Was uw vlucht vertraagd?

U heeft recht op een vergoeding bij vluchtvertraging

Is uw vlucht met meer dan drie uur vertraging aangekomen op uw eindbestemming? Dan heeft u recht op maximaal €600 per persoon! Check uw vlucht

Uw vliegtuig heeft vertraging, wat kunt u doen?

Vertrekt uw vliegtuig met vertraging? Afhankelijk van de lengte van de vertraging heeft u als passagier rechten:

Recht op een vergoeding bij vluchtvertraging

Is uw vlucht vertraagd en bent u met meer dan drie uur vertraging aangekomen op uw eindbestemming? Dan heeft u volgens Verordening 261/2004 mogelijk recht op een vergoeding, oftewel compensatie, voor het geleden tijdsverlies.

Wanneer kunt u een vertraagde vlucht claimen?

U heeft alleen recht op een vergoeding wanneer de vluchtvertraging valt onder de Europese regelgeving Verordening 261/2004. Om een vergoeding voor de vertraagde vlucht te kunnen claimen moet de vlucht voldoen aan een aantal punten:

Buitengewone omstandigheden bij vluchtvertraging

Er zijn situaties waarbij u als gedupeerde passagier last heeft gehad van een vertraagde vlucht, maar toch geen recht heeft op een vergoeding. Dit is wanneer er sprake is van een buitengewone omstandigheid. Bij een buitengewone omstandigheid kan de vliegtuigmaatschappij aantonen dat zij niet verantwoordelijk is voor de vluchtvertraging. U kunt hierbij denken aan slechte weersomstandigheden, stakingen van de luchtverkeersleiding en terrorisme.

Stel: u vertrekt vanaf Londen Heathrow met een vluchtvertraging van 3 uur en 15 minuten. Op Amsterdam Schiphol landt u met een vertraging van 2 uur en 45 minuten. De vliegtuigmaatschappij heeft tijdens de vlucht een gedeelte van de vertraging ingelopen. Bij deze vluchtvertraging heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een vergoeding.

Waar heeft u recht op bij een vertraagde vlucht?

Valt uw vertraagde vlucht onder Verordening 261/2004, dan  wordt de hoogte van de vergoeding bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Hoogte van vergoeding op basis van afstand vertraagde vlucht

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vluchtvertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Hoe kunt u geld terug claimen bij vluchtvertraging?

U kunt mogelijk een vergoeding tot €600 per persoon claimen wanneer uw vlucht meer dan drie uur vertraging had. De vliegtuigmaatschappij moet u de vergoeding op basis van Verordening 261/2004 betalen. EUclaim kan u hierbij helpen op basis van no cure, no pay. Controleer gratis of u recht heeft op vergoeding.

Check uw vertraagde vlucht

De service van EUclaim

EUclaim helpt al meer dan twaalf jaar vliegtuigpassagiers bij het ophalen van een vergoeding voor een vertraagde vlucht. Door de gedetailleerde vlucht, weer- en nieuwsgegevens in de database van Lennoc Flight Intelligence en onze jarenlange ervaring op gebied van passagiersrechten, hebben wij een slagingspercentage van 97%. Controleer uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u vrijblijvend advies over uw rechten. Dient u de claim in bij EUclaim dan gaan wij ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Het gehele claimproces kunt u volgen in uw eigen online dossier.

Passagiers over de service van EUclaim bij een vertraagde vlucht

Geschreven door Stephan

EUclaim doet er alles aan om een zaak te onderzoeken. Ik heb uiteindelijk geld teruggekregen van de vliegmaatschappij waarbij ik vertraging opliep. Dit was mij niet zonder EUclaim gelukt. Het enige minpuntje was de lange tijd van de procedure. Na ongeveer anderhalf jaar na mijn vlucht stond het geld op mijn rekening.

Geschreven door Nel Hofman

Je krijgt direct advies of de mogelijkheid bestaat om de vertraging te claimen. Vervolgens is het duidelijk en makkelijk om je gegevens aan te leveren en de stukken voor het dossier te uploaden.

Geschreven door Marcel

Ik had nog geen ervaring met claims door vertraging, zag het zelf niet zitten om hier aan te beginnen. Vond EUclaim en voerde mijn gegevens in, we werden prima op de hoogte gehouden van de status en na 3 maanden de claim zoals vooraf besproken op onze rekening gestort gekregen. Ik vond het gemakkelijk, nee had ik ja heb ik gekregen.

Vertraagde vluchten met recht op een vergoeding

Wij analyseren dagelijks ruim 13 miljoen vlucht-, nieuws- en weergegevens. Op basis van deze gegevens stellen wij een actuele lijst met vertraagde vluchten samen waarvan wij weten dat ze problemen hebben gehad. Is uw vlucht vertraagd? Bekijk dan snel of uw vertraagde vlucht erbij staat.

Met welke vliegtuigmaatschappij vloog u?

Vueling

Van of naar welke luchthaven vloog u?

Actuele lijst met vertraagde vluchten

Uw rechten bij een vertraagde vlucht buiten Europa

Was uw vlucht buiten de EU meer dan drie uur vertraagd? Begon uw vliegreis wel in Europa en stonden beide vluchten in één boeking? Dan heeft u mogelijk ook recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Wij geven u graag vrijblijvend advies over uw rechten.


12449 passagiers hebben EUclaim een score van 4.5 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.
Bekijk 12.449 ervaringen
Vragen? Chat of bel