Staking bij Duits grondpersoneel legt vliegverkeer plat

Een onverwachte staking bij het Duitse grondpersoneel heeft een groot effect op het vliegverkeer van deze morgen. Vooral Berlijn, Hamburg en Stuttgart worden getroffen door de staking.

airberlin vliegtuigen op landingsbaan

Te lage lonen voor grondmedewerkers

Gisteren riep Vakbond ver.di op tot een staking waarbij 2000 medewerkers protesteren tegen in hun ogen te lage lonen. Dit heeft effect op het afhandelen van bagage en de vliegtuigmaatschappijen die door deze staking nauwelijks tot geen vluchten kan uitvoeren.

Nederlandse passagiers ook de dupe

AirBerlin meldt al meer dan zestig vluchten te hebben geannuleerd. Passagiers die van of naar Berlijn, Hamburg en Stuttgart vliegen kunnen het beste hun vluchtstatus opvragen bij de vliegtuigmaatschappij. De problemen doen zich vooral in de ochtend voor tussen vijf en elf uur.

Een staking van het Duitse grondpersoneel is een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben geen recht op een vergoeding. Gestrande passagiers hebben wel recht op teruggave ticket bij een annulering of een vervangende vlucht. Daarnaast hebben passagiers bij een vertraging van twee uur of meer recht op verzorging zoals maaltijden en non alcoholische drankjes.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
De langste lijnvlucht: 16 uur en 20 minuten(!)
Volgende nieuwsitem
Airlines for Europe wil stakingen aan banden leggen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding