De pechvluchten van deze zomer

Onderweg naar Schiphol voor je welverdiende vakantie denk je eigenlijk maar aan 2 dingen. 1. Ik moet op tijd zijn voor mijn vlucht. 2. Mijn vlucht mag absoluut geen vertraging hebben. Je moet er immers niet aan denken dat je later op je vakantiebestemming aankomt, en dus minder snel op je handdoekje in de zon ligt.

Bord met geannuleerde en vertraagde vuchten

Hinder door vertraging

Veel vliegtuigpassagiers hebben last van vertragingen of geannuleerde vluchten deze zomer. Deze vertragingen komen vaak door herhaaldelijke problemen met dezelfde oorzaak. Dit komt deels door de vele stakingen in Europa, maar ook door slecht weer en technische mankementen. TUIfly heeft bijvoorbeeld veel technische problemen gehad en Vueling had een periode last van operationele problemen die voor chaos zorgden op Europese luchthavens.

De meest ongelukkige vluchtnummers van deze zomer tot en met 16 augustus zijn als volgt:

Plaats

Maatschappij

Vluchtnummer

Van

Naar

Vertragingen/

Annuleringen

1

Vueling

VY8305

Amsterdam

Barcelona

10

2

KLM

KL896

Shanghai

Amsterdam

9

3

easyJet

EZY8876

Amsterdam

Londen Gatwick

6

4

TUIfly

OR627

Amsterdam

Malaga

5

5

Transavia

HV5820

Bari

Amsterdam

3

6

Corendon

CND512

Tangier

Amsterdam

2

Al deze vluchten hadden liepen meerdere malen een vertraging op van meer dan drie uur. Met stip op één staat vlucht VY8305 van Vueling. Maar liefst 10 vluchten van Amsterdam naar Barcelona hadden in deze periode meer dan drie uur vertraging vanwege operationele problemen. Vueling had de drukte niet goed ingeschat. De KL896 van Shanghai naar Amsterdam had vooral met veel technische problemen te maken.

Vertraging op je vakantievlucht is natuurlijk erg vervelend. Maar wie weet verdien je er wel wat vakantiegeld mee terug! In sommige gevallen kan het echter wél een vergoeding tot €600 opleveren. Liep jouw vakantievlucht ook veel vertraging op? Check in onze claim calculator of je recht hebt op een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ruim 4000 reizigers gedupeerd door stakingen easyJet
Volgende nieuwsitem
Een roerige zomer voor het Nederlandse vliegverkeer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding