Vind hier de KLM vluchten met recht op een vergoeding

Is uw vlucht met KLM geannuleerd? Wilt u weten of u daarom recht heeft op een vergoeding? Wij vertellen u graag waar u recht op heeft in deze situatie. Staat uw geannuleerde vlucht in de lijst onderaan deze pagina dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Staat uw KLM vlucht niet in de lijst? Controleer dan de vluchtgegevens van uw geannuleerde vlucht in onze calculator. U ontvangt binnen enkele minuten uw advies.

Actuele geannuleerde KLM vluchten

Op zaterdag 27 januari heeft KLM twee vluchten van en naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) geannuleerd. Bij deze vluchten is er geen sprake van een buitengewone omstandigheid en hebben de gedupeerde passagiers dus recht op een vergoeding van van €600 per persoon.

Het betreft de volgende KLM vluchten:

Maandag 29 januari 2018 moest KLM wederom twee vluchten annuleren. Passagiers op deze vluchten hebben ook recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Het gaat om de volgende geannuleerde KLM vluchten:

KLM moest vrijdag 2 februari 2018 twee vluchten van en naar Atlanta (ATL) annuleren. Dit ging om vlucht KL 623 van Amsterdam Schiphol (AMS) naar Atlanta (ATL) en vlucht KL 624 van Atlanta (ATL) naar Amsterdam Schiphol (AMS). Passagiers op deze vluchten hebben recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. 

Maandag 5 februari 2018 heeft KLM wederom twee vluchten geannuleerd. Het betreft KL641 van Schiphol (AMS) naar JFK airport en KL642 van JFK airport naar Schiphol (AMS). Ook deze passagiers hebben recht op een vergoeding. 

Check uw KLM vlucht

Uw rechten bij een geannuleerde KLM vlucht

Uw rechten als vliegtuigpassagiers zijn sinds 2005 vastgelegd in Verordening 261/2004. In de regelgeving staat dat gedupeerde passagiers mogelijk recht hebben op een vergoeding, oftewel compensatie, tot €600 per persoon. Om daadwerkelijk recht te hebben op de vergoeding moet uw geannuleerde KLM vlucht aan een aantal punten voldoen:

KLM (KL) is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt altijd onder deze regels van Verordening 261/2004.

Wanneer bent u geinformeerd over de annulering?
Bij een geannuleerde vlucht is het van belang wanneer u bent geinformeerd over de annulering. KLM heeft de verplichting om u als passagier op tijd op de hoogte te brengen van de vlucht annulering. Doen zij dit niet dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding:

Wanneer uw geannuleerde vlucht is ontstaan door een buitengewone omstandigheid heeft u helaas geen recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. 

Stel: U heeft in oktober een ticket geboekt met KLM. De dag voordat u zou vertrekken krijgt u bericht van KLM (KL) dat uw vlucht is geannuleerd omdat de Franse luchtverkeersleiding ging staken. KLM heeft geen invloed op de staking en daarom wordt de situatie gezien als een buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u geen recht op een vergoeding.

Wat is de hoogte van de vergoeding voor uw geannuleerde KLM vlucht?

Wanneer uw vlucht valt onder Verordening 261/2004 heeft u recht op een vergoeding. Deze kan oplopen tot €600 per persoon. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht.

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Dien een claim in voor uw geannuleerde KLM vlucht

Is uw KLM vlucht geannuleerd? Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Bekijk dan de vluchten onderstaande lijst of check uw geannuleerde vlucht in onze calculator. Binnen enkele minuten geven wij een een persoonlijk claimadvies. Dient u een claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze gehele service is op basis van no cure, no pay. 

Recent geannuleerde vluchtenMijn vlucht staat er niet bij

Kunt u uw vlucht niet terug vinden in onderstaande lijst? Check dan uw vlucht en binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een vergoeding.

Vragen? Chat of bel