Welke reisverzekering moet ik afsluiten?

Of je nou een maand door Amerika gaat rondtrekken of een weekje op de ski’s staat in Val Thorens, een reisverzekering is onmisbaar wanneer je op vakantie gaat. Hoe weet je nou precies welke reisverzekering je nodig hebt en of je aanvullende dekking nodig hebt? EUclaim helpt je een handje.

wereldbol met alle landen
  1. Een kortlopende reisverzekering vs. een doorlopende reisverzekering

Ga je niet zo vaak op vakantie? Dan kan het voordeliger zijn om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit kan vaak meteen bij het boeken van je reis of vlucht, maar het is zeker het googelen waard om wat verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Dit kan ook op vergelijkingssites. Doorlopende reisverzekeringen zijn aan te raden en voordeliger wanneer je vaker op vakantie gaat per jaar en/of weekendjes weg gaat. Een reisverzekering is namelijk ook gewoon in Nederland geldig.

  1. Europa, Europa plus of Werelddekking

Het lijkt voor zich te spreken en heel simpel, maar er zijn toch wat dingen die je moet weten over het verschil in dekkingsgebied. Een reisverzekering met Europa-dekking verzekert, heel logisch, je reizen binnen Europa. Ga je naar landen buiten Europa? Vergeet dan niet je verzekering daarop aan te passen voor vertrek. Een Europa-plus dekking verzekert je in landen als Marokko, Egypte en de rest van het middellandse zeegebied. Werelddekking heb je nodig voor andere continenten als Azië, Australië, Amerika en Afrika maar ook voor landen als Rusland.

  1. Extra dekking voor je reisverzekering

Je kunt ook nog aanvullende dekkingen afsluiten bij je reisverzekering. Ook dit kun je vaak voor vertrek nog wijzigen. Je kunt denken aan wintersportdekking, een annuleringsverzekering of het extra verzekeren van contant geld. Ga je een avontuurlijke reis maken naar dunbevolkte gebieden dan is het slim om ongevallen mee te verzekeren.

  1. Pakketverzekeringen scheelt je geld!

Heb je meerdere verzekeringen ondergebracht bij dezelfde verzekeraar, bijvoorbeeld je bank? Dan krijg je vaak pakketkorting. Hoe meer verzekeringen, hoe meer korting je krijgt op het totaalbedrag. Dit is vaak stukken voordeliger dan overal los een verzekering af te sluiten.

  1. Pas op tijd je verzekering aan

Veranderd de samenstelling van je huishouden of ga je voor het eerst buiten Europa op vakantie? Vergeet dan niet vóór je reis je verzekering aan te passen. Dit is vaak met een paar simpele klikken online geregeld.

  1. Problemen met je bagage of vlucht?

De reisverzekering kan je niet altijd helpen, zoals bij vluchtproblemen of vertraagde bagage. Geeft de reisverzekering aan dat ze je niet kunnen helpen? Had je problemen met je vlucht? Check je rechten dan bij. Ook voor veel problemen met je bagage of extra gemaakte kosten, kun je bij ons terecht.

Heb jij nog tips voor het kiezen van een goede reisverzekering? Deel ze met ons!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
5 Tips voor het maken van een fotoboek van je vakantie
Volgende blogartikel
Welke stad heeft de meeste vliegvelden?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding