Eurocontrol waarschuwt voor volle luchtruimen en meer vertragingen

Het Europese luchtverkeerscentrum Eurocontrol waarschuwt voor een ‘puinhoop’ in het Europese vliegverkeer als het aantal vluchten zo sterk blijft groeien. Naar verwachting stijgt het aantal vluchten in Europa met 53 procent tot 2040.

vliegtuig boven skyline stad

Meer vertragingen voor Europese vliegtuigpassagiers in de toekomst

De explosieve groei van het aantal vluchten in Europa gaat in ruim 20 jaar vertienvoudigen, voorspelt Eurocontrol. Hierdoor worden er dagelijks meer als 470.000 passagiers de dupe van vluchtvertragingen. Passagiers hebben het afgelopen jaar al te maken gekregen met een verdubbeling van het aantal minuten vertraging.

Puinhoop dreigt door groei aantal vluchten

Omdat het aantal vluchten zo hard stijgt dreigt het aantal vertragingen sterk te stijgen. In 2040 worden er ruim 1,5 miljoen vluchten verwacht in het Europese luchtruim. Dit heeft grote gevolgen; voor vliegvelden, de drukte in de lucht, omgevingshinder en het klimaat. Eurocontrol adviseert en benadrukt dat luchthavens snel uitgebreid moeten worden. Anderzijds zal klimaatverandering voor nog meer hinder zorgen; extreem weer komt vaker voor waardoor de vertragingen in het vliegverkeer alleen nog maar oplopen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Dagenlange problemen in Caribisch gebied voor TUI fly passagiers
Volgende nieuwsitem
Qantas beoordeeld als veiligste luchtvaartmaatschappij van 2019
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding