Landelijke Italiaanse staking gaat voor veel gedupeerde vliegtuigpassagiers zorgen

Op dinsdag 14 januari 2020 gaan medewerkers uit de publieke sector van Italië staken. Hier vallen ook de Italiaanse luchtverkeersleiders onder. De staking zal dinsdag de hele dag duren. 62 vluchten tussen Nederland en Italië kunnen geraakt worden door de staking van de luchtverkeersleiders.

verkeerstoren vliegveld ondergaande zon

Mogelijk 9.300 passagiers gedupeerd door staking Italiaanse luchtverkeersleiders

Op het moment dat de Italiaanse luchtverkeersleiders gaan staken raakt dit alle vluchten van en naar Italië. Aanstaande dinsdag staan er nu 31 vluchten naar Italië gepland en 31 vluchten terug naar Nederland. Dit zal ongeveer 9.300 passagiers duperen. Het overvliegende luchtverkeer zal geen last hebben van de staking. Vluchten van en naar Italië zullen geannuleerd worden of een lange vertraging oplopen door de staking.

Passagiersrechten bij staking luchtverkeersleiders

Bij een staking van de luchtverkeersleiding hebben passagiers geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. De situatie valt volgens Verordening 261/2004 onder een buitengewone omstandigheid. De vliegtuigmaatschappijen hebben namelijk geen invloed op de staking. Passagiers horen in het geval van de Italiaanse staking wel verzorgd te worden in de vorm van een vervangende vlucht, eten en drinken en waar nodig een hotelovernachting.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Opnieuw staking van Franse luchtverkeersleiding op 9 januari
Volgende nieuwsitem
Britse luchtvaartmaatschappij Flybe verkeert in financiële problemen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding