Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Geld terug bij vertraging vlucht

Krijg tot €600 geld terug per persoon

Is uw vlucht vertraagd? Wij helpen u om uw geld terug te krijgen. Dit bedrag kan oplopen tot 600 euro per persoon. Dien snel een claim in om uw geld terug te krijgen.
Ja, ik wil geld terug

731.754 tevreden passagiers

Wanneer kan ik geld terugkrijgen bij een vertraging vlucht? 

Niet bij elke vluchtvertraging heeft u recht op geld terug. U heeft recht op geld terug als uw vlucht vertraagd is en valt onder de regels van Verordening 261/2004. Deze wetgeving beschermt de rechten van vliegtuigpassagiers in Europa. 

Volgens Verordening 261/2004 heeft u recht op een vergoeding als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Uw vlucht is minimaal drie uur later aangekomen.
  • U vertrok vanuit een EU-land of vloog met een Europese luchtvaartmaatschappij van buiten de EU naar een EU-land.
  • De vertraging van de vlucht is niet veroorzaakt door een uitzonderlijke situatie. Denk hierbij aan terrorisme of weersomstandigheden.

Weet u niet zeker of uw vluchtvertraging hieraan voldoet? Geen probleem, dien een claim in om uw geld terug te krijgen, dan zoeken onze experts het voor u uit.

Hoeveel geld terug bij vertraging?

Stel u heeft recht op geld terug, dan is de volgende belangrijke vraag: hoeveel dan? Volgens de Verordening kan de hoogte van de vergoeding oplopen tot 600 euro per persoon. Het bedrag van het geld dat u terugkrijgt hangt af van de afstand van de vlucht en van hoelang de vertraging was.

De afbeelding hieronder schetst de afstand en het bijbehorende bedrag. 

afstand-globe-wereldkaart-vergoeding-euclaim
  • Vertraagde vlucht tot 1500 km met minimaal 3 uur vertraging: €250.
  • Vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km met minimaal 3 uur vertraging: €400.
  • Vertraagde vlucht van meer dan 3500 km met minimaal 4 uur vertraging: €600.
  • Vertraagde vlucht van meer dan 3500 km met een vertraging tussen 3 en 4 uur: €300 (50% van €600).

Geen idee wat de afstand van uw vlucht was? Bereken de afstand hieronder.

Bereken de afstand van uw vlucht

Mijn vlucht is vertraagd, hoe krijg ik geld terug?

Als uw vlucht vertraagd is, heeft u mogelijk recht op geld terug in de vorm van compensatie. Bij EUclaim begrijpen we hoe frustrerend het kan zijn om urenlang op een luchthaven te wachten. 

Gelukkig zijn er regels en wetgeving die uw rechten als passagier beschermen. Om geld terug te krijgen, kunt u een claim indienen bij EUclaim. 

U kunt de claim kosteloos indienen. Pas op het moment dat de airline de wettelijke vergoeding heeft uitbetaald, wordt een succesfee in rekening gebracht. Dit is 29% van het totaalbedrag. Daarnaast betaalt u 33 euro dossierkosten per persoon.

Hier krijgt u wel wat voor terug. Eventuele rechtszaken, deurwaarderskosten en beslagleggingen zijn namelijk inbegrepen.

Bij EUclaim zorgen wij ervoor dat het proces van het indienen van een claim eenvoudig en probleemloos verloopt. Om te beginnen, hoeft u alleen maar uw vluchtgegevens in te dienen via ons online claimformulier. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag.

Heb ik recht op geld terug bij een vertraagde vlucht?

Volgens de Europese Verordening 261/2004 heeft u in bepaalde gevallen recht op compensatie bij een vertraagde vlucht. Verschillende criteria bepalen of u in aanmerking komt, zoals de duur van de vertraging, de vertrek- en aankomstlocatie, en de oorzaak van de vertraging.

Wij streven er naar om het zo simpel mogelijk te maken voor u. Als u een claim indient, bent u binnen een paar minuten klaar. Onze professionals nemen het dan over en zullen voor uw rechten opkomen.  

Klik op onderstaande button en claim uw geld terug.

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht?

Kijk of uw vraag niet al is beantwoord tussen de veelgestelde vragen, of neem contact op met ons over uw specifieke situatie.

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen

Gecontroleerd door

Hendrik Noorderhaven is de CEO van EUclaim. Hij houdt zich al decennia bezig met de rechten van passagiers. Bekend van NOS, RTL Nieuws, BNR,Telegraaf en Radar.

Meer over Hendrik
Vragen? Chat of bel
Was uw vlucht vertraagd? Check uw vergoeding