De langste lijnvlucht: 16 uur en 20 minuten(!)

De meeste passagiers vinden een paar uur vliegen prima, maar zodra de vluchttijd over de 5 uur gaat begint het toch wat minder prettig te worden. Te weinig ruimte, huilende kinderen en droge airco lucht. Toch kan het ook heel prettig zijn om een lange rechtstreekse vlucht te nemen, het scheelt namelijk de tijd die je anders zou moeten wachten op je overstap.

qatar-airways vleugel

Afgelopen zondag vertrok de nieuwe lijndienst tussen Doha, Qatar en Auckland, Nieuw-Zeeland. Het is de langste lijnvlucht die rechtstreeks wordt uitgevoerd op dit moment. Passagiers moeten zich gedurende 16 uur en 20 minuten(!) vermaken. Tot gisteren was Emirates de vliegtuigmaatschappij die de langste non-stop vlucht uitvoerde tussen Dubai en Auckland.

Langste non-stop lijnvlucht ooit

Het record van de langste non-stop lijnvlucht ooit staat nog altijd op naam van Singapore Airlines. Een vlucht van maar liefst 15.345 kilometer die tot eind 2013 werd uitgevoerd tussen Singapore-Newark. Singapore Airlines hoopt volgend jaar de lijndienst te hervatten. Passagiers zijn wel even onderweg: de vluchttijd staat op 18 uur en 30 minuten.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
18 nieuwe routes Transavia
Volgende nieuwsitem
Staking bij Duits grondpersoneel legt vliegverkeer plat
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding