De langste vertragingen van 2016

Aan het einde van het jaar is het goed om terug te kijken. Wij hebben de langste vertragingen van 2016 op een rijtje gezet. De langste vertraging was maar liefst 43 uur en 19 minuten.

vliegtuig in de blauwe lucht

De langste vertraging staat op naam van TUI fly afgelopen november. De langste vertraging van 2016 werd in eerste instantie veroorzaakt door een technisch mankement. Het vervangende toestel, een zwart toestel van HiFly botste daarna met het taxiën tegen de passagiersbrug aan. De vertraging voor de passagiers in de Dominicaanse Republiek liep hiermee nog verder op, omdat er wederom een vervangend toestel moest komen en de crew eerst moest rusten voordat ze de passagiers naar huis konden brengen.

Op nummer twee staat een vlucht van Amsterdam naar Suriname. De vlucht had door een technisch mankement een vertraging van ruim 34 uur. De top drie wordt afgesloten door een KLM vlucht van 27 maart. Na 31 uur konden de passagiers eindelijk vertrekken naar Nederland.

Recht op vergoeding
Een lange vertraging betekent niet dat de gedupeerde passagiers recht hebben op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Wanneer de vertraging door een buitengewone omstandigheid is ontstaan, zoals het weer of een terroristische dreiging, is de vliegtuigmaatschappij niet verplicht om een financiële vergoeding te geven aan de passagiers. De hoogte van de vergoeding wordt niet bepaald door de duur van de vertraging, maar op basis van de afstand van de vlucht. De vergoeding kan oplopen tot €600,- per persoon.

Lees het artikel op:

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Miljoenen boete voor Ryanair en Aer Lingus in Ierland
Volgende nieuwsitem
Mist ontregelt vliegverkeer Noord-Europa
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding