Luchthaven vertraging

Vluchtproblemen op Eindhoven Airport door dichte mist

16 december 2021

Op donderdag 16 december heeft Eindhoven Airport last van dichte mist. Door de dichte mist lopen verschillende vluchten vertraging op en moeten meerdere vluchten uitwijken naar andere luchthavens.

mist tussen de bomen

Vertragingen en code geel voor Noord-Brabant door mist

In de ochtend van 16 december zorgt een dichte mist voor slecht zicht in de provincie Noord-Brabant. Vooral aankomende vluchten hebben last van de mist, doordat bij het landen van een toestel meer zicht nodig is dan bij het opstijgen. De vluchtproblemen die op Eindhoven Airport zijn ontstaan door de mist bestaan uit meerdere vertraagde vluchten en diverse uitwijkingen naar andere luchthavens. Zo zijn er verschillende vluchten van Ryanair en Wizz Air uitgeweken naar de luchthavens in Weeze en Keulen.

Vlucht vertraagd door mist? Dit zijn je rechten!

Is jouw vlucht vertraagd door de mist bij Eindhoven Airport? Dan heb je helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Dit valt namelijk onder een buitengewone omstandigheid en daar heeft de luchtvaartmaatschappij geen invloed op. Je hebt bij een vluchtvertraging vanaf twee uur wel recht op verzorging in de vorm van eten en drinken. Bij langdurige vertragingen kan je ook in aanmerking komen voor een hotelovernachting of vervangend vervoer.

Meer over Eindhoven en mist

 • 2019-12-03

  Mist hindert vluchten van en naar Eindhoven Airport

  Op dinsdag, 3 december 2019, liep het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport lange vertragingen op vanwege dichte mist. Enkele binnenkomende vluchten moesten uitwijken naar Maastricht en Keulen Airport.

 • 2018-12-17

  Mist op Eindhoven Airport en Schiphol ontregelt vliegverkeer

  Het was een zware dag voor Nederlandse vliegtuigpassagiers gisteren. Geannuleerde en lang vertraagde vluchten op Eindhoven Airport en Schiphol dupeerden 39.000 passagiers. Het rode kruis zette 150 veldbedden op Eindhoven Airport neer voor gestrande passagiers.

 • 2020-08-31

  Vluchtvertragingen op Eindhoven Airport door dichte mist

  Afgelopen zondag, 30 augustus 2020, heeft Eindhoven Airport last gehad van dichte mist. Hierdoor liepen diverse vluchten vertraging op en moesten meerdere vluchten uitwijken naar andere luchthavens.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding