Norwegian biedt enkeltje New York voor €65

Prijsvechter Norwegian voert de druk verder op. De Noorse budgetmaatschappij wil deze zomer niet alleen vanaf Ierland, maar ook vanaf Schotland naar de Big Apple vliegen. Een enkeltje van Edinburgh naar New York gaat slechts €65 kosten.

Norwegian vliegtuig in de lucht

Andere vliegtuigmaatschappijen zijn niet blij met de Europese vliegvergunning voor vluchten naar de VS door Norwegian. Begin december kreeg Norwegian de definitieve goedkeuring. Vanaf het Ierse Cork en Shannon worden in ieder geval vluchten uitgevoerd naar de VS. Norwegian hoopt hier Dublin en Edinburgh toe te voegen voor de zomer van 2017.

Nieuwe Boeing 737 MAX

Het lage tarief voor de vluchten zou vooral mogelijk zijn door de nieuwe Boeing 737 MAX, volgens Norwegian topman Bjørn Kjos. Ook gaat Norwegian gebruik maken van secundaire vliegvelden, zo bespaart het op hoge luchthavenpremies.

Concurrentie in beeld

Begin 2017 worden verdere details over de ticketprijzen en routes van Norwegian bekend. De beoogde route tussen Edinburgh en New York zal vooral de concurrentiestrijd met WOW air aanwakkeren. Wow air biedt al vluchten tussen Edinburgh en New York aan, maar dan moeten passagiers overstappen in IJsland. De verwachting is dat meer vliegtuigmaatschappijen nieuwe routes gaan aankondigen de komende tijd. We houden je op de hoogte.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Mist ontregelt vliegverkeer Noord-Europa
Volgende nieuwsitem
Alsnog staking cabinepersoneel British Airways
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding