Is uw vlucht met KLM (KL) geannuleerd?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon. Check uw vlucht

Vind hier de KLM vluchten met recht op een vergoeding

Is uw KLM vlucht geannuleerd? Wilt u weten of u daarom recht heeft op een vergoeding? Wij vertellen u graag waar u recht op heeft in deze situatie. Staat uw geannuleerde vlucht in de lijst onderaan deze pagina dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Staat uw KLM vlucht niet in de lijst? Controleer dan de vluchtgegevens van uw geannuleerde vlucht in onze calculator. U ontvangt binnen enkele minuten uw advies.

Actueel: vier KLM vluchten van 3 oktober geannuleerd

Vliegtuigmaatschappij KLM heeft vier vluchten van donderdag 3 oktober geannuleerd. Het ging om vluchten tussen Amsterdam en New York en Edmonton. Wanneer passagiers minder dan 14 dagen vertrek op de hoogte zijn gebracht van de annulering, hebben ze mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Dient u de claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Geannuleerde KLM vluchten van 3 oktober 2019:

Check uw KLM vlucht

Uw rechten bij een geannuleerde KLM vlucht

Uw rechten als vliegtuigpassagiers zijn sinds 2005 vastgelegd in Verordening 261/2004. In de regelgeving staat dat gedupeerde passagiers mogelijk recht hebben op een vergoeding, oftewel compensatie, tot €600 per persoon. Om daadwerkelijk recht te hebben op de vergoeding moet uw geannuleerde KLM vlucht aan een aantal punten voldoen:

KLM (KL) is een Europese vliegtuigmaatschappij, dus uw vlucht valt altijd onder deze regels van Verordening 261/2004.

Wanneer bent u geinformeerd over de annulering?
Bij een geannuleerde vlucht is het van belang wanneer u bent geïnformeerd over de annulering. KLM heeft de verplichting om u als passagier op tijd op de hoogte te brengen van de vlucht annulering. Doen zij dit niet dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding:

Wanneer uw geannuleerde vlucht is ontstaan door een buitengewone omstandigheid heeft u helaas geen recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. 

Stel: U heeft in oktober een ticket geboekt met KLM. De dag voordat u zou vertrekken krijgt u bericht van KLM (KL) dat uw vlucht is geannuleerd omdat de Franse luchtverkeersleiding ging staken. KLM heeft geen invloed op de staking en daarom wordt de situatie gezien als een buitengewone omstandigheid. In deze situatie heeft u geen recht op een vergoeding.

Wat is de hoogte van de vergoeding voor uw geannuleerde KLM vlucht?

Wanneer uw vlucht valt onder Verordening 261/2004 heeft u recht op een vergoeding. Deze kan oplopen tot €600 per persoon. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht.

Recht op vergoeding

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Dien een claim in voor uw geannuleerde KLM vlucht

Is uw KLM vlucht geannuleerd? Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Bekijk dan de vluchten onderstaande lijst of check uw geannuleerde vlucht in onze calculator. Binnen enkele minuten geven wij een een persoonlijk claimadvies. Dient u een claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze gehele service is op basis van no cure, no pay. 

Recent geannuleerde vluchten KLM

Vragen? Chat of bel