Piloten wijzen cao-voorstel KLM af en kondigen nieuwe acties aan

Pilotenvakbond VNV heeft het laatste aanbod van de directie van KLM afgewezen. Er worden nu nieuwe acties voorbereid die impact gaan hebben op het vliegverkeer van en naar Nederland.

klm vliegtuig op schiphol

Werkdruk en salaris reden voor nieuwe staking KLM

Het geschil tussen de pilotenvakbond en de KLM-directie loopt al maanden zonder dat er een akkoord bereikt wordt. Het laatste aanbod van KLM werd vrijdagochtend afgewezen door de vakbond VNV. Zij vonden dat de voorgestelde datum voor werkdrukverlichting nog te ver in de toekomst zou liggen. Er volgen naar verwachting volgende maand nieuwe acties door KLM-piloten.

Pilotentekort bij KLM duurt al ruim vier jaar

Al ruim vier jaar is er een groot tekort aan piloten bij KLM waardoor er extra veel gevraagd wordt van de piloten en gezagvoerders bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Minder vluchten aanbieden is voor KLM geen optie en dus moeten de piloten meer diensten draaien met de nodige gevolgen voor hun gezondheid en privéleven. Vakbond VNV is van mening dat dit een onhoudbare situatie is die per direct tot werkdrukverlichting gerealiseerd moet worden. Volgens de directie van KLM wordt er hard gewerkt aan het opleiden van nieuwe piloten maar is de verwachting van de vakbond niet realistisch.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Grote stijging in vertragingen bij TUI fly Duitsland
Volgende nieuwsitem
Geen recht op vergoeding bij staking beveiliging Schiphol 4 september 2018
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding