Luchthaven vertraging

Opnieuw stakingsweekend ATC Frankrijk én nieuwe staking vliegvelden Italië

15 juni 2018

Ook dit weekend staakt de luchtverkeersleiding van Marseille weer, wat de nodige problemen met zich gaat meebrengen voor vakantiegangers. Vliegverkeer van, naar en over het departement Marseille moeten rekening houden met vertragingen en annuleringen.

vrouw kijkt uit raam van vliegtuig

Derde staking op een rij

Er wordt al drie weekenden op een rij gestaakt door de luchtverkeersleiding van Marseille. Zij eisen betere arbeidsvoorwaarden. Omdat de staking twee dagen duurt en volledig in het weekend valt is de impact voor vakantiegangers groot. Ook vluchten die over het departement moeten vliegen lopen vertraging op en moeten een andere route kiezen. Ryanair annuleert al haar vluchten die worden getroffen door de staking.

Maandag staken vliegvelden Italië

Ook personeel van Italiaanse vliegvelden gaan op de barricaden. Ook voor de Italianen is het de derde keer in een maand dat er gestaakt wordt. Dit keer staken medewerkers van de vliegvelden Pisa en Florence. Passagiers hebben te maken met vlucht annuleringen en vertragingen.

Recht op vergoeding bij staking

Een staking van de luchtverkeersleiding en luchthavenpersoneel is een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben dan helaas geen recht op een vergoeding. Als je vlucht door de staking wordt geannuleerd heb je wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Als je meer dan twee uur moet wachten op je vlucht heb je recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en wanneer dat nodig is ook een hotelovernachting.

 • Vlucht geannuleerd door staking?

  EUclaim weet precies wanneer jij recht hebt op een vergoeding voor jouw geannuleerde vlucht!
  Check je rechten

Meer over vliegen en stakingen

 • 2014-12-02

  De meest voorkomende redenen voor vluchtvertraging

  Wat zijn eigenlijk de meest voorkomende redenen voor een vluchtvertraging? Wij hebben dit eens nader bekeken en zijn er achter gekomen dat buitengewone omstandigheden zelden de reden zijn voor vluchtvertragingen.

 • 2018-04-17

  Europees Hof van Justitie oordeelt: ‘wilde staking’ is geen buitengewone omstandigheid

  Vandaag heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld dat een ‘wilde staking’ na aankondiging van herstructurering een sociaal risico is die de luchtvaartmaatschappij kan verwachten. Hierbij is zij verplicht tot het betalen van vergoeding aan gedupeerde passagiers voor lang vertraagde en geannuleerde vluchten die voortvloeien uit een ‘wilde staking’.

 • 2018-05-18

  Aankomende dinsdag staakt mogelijk gehele Franse luchtverkeersleiding

  Het is weer raak bij de Franse luchtverkeersleiding. Aankomende dinsdag, een befaamde stakingsdag bij de Fransen, wil de gehele Franse ATC het werk neerleggen. Voor passagiers gaat dit veel gevolgen hebben.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding