Tijd is geld bij vertraagde vlucht

Stakende luchtverkeersleiders en piloten kunnen deze zomer roet in het eten gooien voor zakelijke reizigers en vakantiegangers. Wie te kampen krijgt met flinke vertraging of annulering van zijn vlucht, heeft vaak recht op compensatie. 

Vliegtuig met zonsondergang

Het was een behoorlijke domper na een geslaagde vakantie. Jan en Alie Weever (geholpen door EUclaim) stonden met een gezelschap van zestien man — zijzelf, kinderen, aanhang en kleinkinderen, de jongste was twee maanden oud — in februari 2015 voor niets te wachten op hun vlucht van Miami naar Amsterdam. De ochtendvlucht aan het einde van hun 30-jarige huwelijksreis was geannuleerd, maar er zou ’s middags een alternatieve vlucht zijn. Uiteindelijk moesten ze tot de volgende dag wachten voor ze naar Nederland konden terugreizen.

Te weinig kennis over rechten als passagier 

Honderden duizenden Nederlanders hebben vorig jaar iets vergelijkbaars meegemaakt, volgens data van schadeclaimorganisatie EUclaim. Zo hadden 150.000 Nederlanders een dermate lange vertraging dat zij aanspraak hadden kunnen maken op compensatie. Bij elkaar opgeteld vertegenwoordigen de potentiële claims een gezamenlijke schadeloosstelling van zo’n €66 mln. Nog niet de helft is uiteindelijk uitbetaald.
Waarom laten gedupeerde vliegtuigpassagiers dat geld liggen? Vaak is dat omdat zij domweg niet weten dat ze aanspraak kunnen maken op een wettelijke vergoeding, zoals dat sinds 2004 is geregeld in Europese Verordening 261. 

Lees hier het hele artikel van het Financieel Dagblad.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
De winnaar van de 4-daagse citytrip naar Boedapest is bekend
Volgende nieuwsitem
Surinam Airways moet alsnog schadevergoeding betalen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding