Nieuwe codeshare voor KLM met Virgin Atlantic

KLM/Air France en Virgin Atlantic hebben een codeshare overeenkomst gesloten. Hierdoor krijgen KLM en Air France passagiers de mogelijkheid om naar nog meer nieuwe bestemmingen in Noord-Amerika te vliegen via London Heathrow en London Gatwick.

klm vliegtuig geparkeerd op vliegveld gezien vanuit vertrekhal

24 nieuwe routes naar Noord-Amerika voor KLM-passagiers

Door de nieuwe codeshare overeenkomt kunnen KLM en Air France passagiers 24 nieuwe bestemmingen in Noord-Amerika ontdekken door gebruik te maken van de Virgin Atlantic en Delta vluchten vanaf London Heathrow en London Gatwick Airport. Ook voor passagiers uit de VS worden meer dan 58 trans-Atlantische routes mogelijk.

Codesharing: Recht op vergoeding bij vertraging

Codesharing houdt in dat luchtvaartmaatschappijen stoelen verkopen op de vluchten van een partner, die de vlucht uitvoert. Koop je bijvoorbeeld een vliegticket bij KLM en staat er dat de vlucht wordt uitgevoerd door Delta, dan is er sprake van een codeshare overeenkomt. Loopt je vlucht meer dan drie uur vertraging op? Dan moet je voor de wettelijke vergoeding bij Delta zijn, en niet bij KLM.

Voorbeeld: Je vliegt van Toronto via Londen naar Amsterdam. Je ticket is geboekt bij KLM maar je vliegt met Virgin Atlantic. Je vlucht van Toronto naar Londen is ruim vier uur vertraagd door een technisch probleem. Je hebt nu geen recht op een vergoeding omdat Virgin Atlantic geen Europese luchtvaartmaatschappij is. Vloog je met KLM? Dan heb je wel recht op een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
KLM annuleert vluchten door sterke wind
Volgende nieuwsitem
Europese luchtvaartmaatschappijen pleiten voor hulp overheid bij CO2-reductie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding