Vluchten vaker erg vertraagd

Afgelopen zomer waren er per dag 2.000 vliegtuigpassagiers die kampten met meer dan drie uur vertraging of helemaal niet op de plaats van bestemming aankwamen. Dat is 30 procent meer dan vorig jaar.

vueling-vliegtuig-anp
© ANP

Grote stijging 

In totaal hadden 1.261 vluchten van en naar Nederland meer dan drie uur vertraging. Drie uur is maximaal toegestaan, daarna heeft een passagier recht op een compensatie van 250 euro voor een Europese vlucht tot 600 euro voor een intercontinentale.

Van 21 juni tot en met 20 september werden 778 vluchten geannuleerd en waren er 730 ernstig vertraagd. In 84 procent van de gevallen was sprake van vermijdbare vertragingen of annuleringen, waardoor er recht was op schadevergoeding. Het gaat om 1.261 vluchten. Dat is fors meer dan in 2015 (982 vluchten) en 2014 (853 vluchten). Dat blijkt uit een analyse van EUclaim op verzoek van het AD.

Strak vluchtschema
EUclaim int namens passagiers de schadevergoeding voor extreme vertraging bij luchtvaartmaatschappijen. ”De stijging komt voornamelijk door operationele problemen bij Vueling en TUI. Die hebben weinig reserve om problemen op te vangen”, zegt Paul Vaneker van EUclaim.

Het hele artikel is onder andere is te lezen op AD, De Gelderlander en De Volkskrant.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Een roerige zomer voor het Nederlandse vliegverkeer
Volgende nieuwsitem
Aantal vertraagde en uitgeweken vluchten Eindhoven Airport gestegen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding