Mist ontregelt vliegverkeer Noord-Europa

Het is inmiddels de derde dag op een rij dat hevige mist voor problemen in het vliegverkeer zorgt. Sinds woensdag vertrekken vluchten uren later dan gepland of worden geannuleerd door de zichtbeperkingen op Schiphol en Eindhoven.

dichte mist klm vliegtuig schiphol
©: RTLZ

Ook in Rotterdam zijn er problemen, maar dan vooral op de vluchten naar andere mistige bestemmingen zoals Londen. Daar ondervinden passagiers ook veel hinder door de mist. KLM meldde dat er naast het slechte zicht ook meer tijd gaat zitten in het ijsvrij maken van de vleugels. De verwachting is dat het vliegweer vanaf morgen weer wat beter wordt.

Vertragingen en annuleringen

Woensdag en donderdag zijn er al 132 vluchten met meer dan drie uur vertraging vertrokken vanuit Nederland. 181 vluchten werden in zijn totaliteit geannuleerd. Omdat mist een buitengewone omstandigheid is hebben passagiers helaas geen recht op een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
De langste vertragingen van 2016
Volgende nieuwsitem
Norwegian biedt enkeltje New York voor €65
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding