Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Vertraging met Onur Air?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de Onur Air (8Q) vluchten met recht op een vergoeding

Had uw vlucht met Onur Air (8Q/OHY) meer dan drie uur vertraging? Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Bekijk dan snel of uw vertraagde Onur Air vlucht in de lijst onderaan deze pagina staat. De actuele lijst wordt dagelijks aangevuld met vertraagde vluchten van Onur Air. Dit doen wij op basis van de door ons ontwikkelde database. Controleer uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u direct een vrijblijvend advies.

Recht op een vergoeding bij vertraagde Onur Air

Heeft u gevlogen met Onur Air en te maken gehad met een vertraagde vlucht? Er bestaat een mogelijkheid dat u recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon. In Europa zijn de rechten van vliegtuigpassagiers vastgelegd in Verordening 261/2004. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding, oftwel compensatie, moet de vlucht voldoen aan de volgende regels:

  • De vlucht moet met drie uur of meer vertraging aankomen op de eindbestemming
  • De vlucht moet starten vanuit een EU-land
  • Of de vlucht moet vertrekken vanuit een land buiten de EU naar een EU-land en uitgevoerd worden door een Europese vliegtuigmaatschappij

De thuisbasis van vliegtuigmaatschappij Onur Air (8Q) is Turkije. Turkije valt niet onder de EU en Onur Air is geen Europese vliegtuigmaatschappij. Dit houdt in dat een vlucht vanuit Turkijke met  Onur Air niet valt onder Verordening 261/2004.

Stel: u gaat op vakantie naar Turkijke. U vliegt vanaf Amsterdam naar Antalya met Onur Air. Wanneer u op de luchthaven aankomt hoort u dat de vlucht vertraing heeft door een technisch mankement. Uiteindelijk komt u met 4,5 uur vertraging aan. U heeft dan recht op een vergoeding van €400 per persoon.

Geen recht bij een buitengewone omstandigheid

Het kan zijn dat de vluchtvertraging met Onur Air is ontstaan door een probleem waar de vliegtuigmaatschappij geen invloed op heeft. Dit wordt ook wel een buitengewone omstandigheid genoemd. U kunt hierbij denken aan slecht weer, terrorisme, medischie noodlandingen en stakingen van de luchtverkeersleiding. Onur Air hoeft dan gedupeerde passagiers niet te compenseren voor het tijdsverlies. 

De hoogte van de vergoeding

Valt uw vertraagde Onur Air vlucht onder Verordening 261/2004 dan heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding die u kunt claimen is vastgelegd op basis van de afstand van de vlucht. De prijs die u heeft betaald voor het ticket heeft hier geen invloed op.

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Onur Air vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Onur Air vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde Onur Air vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde Onur Air vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde Onur Air vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Geld terug bij vertraagde Onur Air vlucht

Heeft u onlangs gevlogen met Onur Air (8Q/OHY) en heeft u vertraging gehad? U kunt gemakkelijk en snel controleren waar u recht op heeft. Vul uw vluchtgegevens in de calculator in en wij geven u een vrijblijvend advies over uw rechten. U kunt ook de claim bij EUclaim neerleggen. Wij nemen dan al het werk voor u uit handen en zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. De service van EUclaim is op basis van no cure, no pay. U loopt dus geen enkel risico.

Recent vertraagde vluchten

13182 passagiers hebben EUclaim een score van 4,5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 13.182 ervaringen