Luchthaven vertraging

Nieuwe staking: Lufthansa

Wederom worden veel vakantiegangers gedupeerd door een staking. 27 juli legt het grondpersoneel van Lufthansa het werk neer.

Alweer zien duizenden vakantiegangers hun vakantie door de vingers glippen. Opnieuw zorgt een grote staking in Europa voor veel chaos. Naar schatting gaat het om ongeveer 135.000 passagiers die gedupeerd worden.

Het grondpersoneel van Lufthansa gaat op 27 juli staken. Zij willen meer loon. De werkdruk is hoog, maar de lonen zijn niet meegestegen. En niet alleen het grondpersoneel is niet blij met de arbeidsvoorwaarden. Ook zijn er geruchten dat het cabinepersoneel in augustus wil gaan staken.

Consequenties voor de Nederlandse vakantieganger

De thuisbasis van Lufthansa is Frankfurt in Duitsland. Door de drukte in Nederland zijn veel Nederlanders uitgeweken naar Duitsland, maar nu is de verwachting dat het op de Duitse airports morgen ook een chaos wordt. Voor vakantiegangers die via Duitsland vliegen kan de impact groot zijn.
De hinder zal niet alleen in Duitsland zijn. Ook veel vluchten tussen Amsterdam en Frankfurt en tussen Amsterdam en München gaan niet door.

Heeft het invloed op jouw vakantie? Dit zijn je rechten

Vlieg je met Lufthansa, dan kun je, onder bepaalde voorwaarden een claim indienen. Vlieg je niet met Lufthansa, maar heb je vluchtproblemen door de chaos die hierdoor wordt veroorzaakt? Dan kun je helaas geen vergoeding krijgen.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding