport (BHX) naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) is afgelopen zaterdag 8 augustus geannuleerd. 

10 augustus 2020
Op 10 augustus is KLM vlucht met vluchtnummer KL 1880 van Nuremberg Airport (NUE) naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) geannuleerd.

Gedupeerde passagiers komen door deze annulering in aanmerking voor een vergoeding voor het tijdsverlies! Check nu uw vlucht en mogelijke vergoeding!

Uw rechten bij een geannuleerde KLM vlucht

Uw rechten als vliegtuigpassagiers zijn sinds 2005 vastgelegd in Verordening 261/2004. In de regelgeving staat dat gedupeerde passagiers mogelijk recht hebben op een vergoeding, oftewel compensatie, tot €600 per persoon. Om daadwerkelijk recht te hebben op de vergoeding moet uw geannuleerde KLM vlucht aan een aantal punten voldoen:

KLM (KL) is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt altijd onder deze regels van Verordening 261/2004.

Corona-voucher ontvangen voor vluchtannulering van KLM? 

KLM heeft veel vluchten moeten annuleren vanwege het coronavirus. Bent u in het bezit van een corona-voucher nadat uw vlucht door KLM is geannuleerd? Weet u niet zeker wat de wettelijke regels zijn? Meld uw voucher dan aan bij EUclaim. Wij controleren de corona-voucher van KLM op rechtmatigheid en we verzorgen de communicatie met KLM. Wanneer u de voucher (deels) niet heeft gebruikt voor vliegtickets, zorgt EUclaim ervoor dat u alsnog uw geld terugkrijgt.

Voucher beheer aanvragen

Wanneer bent u geinformeerd over de annulering?

Bij een geannuleerde vlucht is het van belang wanneer u bent geïnformeerd over de annulering. KLM heeft de verplichting om u als passagier op tijd op de hoogte te brengen van de vlucht annulering. Doen zij dit niet dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding:

Wanneer uw geannuleerde vlucht is ontstaan door een buitengewone omstandigheid heeft u helaas geen recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. 

Check uw KLM vlucht

Stel: U heeft in oktober een ticket geboekt met KLM. De dag voordat u zou vertrekken krijgt u bericht van KLM (KL) dat uw vlucht is geannuleerd omdat de Franse luchtverkeersleiding ging staken. KLM heeft geen invloed op de staking en daarom wordt de situatie gezien als een buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u geen recht op een vergoeding.

Wat is de hoogte van de vergoeding voor uw geannuleerde KLM vlucht?

Wanneer uw vlucht valt onder Verordening 261/2004 heeft u recht op een vergoeding. Deze kan oplopen tot €600 per persoon. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht.

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Dien een claim in voor uw geannuleerde KLM vlucht

Is uw KLM vlucht geannuleerd? Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Bekijk dan de vluchten onderstaande lijst of check uw geannuleerde vlucht in onze calculator. Binnen enkele minuten geven wij een een persoonlijk claimadvies. Dient u een claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze gehele service is op basis van no cure, no pay. 

Recent geannuleerde vluchten KLM

Vragen? Chat of bel