Slechte start voor Nederlandse vliegtuigpassagiers in 2018

Het eerste kwartaal van 2018 was geen beste voor de Nederlandse vliegtuigpassagier. Vergeleken met vorig jaar steeg het aantal vertragingen en annuleringen zelfs met 42 procent(!). Deze stijging is te wijten aan het slechte weer in het eerste kwartaal van 2018 en vier stakingen in het vliegverkeer.

Stijging van 1094 annuleringen begin 2018

Het eerste kwartaal van 2018 kende maar liefst vijf dagen met extreem slecht weer. Tel daar nog vier stakingsdagen bij op en de impact op het Europese en dus ook Nederlandse vliegverkeer is erg groot. In 2017 waren 2.593 vluchten geannuleerd of langdurig vertraagd. In 2018 staat de teller al op 3.689 vluchten. Ruim 553.000 passagiers van en naar Nederland zijn in het eerste kwartaal getroffen door een geannuleerde of lang vertraagde vlucht. 49 procent van deze passagiers heeft recht op een vergoeding voor het tijdsverlies.

Bijdrage vertragingen Small Planet Airlines

Hoewel het geen grote luchtvaartmaatschappij is, heeft het Litouwse Small Planet Airlines een opvallende bijdrage gehad aan het hoge aantal lange vluchtvertragingen in het eerste kwartaal van 2018. De luchtvaartmaatschappij heeft slechts één vliegtuig in Nederland staan en heeft hiermee al voor 13 vertragingen van meer dan drie uur gezorgd. In vergelijking heeft Transavia ongeveer 26 vliegtuigen in Nederland staan en de luchtvaartmaatschappij had in maart slechts 10 vertragingen van meer dan drie uur.

Deze informatie is onder andere ook terug te vinden bij Metronieuws, Het Algemeen Dagblad en de Telegraaf.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Grote storing bij Eurocontrol resulteert in vertragingen bij duizenden vluchten
Volgende nieuwsitem
Nog meer stakingsdagen bij Air France
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding