Ryanair personeel in Ierland, Engeland en Spanje dreigen met staking

Na de aankondiging van een staking bij Ryanair in Portugal hebben afgelopen week ook het Spaanse cabinepersoneel en de Ierse en Britse piloten laten weten te gaan staken. De staking zal in grotendeels in september maar ook deels in augustus nog plaatsvinden.

ryanair vliegtuig in de lucht aan het opstijgen

Update: Staking Ryanair piloten Ierland gaat door

Op 14 augustus hebben de Ierse piloten van Ryanair bekend gemaakt dat ze op 22 en 23 augustus 2019 gaan staken. Ook op 2 , 3 en 4 september wordt er gestaakt. Dit kan effect hebben op jouw vlucht van Amsterdam Schiphol of Eindhoven Airport. Als je vlucht geannuleerd is door de staking, heb je recht op een vergoeding van €250 of €400 per persoon én extra gemaakte kosten.

Check je vlucht

Uitblijven van loonbod grootste reden staking Ryanair piloten

De Ierse en Britse piloten van de budgetmaatschappij Ryanair leggen eind augustus twee dagen en in september nog eens drie dagen het werk neer. Na ruim anderhalf jaar hebben de piloten nog steeds geen loonaanbod ontvangen van Ryanair. Van de Ierse piloten in vaste dienst heeft 94 procent voor actie gestemd volgens de Ierse pilotenvakbond.

Spaans cabinepersoneel staakt uit protest tegen sluiting bases Canarische eilanden

Het Spaanse cabinepersoneel gaat juist staken omdat ze tegen de sluiting van twee bases op de Canarische eilanden zijn. Er zijn nog geen data bekend gemaakt voor deze staking. Eerder gaven ook Portugese piloten al aan te gaan staken uit onvrede over de arbeidsomstandigheden tussen 21 en 25 augustus. Vorig jaar staakten piloten en cabinepersoneel van de Ierse budgetmaatschappij Ryanair ook al in verschillende landen. Dit had effect op de vakanties van bijna 180 duizend Nederlandse, Britse, Duitse en Belgische passagiers.

Extra gemaakte kosten door staking Ryanair

Heb je extra kosten moeten maken door een staking van Ryanair zoals hotelkosten, een nieuw ticket of accomodatiekosten? Dan kun je deze tegelijkertijd met je claim voor vergoeding bij EUclaim indienen. Wij zorgen er dan voor dat alle kosten teruggevraagd worden van Ryanair.

Vorig nieuwsitem
Opnieuw brandstofstoring Schiphol afgelopen weekend
Volgende nieuwsitem
Vliegveld van Hongkong weer open na demonstraties

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel