Luchthaven vertraging

Jouw handbagage in het vliegtuig: hoeveel mag je meenemen?

8 september 2021

Luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende regels voor de hoeveelheid en afmetingen van handbagage. Vliegtickets worden steeds goedkoper vanwege de onderlinge concurrentie. Veel luchtvaartmaatschappijen proberen dan via ruimbagage en services aan boord extra geld te verdienen. Het reserveren van stoelen bijvoorbeeld: bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je al bijbetalen als je naast elkaar wilt zitten. Het gevolg? Passagiers reizen massaal met alleen handbagage naar hun bestemming om kosten te besparen

Man fotografeert met zijn mobiel op luchthaven

Regels handbagage bij elke luchtvaartmaatschappij anders

Toch zijn de regels met betrekking tot handbagage bij elke luchtvaartmaatschappij anders. Dit gaat niet over de inhoud, maar over de hoeveelheid en afmeting van de handbagage die je mag meenemen.
EUclaim heeft daarom een handig overzicht voor je gemaakt van de bekendste luchtvaartmaatschappijen voor Europese passagiers. Hier kun je dus snel terugvinden hoeveel handbagage je mag meenemen in het vliegtuig.

VliegtuigmaatschappijToegestane handbagageAfmetingen en gewicht
KLM1 stuk handbagage
1 accessoire (handtas, laptop, kleine rugtas)
max. 55 x 35 x 25 cm
max. 40 x 30 x 15 cm
Gewicht totaal max. 12 kg.
Transavia1 stuk handbagagemax. 55 x 40 x 25 cm
Gewicht totaal max. 10 kg.
TUIfly1 stuk handbagagemax. 55 x 40 x 25 cm
Gewicht totaal max. 10 kg.
Ryanair1 stuk handbagage
1 accessoire (handtas, laptop)
max. 55 x 40 x 20 cm
max. 35 x 20 x 20 cm
Gewicht totaal max. 10 kg.
easyJet1 stuk handbagagemax. 56 x 45 x 25 cm
Gewicht geen beperkingen
Corendon1 stuk handbagagemax. 55 x 35 x 25 cm
Gewicht totaal max. 7 kg.
Norwegian1 stuk handbagage
1 accessoire (handtas, laptop)
max. 55 x 40 x 23 cm
max. 25 x 33 x 20 cm
Gewicht totaal max. 10 kg.

Voorkom bijbetalen voor je bagage

Voldoet je handbagage niet aan de regels? Dan moet je soms behoorlijk bijbetalen! Neem je dus naast je koffer nog een kleine tas mee, dan moet deze in je koffer passen. Wat vervelend is: bij elke luchtvaartmaatschappij gelden andere maximale afmetingen van je handbagage. Als je koffer onverhoopt het ruim in moet, mag jij daar een hoge prijs voor betalen. Voorkom dus verrassingen en houd je aan de bagagevoorschriften.

Wat is dan het voordeel van enkel reizen met handbagage? Je hoeft niet te wachten bij de bagageband of je druk te maken of je koffer kwijt raakt! Bovendien bescherm je jezelf tegen impulsaankopen of het bekende over-packing fenomeen. Zo gaat je vriend of vriendin dus ook niet meer zeuren over het gewicht van je koffer.

Heb jij nog tips met betrekking tot je bagage? Deel ze met ons in een reactie!

Ging met je koffer alles goed, maar was je vlucht vertraagd of werd hij zelfs geannuleerd? Mogelijk heb je recht op compensatie. Dien je claim in en binnen drie minuten weet je al waar je recht op hebt.

Meer over bagage

  • 2020-06-25

    Bagage bij KLM – wat is inbegrepen?

    Als je gaat vliegen met KLM is het handig om te weten hoeveel bagage is toegestaan. Wil jij weten hoeveel ruimbagage je mag meenemen bij KLM en wat is toegestaan als handbagage? Lees dan gauw verder.

  • 2018-05-04

    Hoeveel ruimbagage mag je meenemen op vakantie?

    De zomer staat alweer bijna voor de deur en dan hebben we allemaal weer dezelfde inpakdilemma’s. Bij bijna elke vliegtuigmaatschappij moet je tegenwoordig je bagage bijboeken en dat kan een duur grapje worden, zeker als je met het hele gezin op vakantie gaat. We hebben daarom de verschillende tarieven voor ruimbagage voor je op een rijtje gezet.

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding