Zomervakantie boeken? Hier moet je op letten!

Januari is bij uitstek dé maand om je zomervakantie te boeken. Je kunt namelijk nog kiezen uit alle bestemmingen én je profiteert van vroegboekkorting. Grote kans dat ook jij op het punt staat om je zomervakantie te boeken. We geven je graag een paar tips waar je op kunt letten bij het boeken van je nieuwe vakantie.

lufthansa vliegtuig in de zon op vliegveld
  1. Kies een bestemming die past bij je verwachtingen

Vaak weet je al waar je behoefte aan hebt op vakantie. De één wil een zon, zee, strand vakantie met zoveel mogelijk animatie en vertier voor de kinderen. De ander wil juist actief grotten ontdekken, kastelen bezoeken en marktjes afstruinen. Ook binnen een specifiek gebied kunnen de mogelijkheden heel verschillend zijn, zo kun je aan de Costa del Sol dagenlang op het strand bivakkeren en zit je binnen een uur middenin Andalusië. Hier kun je prachtige Moorse bouwwerken bewonderen zoals het Alhambra in Granada en de Mezquita in Cordoba. Oriënteer je dus vooral op wat je wilt doen en waar je behoefte aan hebt. Een week Kos is leuk maar qua bezienswaardigheden en winkelen ben je daar redelijk snel op uitgekeken.

  1. Zonzekerheid of juist géén hoge temperaturen

Wil je graag veel zon en hoge temperaturen? Dan zit je in Spanje en Portugal op de juiste plek. Wil je wel zon maar kun je niet goed tegen hele hoge temperaturen? Kies dan voor een Grieks of Spaans eiland waar je nog een beetje wind hebt. Minder zon en lagere temperaturen in de zomer vind je in Noord-Europa zoals Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

  1. Kies de accommodatie op je wensen aansluit

En dan hebben we het niet alleen over de keuze van een hotel, appartement of huisje, maar ook over de ligging, grootte en faciliteiten. In een all-inclusive resort met veel animatie ga je minder rust vinden dan in een kleinschalig appartementencomplex met een simpel zwembad verderop. Wil je wel naar de populaire bestemmingen maar niet drukte waar het mee gepaard gaat? Ga dan in een kleiner dorpje verderop vertoeven en maak uitstapjes met het openbaar vervoer of huur een auto/scooter.

  1. Verdiep je in de touroperator en mogelijke vliegtuigmaatschappijen

Vergelijk de prijzen bij verschillende vakantieaanbieders. Het loont ook om te kijken of het goedkoper is om de vlucht en accommodatie afzonderlijk te boeken. EUclaim bekijkt vaak hoe vliegtuigmaatschappijen presteren. Zo hadden Corendon en TUIfly vorig jaar zomer behoorlijk wat problemen naar verschillende Zuid-Europese vakantiebestemmingen zoals Malaga, Faro en Kreta. Hier kun jij je keuze weer op baseren.

De één heeft genoeg aan een rugtasje en de ander neemt het liefst zijn hele kledingkast mee op vakantie.

  1. Hoeveel bagage mag je meenemen en hoeveel kost het?

De één heeft genoeg aan een rugtasje en de ander neemt het liefst zijn hele kledingkast mee op vakantie. Vliegtuigmaatschappijen hanteren verschillende tarieven voor het meenemen van ruimbagage en toegestane handbagage. En die kunnen behoorlijk uiteen lopen.

Heb jij nog tips voor het boeken van een geslaagde zomervakantie? Deel ze met ons in een reactie.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegensvlug naar de wintersport? Hier moet je naartoe!
Volgende blogartikel
Vliegen naar de Olympische winterspelen in Pyeongchang
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding