Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Schadevergoeding bij vertraging vlucht

Krijg tot €600

Is uw vlucht vertraagd? Controleer of u recht heeft op een schadevergoeding en dien uw schadeclaim in.
Dien schadeclaim in

14.269 tevreden passagiers

Wilt u een schadevergoeding aanvragen voor de vertraging van uw vlucht? Heeft u door deze vluchtvertraging extra kosten moeten maken? Wij helpen u uw schadevergoeding te claimen.

Schadevergoeding bij vertraging vlucht

Als uw vlucht vertraagd is, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding, ook wel bekend als vertragingsschade, kan verschillende kosten dekken. Zoals een vergoeding voor het tijdsverlies, maar ook kosten die u heeft moeten maken als gevolg van uw vertraagde vlucht. Bijvoorbeeld hotelovernachtingen, maaltijden en reiskosten die u heeft moeten maken als gevolg van de vertraging.

Het Verdrag van Montreal, een internationaal verdrag dat passagiersrechten beschermt, maakt het mogelijk om deze kosten te verhalen op de luchtvaartmaatschappij.

We leggen u graag uit wat uw rechten zijn.

Schadeclaim bij 2 uur vertraging vlucht

U heeft recht op verzorging als uw vlucht minimaal 2 uur vertraagd is. Dat betekent dat de airline voor eten en drinken moet zorgen. Mocht het nodig zijn, dan moet de luchtvaartmaatschappij ook zorgen voor een hotelovernachting en vervoer naar het hotel.

Is uw vlucht 2 uur vertraagd en heeft u zelf betaald voor wat hierboven staat? Bewaar dan alle bonnetjes, zodat de schade vergoed kan worden door de luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat de kosten passend, redelijk en noodzakelijk zijn.

Pak dus niet de limousine naar een sterrenrestaurant en koop geen elektrische tandenborstel om het kaviaar tussen uw tanden weg te poetsen.

Vertragingsschade claimen

Naast het Verdrag van Montreal, is er ook nog de Europese Verordening 261. Deze geldt vanaf 3 uur vertraging en is bedoeld om vertragingsschade te claimen. Verordening 261 geldt als u vertraagd bent op een EU-vliegveld, of als u naar de EU vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij.

Het indienen van een schadeclaim voor vertragingsschade kan een complex proces zijn. Ook zijn luchtvaartmaatschappijen niet happig op het uitbetalen van een schadevergoeding.

Wij helpen u daar graag bij. Via de knop hieronder kunt u eenvoudig uw vluchtgegevens invullen en controleren of u recht heeft op een schadevergoeding voor uw vertraagde vlucht. Heeft u daarnaast kosten moeten maken vanwege de vertraging? Dit regelen wij ook voor u. Dien daarom zo snel mogelijk een schadeclaim in.

Zodra u uw claim indient bij EUclaim, zullen onze ervaren juridische professionals uw zaak grondig onderzoeken en de nodige stappen ondernemen om uw schadeclaim te versterken. We voeren alle benodigde correspondentie met de luchtvaartmaatschappij namens u en streven naar een snelle en eerlijke oplossing. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u de compensatie ontvangt waar u recht op heeft.

Tot 600 euro schadevergoeding bij vertraging vlucht

De hoogte van de schadevergoeding is vastgelegd in Verordening 261. Dit staat los van uw ticket, maar is bedoeld als compensatie voor vertragingsschade. In de afbeelding hieronder ziet u de bedragen van een schadeclaim bij de vertraging van uw vlucht.

afstand-globe-wereldkaart-vergoeding-euclaim
  • 250 euro vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • 400 euro vergoeding bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • 300 euro vergoeding bij vertraging tussen 3 en 4 uur op een vlucht van meer dan 3500 km
  • 600 euro vergoeding bij minimaal 4 uur vertraging op een vlucht van meer dan 3500 km

Dien schadeclaim in

Wacht niet langer en neem actie om uw schadeclaim voor vertragingsschade in te dienen bij EUclaim. Het indienen gaat snel en eenvoudig. Vul uw vluchtgegevens in en ontdek direct of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Ons team staat klaar om u te ondersteunen en ervoor te zorgen dat uw rechten als passagier worden gerespecteerd.

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht?

Kijk of uw vraag niet al is beantwoord tussen de veelgestelde vragen, of neem contact op met ons over uw specifieke situatie.

14269 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot. Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14269 ervaringen

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel