Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Compensatie bij vertraging vlucht

Krijg tot 600 euro compensatie

Vlucht vertraagd? Lees of u recht heeft op een compensatie voor de opgelopen vertraging, of controleer uw compensatie direct.
Check uw compensatie

712.777 tevreden passagiers

Recht op compensatie bij vertraging vlucht

Is uw vlucht vertraagd? Hopelijk gooit dit niet al uw reisplannen in de war. Gelukkig heeft u als passagier rechten als uw vlucht vertraagd is. In dit artikel informeren wij u over uw rechten en leggen wij uit hoe u compensatie kunt claimen voor een vertraagde vlucht.

Compensatie bij vertraging: wat houdt het in?

Als uw vlucht vertraagd is, heeft u recht op compensatie, op voorwaarde dat de vertraging aan de luchtvaartmaatschappij te wijten is. De vertraging moet dus uitgesloten worden van zogenaamde buitengewone omstandigheden. Volgens de Europese Verordening 261/2004 hebben passagiers recht op een compensatie tot 600 euro, afhankelijk van de lengte van de vertraging en de afstand van de vlucht. 

Dit geldt voor vluchten die vertrekken vanuit een EU-luchthaven of voor vluchten naar een EU-luchthaven met een Europese luchtvaartmaatschappij.

Vlucht vertraagd? Compensatie in 2 simpele stappen

Bij EUclaim begrijpen we dat het indienen van een claim voor compensatie bij vertraagde vluchten complex kan over komen. Daarom maken wij het u zo makkelijk mogelijk. Met 16 jaar ervaring en diepgaande kennis van passagiersrechten, zorgen wij ervoor dat u de compensatie krijgt waar u recht op heeft.

Stap 1: Verzamel bewijsmateriaal

Dagelijks worden ruim 13 miljoen vlucht- en weergegevens geanalyseerd en toegevoegd aan onze database. Op basis van uw vluchtnummer en -datum komen we al een heel eind. Maar om een claim succesvol in te dienen is er meer nodig. 

Bewaar daarom alle eventuele communicatie met de luchtvaartmaatschappij, zoals e-mails of meldingen op de luchthaven. Dit bewijsmateriaal komt later van pas bij het indienen van uw claim.

Heeft u extra kosten moeten maken door de vertraging, zoals kosten voor een hotelovernachting, extra vervoerskosten en eten en drinken? Bewaar alle bonnetjes goed.

Stap 2: Dien een claim in voor compensatie

Dien direct een claim bij ons in. Met behulp van onze speciale tool kunt u snel en eenvoudig controleren of uw vertraagde vlucht in aanmerking komt voor compensatie. Klik op de onderstaande knop om een claim in te dienen en te checken of u in aanmerking komt voor een compensatie.

Nu is het wachten op uw compensatie. Wij nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en gaan achter uw compensatie aan. Als het nodig is maken we de stap naar de rechter voor u. U hoeft verder niets meer te doen. In de tussentijd kunt u uw claim via uw profiel volgen, wij documenteren elke stap die wij voor u doen.

Hoeveel compensatie kunt u krijgen bij een vertraagde vlucht?

De compensatie is een gestandaardiseerd bedrag op basis van de afstand en de duur van de vertraging. Dit is door het Europese Hof vastgelegd in 2004 in Verordening 261. 

  • 250 euro compensatie voor een vertraagde vlucht tot 1500 km met minimaal 3 uur vertraging.
  • 400 euro compensatie voor een vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km met minimaal 3 uur vertraging.
  • 600 euro compensatie voor een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km met minimaal 4 uur vertraging.
  • 300 euro compensatie (50% van 600 euro) voor een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km met een vertraging tussen 3 en 4 uur.
afstand-globe-wereldkaart-vergoeding-euclaim

Dien een claim in en krijg compensatie

Bij EUclaim begrijpen we dat het frustrerend kan zijn om uw rechten als passagier te laten gelden, maar we staan klaar om u te helpen. Dien daarom zo snel mogelijk een claim in om de compensatie te krijgen waar u recht op heeft.

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht?

Kijk of uw vraag niet al is beantwoord tussen de veelgestelde vragen, of neem contact op met ons over uw specifieke situatie.

14269 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14269 ervaringen

Gecontroleerd door

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers. Bekend van nu.nl, NOS, Volkskrant, Telegraaf, AD en Parool.

Meer over Paul
Vragen? Chat of bel