Opnieuw stakingsweekend ATC Frankrijk én nieuwe staking vliegvelden Italië

Ook dit weekend staakt de luchtverkeersleiding van Marseille weer, wat de nodige problemen met zich gaat meebrengen voor vakantiegangers. Vliegverkeer van, naar en over het departement Marseille moeten rekening houden met vertragingen en annuleringen.

vrouw kijkt uit raam van vliegtuig

Derde staking op een rij

Er wordt al drie weekenden op een rij gestaakt door de luchtverkeersleiding van Marseille. Zij eisen betere arbeidsvoorwaarden. Omdat de staking twee dagen duurt en volledig in het weekend valt is de impact voor vakantiegangers groot. Ook vluchten die over het departement moeten vliegen lopen vertraging op en moeten een andere route kiezen. Ryanair annuleert al haar vluchten die worden getroffen door de staking.

Maandag staken vliegvelden Italië

Ook personeel van Italiaanse vliegvelden gaan op de barricaden. Ook voor de Italianen is het de derde keer in een maand dat er gestaakt wordt. Dit keer staken medewerkers van de vliegvelden Pisa en Florence. Passagiers hebben te maken met vlucht annuleringen en vertragingen.

Recht op vergoeding bij staking

Een staking van de luchtverkeersleiding en luchthavenpersoneel is een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben dan helaas geen recht op een vergoeding. Als je vlucht door de staking wordt geannuleerd heb je wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Als je meer dan twee uur moet wachten op je vlucht heb je recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en wanneer dat nodig is ook een hotelovernachting.

Vorig nieuwsitem
Stakingen afgelopen weekend resulteren in 1353 vertragingen en annuleringen
Volgende nieuwsitem
Luchthaven Bali gesloten door vulkaanas

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel