Dubai drukste intercontinentale bestemming

Een steeds groter wordende luchthaven en nu ook de populairste intercontinentale bestemming, Dubai maakt grote stappen. In 2016 stond de teller op 832.772 passagiers die richting het Midden-Oosten vlogen. En voor velen, was dat naar Dubai.

Dubai skyline

De thuishaven van Emirates is Dubai International Airport (DXB) en wordt twee keer per dag met Amsterdam verbonden. KLM vliegt negen keer per week naar de miljoenenstad. Het andere vliegveld in Dubai, Dubai World Central (DWC) wordt aangevlogen door TUIfly.

Opvallend is dat Dubai populairder is dan dé overstapluchthaven van de VS: Atlanta. 777.335 passagiers reisden in 2016 naar Atlanta. New York staat op de derde plaats met 677.992 passagiers het afgelopen jaar.

De top 10 intercontinentale bestemmingen wordt verder aangevuld door Detroit en Toronto, het Israëlische Tel Aviv, en verder door Curaçao, Minneapolis, Bangkok en Nairobi.

We zouden EUclaim niet zijn als we niet ook even op een rijtje zetten hoe deze top 10 zich vertaalde in het aantal annuleringen en vertragingen van meer dan drie uur. Die ziet er als volgt uit:

  1. New York JFK

Acht vluchten werden geannuleerd vanaf Schiphol naar New York JFK in 2016. 12 vluchten waren langer dan drie uur vertraagd. New York is hiermee de meest vertraagde bestemming van de top 10 intercontinentale bestemmingen. Een groot deel van de problemen op deze route zijn ontstaan door slecht weer in april in New York.

  1. Minneapolis

Op plaats twee komt nog een bestemming in de Verenigde Staten namelijk, Minneapolis. In 2016 waren er op deze route zes annuleringen en acht vertraagde vluchten van meer dan drie uur. Een groot deel hiervan is te wijten aan de computerstoring bij Delta van afgelopen augustus.

  1. Nairobi

De hoofdstad van Kenia staat op de derde plek met één annulering en acht vertragingen van meer dan drie uur. Hier speelden geen speciale omstandigheden een rol.

  1. Detroit

Ook deze Amerikaanse bestemming werd gehinderd door de computerstoring van Delta afgelopen augustus. Zeven vluchten werd geannuleerd en acht vluchten raakten langer dan drie uur vertraagd. Naar Detroit worden meer vluchten uitgevoerd dan naar Nairobi. Vandaar de vierde plek voor deze bestemming.

  1. Toronto

Naar Toronto werden vijf vluchten geannuleerd en acht vluchten meer dan drie uur vertraagd in 2016.

  1. Dubai

Naar Dubai werden in 2016 12 vluchten met meer dan drie uur vertraging uitgevoerd.

  1. Atlanta

Ook Atlanta had last van de storing bij Delta Airlines. Als dé overstapluchthaven van de VS bleef de schade echter beperkt. Slechts vijf vluchten werden geannuleerd naar Atlanta in 2016 en negen vluchten liepen meer dan drie uur vertraging op.

  1. Curaçao

Er waren geen annuleringen naar Curaçao in 2016. Wel liepen zeven vluchten vanaf Schiphol naar Willemstad meer dan drie uur vertraging op.

  1. Tel Aviv

Naar Tel Aviv waren in 2016 vijf vluchten geannuleerd en 7 vluchten langer dan drie uur vertraagd. Naar deze Israëlische metropool worden dan ook de meeste vluchten uitgevoerd.

  1. Bangkok

Op de laatste plaats in deze top tien staat Bangkok. Wat eigenlijk dus de béste verre bestemming is om naartoe te vliegen van dit rijtje intercontinentale bestemmingen. In 2016 waren er geen vertragingen van meer dan drie uur en geen annuleringen van Schiphol naar Bangkok!

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Nieuwe tarievenstructuur bij KLM
Volgende nieuwsitem
KLM gaat dezelfde routes als Transavia aanvliegen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding